Ухвала
від 14.09.2021 по справі 635/4930/18
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 вересня 2021 року

м.Харків

Справа № 635/4930/18

Провадження № 22-ц/818/ 4099 /21

Харківський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого : Хорошевського О.М.

суддів колегії: Бурлака І.В., Котелевець А.В.

за участі секретаря Колесникова О.О.

Учасники справи:

позивач - Приватне акціонерне товариство Автобаза Харківводбуд

відповідачі - Товариство з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС , ОСОБА_1 ,

треті особи - приватний нотаріус Харківського районного нотаріального округу Харківської області Десятниченко Олег Володимирович, товарна біржа Всеукраїнський торгівельний центр , товарна біржа РЕСУРС-ІНФОРМ

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у місті Харкові цивільну справу за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Харківського районного суду Харківської області від 29 березня 2021 року, постановлене суддею Бобко Т.В., за позовом Приватного акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд до Товариства з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС , ОСОБА_1 , треті особи - приватний нотаріус Харківського районного нотаріального округу Харківської області Десятниченко Олег Володимирович, товарна біржа Всеукраїнський торгівельний центр , товарна біржа РЕСУРС-ІНФОРМ , про визнання недійсними результатів аукціону з продажу майна, визнання недійсним свідоцтва про право власності, скасування рішення про державну реєстрацію права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння, -

ВСТАНОВИВ:

У червні 2018 року Приватне акціонерне товариство Автобаза Харківводбуд звернувлось до суду з позовом після уточнення якого просило визнати недійсними результати аукціону з продажу майна Закритого акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд .

Рішенням Харківського районного суду Харківської області від 29 березня 2021 року позов ПАТ Автобаза Харківводбуд - задоволено частково.

Не погодившись з рішенням суду, 11 травня 2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду апеляційної інстанції із апеляційною скаргою, в якій просив рішення суду першої інстанції скасувати та відмовити у задоволенні позовних вимог.

27 серпня 2021 року директором ПрАТ Автобаза Харківводбуд подано до апеляційного суду заяву про відмову від позову на підставі ст.373 ЦПК України, в якій зазначив, що наслідки відмови від позову і закриття провадження у справі відомі та скасування заходів забезпечення позову вжитих ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 14 листопада 2018 року.

Ухвалою Харківського апеляційного суду від 07 вересня 2021 року заяву Приватного акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд про відмову від позову задоволено.

Прийнято відмову Приватного акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд від позову до Товариства з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС , ОСОБА_1 , треті особи - приватний нотаріус Харківського районного нотаріального округу Харківської області Десятниченко Олег Володимирович, товарна біржа Всеукраїнський торгівельний центр , товарна біржа РЕСУРС-ІНФОРМ , про визнання недійсними результатів аукціону з продажу майна, визнання недійсним свідоцтва про право власності, скасування рішення про державну реєстрацію права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння.

Визнано рішення Харківського районного суду Харківської області від 29 березня 2021 року нечинним.

Провадження у справі за позовом Приватного акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд до Товариства з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС , ОСОБА_1 , треті особи - приватний нотаріус Харківського районного нотаріального округу Харківської області Десятниченко Олег Володимирович, товарна біржа Всеукраїнський торгівельний центр , товарна біржа РЕСУРС-ІНФОРМ , про визнання недійсними результатів аукціону з продажу майна, визнання недійсним свідоцтва про право власності, скасування рішення про державну реєстрацію права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння закрито.

Разом з тим, заява про відмову від позову містила вимогу про скасування заходів забезпречення позову вжитих ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 14 листопада 2018 року.

За правилами ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Частиною 9 ст. 158 ЦПК України передбачено, що у разі, закриття провадження у справі суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

Враховуючи викладене, з урахуванням того, що при вирішенні питання про прийняття відмови від позову судом апеляційної інстанції не було вирішено питання про скасування заходів забезпечення позову, у зв`язку з чим судова колегія вважає за необхідне постановити ухвалу, якою скасувати заходи забезпечення позову вжиті ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 14 листопада 2018 року шляхом заборони Товариству з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС відчуження нерухомого майна, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: нежитлової будівлі літ. Ж-1 загальною площею 22,3 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Г-1 загальною площею 35,4 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Е-1 загальною площею 42,7 кв.м.; нежитлової будівлі літ. В-1 загальною площею 357,6 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Б-1 загальною площею 20,0 кв.м.; нежитлової будівлі літ. А-3 загальною площею 1183,8 кв.м.; нежитлової будівлі літ. И-1 загальною площею 809 кв.м.; нежитлової будівлі літ. З-1 загальною площею 47,2 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Д-1 загальною площею 6,5 кв.м., яке належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС .

Керуючись ст. 158 ЦПК України суд апеляційної інстанції,-

УХВАЛИВ:

Скасувати заходи забезпечення позову вжиті ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 14 листопада 2018 року шляхом заборони Товариству з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС відчуження нерухомого майна, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: нежитлової будівлі літ. Ж-1 загальною площею 22,3 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Г-1 загальною площею 35,4 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Е-1 загальною площею 42,7 кв.м.; нежитлової будівлі літ. В-1 загальною площею 357,6 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Б-1 загальною площею 20,0 кв.м.; нежитлової будівлі літ. А-3 загальною площею 1183,8 кв.м.; нежитлової будівлі літ. И-1 загальною площею 809 кв.м.; нежитлової будівлі літ. З-1 загальною площею 47,2 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Д-1 загальною площею 6,5 кв.м., яке належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС .

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Головуючий О.М. Хорошевський

Судді І.В.Бурлака

А.В. Котелевець

Повний текст постанови виготовлено 14 вересня 2021 року.

Дата ухвалення рішення14.09.2021
Оприлюднено15.09.2021
Номер документу99605209
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/4930/18

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Постанова від 07.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 07.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 07.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 03.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 01.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 09.06.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні