Постанова
від 02.06.2009 по справі 2-а-1429/09/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія б. 12

Справа № 2-а-1429/09/1970

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 червня 2009 року м. Тернопі ль

Тернопільський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого - судді Кисильо вої О.Й.

при секретарі - Митко В.В.,

за участю:

прокурора відділу прокура тури Тернопільської області -Савки М. В.,

представника позивача - Ханаса Д.Б., розглянувши у в ідкритому судовому засіданн і справу за адміністративним позовом прокурора Козівсько го району в інтересах держав и в особі відділення виконав чої дирекції Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни в. Козівському районі до Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Агро» Козівське молокопереробне підприємст во «Біопродукт» про стягненн я заборгованості зі сплати с трахових внесків,

встановив:

Прокурор Козівського рай ону в інтересах держави в осо бі відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України в Ко зівському районі звернувся д о суду з позовом до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Агро» Козівське молокопе реробне підприємство «Біопр одукт» про стягнення заборго ваності зі сплати страхових внесків.

Представник позивача в су довому засіданні позовні вим оги підтримав повністю, суду пояснив, що відповідач з дня взяття його на облік у робочо му ' органі відділення Фонду н абув статусу платника страхо вих внесків до Фонду соціаль ного страхування від нещасни х випадків на виробництві та професійних захворювань Укр аїни в Козівському районі т а зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески. Відповідач ем подано звітність за перши й квартал 2009 року, відповідно до якої недоїмка зі сплати с трахових внесків становить 1 802 грн. 35 коп., не сплачена товар иством добровільно, а тому да на сума заборгованості підля гає стягненню в судовому пор ядку. Прокурор підтримав поз ицію представника позивача в повному обсязі. Належним чин ом повідомлений відповідач в судове засідання не з'явився , не повідомив суд про причин у неявки, не надіслав до суду заяву про розгляд справи за й ого відсутності та заперечен ня проти позову, а тому суд вв ажає за можливе розглянути с праву без його участі за наяв ними у справі доказами.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, думку про курора, проаналізувавши мат еріали справи, суд приходить до висновку, що позов дирекц ії Фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань України в Козів ському районі підлягає задов оленню з наступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Агро»- Козівс ьке молокопереробне підприє мство «Біопродукт» як юридич на особа зареєстроване Козів ською райдержадміністраціє ю Тернопільської. області Об червня 2007 року, ідентифікацій ний код юридичної особи 34653695.

Відповідно до статті 45 Зако ну України «Про загальнообов 'язкове державне соціальне с трахування від нещасного вип адку на виробництві та профе сійного захворювання, які сп ричинили втрату працездатно сті» від 23.09.1999року № 1105-XIV (далі-Зак он № 1105-XIV) роботодавець як страх увальник зобов'язаний своєча сно та повністю нараховувати і сплачувати в установленом у порядку страхові внески до Фонду соціального страхуван ня від нещасних випадків, под авати звітність робочому орг ану виконавчої дирекції Фонд у соціального страхування ві д нещасних випадків у строки , в порядку та за формою, що вс тановлені цим Фондом.

Відповідно до статті 52 Зако ну № 1105-XIV страхувальник несе ві дповідальність за шкоду, зап одіяну застрахованому або Фо нду соціального страхування від нещасних випадків внасл ідок невиконання своїх обов' язків із страхування від нещ асного випадку, відповідно д о закону.

За прострочення сплати стр ахового внеску до Фонду соці ального страхування від неща сних випадків із страхувальн ика стягується пеня згідно і з законом.

Відповідно до статті 55 Зако ну № 1105-XIV спори щодо суми страхо вих внесків, а також щодо роз міру шкоди та прав на її відшк одування, накладення штрафі в та з інших питань вирішують ся в судовому порядку.

Таким чином, Товариство з о бмеженою відповідальністю « Агро» Козівське молокоперер обне підприємство «Віопроду кт», маючи заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхуван ня від нещасних випадків на в иробництві та професійних за хворювань України в Козівськ ому районі в розмірі 1802 грн. 35 ко п., своєчасно не сплатив дану суму заборгованості, а тому вона підлягає стягненню в до ход Фонду в судовому порядку .

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Ук раїни судові витрати з відпо відача стягненню не підлягаю ть.

Керуючись ст. ст. 160-163 КАС Ук раїни, суд, -

постановив:

Позов задовольнити повні стю.

Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «А гро» Козівське молокопереро бне підприємство «Віопродук т», ідентифікаційний код юри дичної особи 34653695, смт. Козова, вул. Богуна, 8 на користь держ ави в особі відділення викон авчої дирекції Фонду соціаль ного страхування від нещасни х. випадків на виробництві та професійних захворювань Укр аїни в Козівському районі за боргованість зі сплати страх ових внесків в розмірі 1802 грн. 3 5 коп.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Львівського

апеляційно го адміністративного суду че рез суд першої інстанції шля хом подачі

в 10-денний строк заяви про апеляційне оскарж ення і подання після цього

протягом 20 днів апеляційної с карги, з подачею її копій від повідно до кількості

осіб , які беруть участь у справі.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були п одані у встановлені строки. У разі подання апеляційної ск арги

Постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Дата ухвалення рішення02.06.2009
Оприлюднено26.07.2010
Номер документу9959873
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1429/09/1970

Постанова від 02.06.2009

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні