Вирок
від 14.09.2021 по справі 154/1964/21
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/1964/21

1-кп/154/331/21

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 вересня 2021 року м. Володимир-Волинський

Володимир-Волинський міський суд Волинської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

законного представника ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Володимир-Волинського міського суду кримінальне провадження №12021035510000291 про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця с.Красностав,Володимир-Волинськогорайону,Волинської області,жителя АДРЕСА_1 ,з професійно-технічноюосвітою,одруженого, не працюючого, громадянина України, українця, не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України,

в с т а н о в и в:

02 червня 2021 року, близько 18 год., ОСОБА_4 , знаходячись в будинку АДРЕСА_1 , в порушення вимог ст. 28 Конституції України, згідно з якої кожен має право на повагу до його гідності, а також в порушення вимог Закону України «Про запобігання та протидії домашньому насильству», під час конфлікту із малолітнім ОСОБА_6 , умисно наніс йому не менше 10 ударів гілкою верби по тулубу та кінцівках, внаслідок чого спричинив малолітньому потерпілому ОСОБА_6 тілесні ушкодження, а саме: садна та синці тулуба, кінцівок, які відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень.

Допитаний всудовому засіданніобвинувачений ОСОБА_4 вину уінкримінованому йомукримінальному правопорушенніта обставинивикладені уобвинувальному актівизнав повністю.Щиро розкаявся,просив сувороне карати..

Оскільки фактичні обставини справи не оспорюються учасниками судового провадження, учасники судового провадження не заперечують щодо визнання недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, показання обвинуваченого відповідають фактичним обставинам справи, з`ясувавши правильність розуміння обвинуваченим та іншими учасниками судового провадження фактичних обставин справи, немаючи сумнівів у добровільності та істинності їх позицій, тому відповідно до ч. 3,4 ст. 349 КПК України, суд приходить до висновку, що дослідження фактичних обставин справи слід обмежити допитом обвинуваченого, дослідити дані у справі, що характеризують його особу.

Учасникам судового провадження розяснено, що вони позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини справи у апеляційному порядку.

Суд приходить до висновку, що вина обвинуваченого ОСОБА_4 в умисному спричиненні легких тілесних ушкоджень є доведеною та кваліфікує його дії за ч. 1 ст. 125 КК України.

Обставиною, що помякшує покарання обвинуваченого ОСОБА_4 суд визнає щире каяття.

Обставинами, котрі обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 суд визнає вчинення злочину щодо малолітньої дитини, особи з якою перебуває у сімейних відносинах.

Обираючи покарання обвинуваченому ОСОБА_4 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, який є кримінальним проступком, особу обвинуваченого, котрий посередньо характеризується за місцем проживання, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, а також пом`якшуючу та обтяжуючі покарання обставини.

Враховуючи те, що покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засудженних, а також запобігання вчинення нових злочинів як засудженим, так і іншими особами, суд з урахуванням вищенаведених обставин прийшов до висновку про призначення покарання ОСОБА_4 у виді громадських робіт, що буде необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та запобіганню вчиненню ним та іншими особами нових злочинів.

Таке покарання відповідатиме принципам законності, справедливості, індивідуалізації покарання та вимогам ст.ст. 50, 65 КК України.

Речові докази та судові витрати відсутні.

Керуючись ст.ст. 370, 374 КПК України, суд,

ухвалив:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України та призначити покарання у виді 150 (сто п`ятдесят) годин громадських робіт.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду через Володимир-Волинський міський суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

Головуючий:/підпис/ ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99570694
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —154/1964/21

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Вирок від 14.09.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 07.09.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 07.09.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні