Ухвала
від 10.09.2021 по справі 127/19960/21
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 127/19960/21

Провадження №11-сс/801/618/2021

ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у відкритті апеляційного провадження

10 вересня 2021 року м. Вінниця

Суддя Вінницькогоапеляційного суду ОСОБА_1 ,перевіривши апеляційну скаргузахисника ОСОБА_2 в інтересахДепартаменту фінансівВінницької міськоїради наухвалу слідчого суддіВінницького міськогосуду Вінницької області від19.08.2021року про тимчасовий доступ до речей та документів

в с т а н о в и в :

Захисник ОСОБА_2 в інтересах Департаменту фінансів Вінницької міської ради подав апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області від 19.08.2021 року.

Ухвалою слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області від 19.08.2021 року задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБУ у Вінницькій області підполковника юстиції ОСОБА_3 .

Надано дозвіл слідчим слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області ( ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 ), на тимчасовий доступ, виїмку належним чином завірених копій документів департаменту фінансів Вінницької міської ради, код ЄДРПОУ 37537246, що знаходиться за адресою: (Вінницька область м. Вінниця вул. Соборна, 59), а саме: кошторису департаменту фінансів ВМР на 2016 рік (зі змінами); фінансової та бюджетної звітності департаменту фінансів ВМР за 2016 рік, у тому числі форма № 1 «Баланс», звітів про надходження та використання коштів загального фонду за відповідними формами 2-м, звітів про надходження та використання коштів спеціального фонду за відповідними формами 4-м (КТКВБ 180409, КФК 0490), звітів про заборгованість за бюджетними коштами за відповідними формами 7-м (КТКВБ 180409, КФК 0490), пояснювальної записки; договорів, укладених департаментом фінансів Вінницької міської ради на придбання акцій ПрАТ «СК «Місто»; облікових регістрів департаменту фінансів Вінницької міської ради у вигляді відомостей, ордерів, книг, журналів, карток тощо щодо відображення на рахунках бухгалтерського обліку(за дебетом та кредетом) господарських операцій: з перерахування коштів міського бюджету на придбання акцій страхової компанії (2010-2011рр.) ТОВ «Космопорт», з обліку придбаних акцій, розрахунків з ТОВ «Космопорт» (2010-2011рр.); поповнення статутного капіталу ПрАТ «Страхова компанія «Місто» шляхом придбання акцій, обліку акцій (довгострокових інвестицій), розрахунків з ПрАТ «Страхова компанія «Місто»; у разі передачі акцій на баланс іншої установи (підприємства, фонду) Вінницької міської ради, - документів з регістрами бухобліку щодо відображення передачі, та в подальшому щодо відображення в бухобліку установи, яка здійснила їх прийняття на облік.

На етапі перевірки прийнятності апеляційної скарги законним складом суду є суддя-доповідач.

Перевіривши апеляційнускаргу захисника ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області від 19.08.2021 року , вважаю, що наявні підстави для відмови у відкритті провадження за апеляційною скаргою з наступних підстав.

Відповідно до положень ч.3 ст.392 КПК України, в апеляційному порядку можуть бути оскарженні ухвали слідчого судді у випадках, передбачених цим Кодексом.

В ст. 309 КПК України наведено перелік ухвал слідчого судді, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку під час досудового розслідування, та визначено, що скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Відповідно до п. 10 ч.1 ст.309 КПК України під час досудового розслідування можуть бути оскарженні в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

З оскаржуваної ухвали слідчого судді від 19.08.2021 року вбачається, що задоволено клопотання про тимчасовий доступ, виїмку належним чином завірених копій документів, які перебувають у володінні Департаменту фінансів Вінницької міської ради.

Зазначене свідчить про те, що тимчасовий доступ, виїмка належним чином завірених копій документів Департаменту фінансів Вінницької міської ради не позбавить можливості здійснювати діяльність Департаменту фінансів Вінницької міської ради.

Наданий слідчим суддею дозвіл не відноситься до п.10.ч.1 ст. 309 КПК України про тимчасовий доступ до речей і документів, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування.

Відповідно дост.422 КПК Українипровадження за апеляційними скаргами на рішення слідчих суддів не відкривається.

Хоча ст. 422 КПК України не передбачено відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою, що надійшла до суду апеляційної інстанції, приймаючи до уваги, що апеляційна скарга захисника ОСОБА_2 в інтересах Департаменту фінансів Вінницької міської ради подана на ухвалу слідчого судді, яка не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, вважаю, що наявні підстави для застосування ч.4 ст. 399 КПК України

Згідно ч.4ст.399КПК Українисуддя-доповідачвідмовляє увідкритті провадження,якщо апеляційнаскарга поданана судоверішення,яке непідлягає оскарженню вапеляційному порядку.

У відповідності до ст.309 КПК України суд апеляційної інстанції позбавлений можливості в межах своїх повноважень переглянути оскаржувану ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області від 19.08.2021 року.

За таких обставин, апеляційна скарга захисника ОСОБА_2 в інтересах Департаменту фінансів Вінницької міської ради підлягає поверненнюз усімадоданими матеріалами.

Керуючись ст. ст. 392, 399 КПК України.

ПОСТАНОВИВ

Відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою захисника ОСОБА_2 в інтересахДепартаменту фінансівВінницької міськоїради наухвалу слідчого суддіВінницького міськогосуду Вінницької області від19.08.2021року про тимчасовий доступ до речей та документів.

Копію ухвали невідкладно надіслати захиснику ОСОБА_2 разом з апеляційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку протягом трьох місяців до Верховного Суду з дня проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99529150
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —127/19960/21

Ухвала від 10.09.2021

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Мішеніна С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні