Ухвала
від 10.09.2021 по справі 752/21225/21
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/21225/21

Провадження № 2/752/8881/21

У Х В А Л А

10 вересня 2021 року суддя Голосіївського районного суду м. Києва Плахотнюк К.Г., перевіривши матеріали позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю Одеон до ОСОБА_1 про стягнення майнових збитків, заподіяних в результаті дорожньо-транспортної пригоди, -

ВСТАНОВИВ:

до Голосіївського районного суду м. Києва надійшли матеріали позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю Одеон до ОСОБА_1 про стягнення майнових збитків, заподіяних в результаті дорожньо-транспортної пригоди.

Відповідно до вимог ч. ч. 1, 2 ст. 92 ЦК України, юридична особа набуває цивільних прав та обов`язків і здійснює їх через свої органи, які діють відповідно до установчих документів та закону. Порядок створення органів юридичної особи встановлюється установчими документами та законом. У випадках, встановлених законом, юридична особа може набувати цивільних прав та обов`язків і здійснювати їх через своїх учасників.

Частиною 3 ст. 58 ЦПК України визначено, що юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (самопредставництво юридичної особи), або через представника..

Частиною 7 статті 177 ЦПК України передбачено, якщо до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 62 ЦПК України, повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені довіреністю фізичної або юридичної особи.

Проте, як вбачається з доданих до позовної заяви додатків до них не додано жодних документів, які б підтверджували право підпису позовної заяви директором Денк О.Е.

За правилами п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України, заява повертається у випадках, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи викладене встановлено, що позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю Одеон до ОСОБА_1 про стягнення майнових збитків, заподіяних в результаті дорожньо-транспортної пригоди, підлягає поверненню позивачу, відповідно до положень п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в :

позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю Одеон до ОСОБА_1 про стягнення майнових збитків, заподіяних в результаті дорожньо-транспортної пригоди, повернути позивачу разом з доданими до неї додатками.

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п"ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається апеляційному суду через суд першої інстанції яким ухвалено оскаржуване судове рішення.

Суддя: К.Г. Плахотнюк

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.09.2021
Оприлюднено12.09.2021
Номер документу99523165
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —752/21225/21

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 10.09.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні