Ухвала
від 10.09.2021 по справі 522/15220/21
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/15220/21

Провадження № 2/522/7896/21

УХВАЛА

10 вересня 2021 року суддя Приморського районного суду м. Одеси Косіцина В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя,

ВСТАНОВИВ:

16 серпня 2021 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя .

За результатами автоматичного розподілу справа передана для розгляду судді Приморського районного суду міста Одеси Косіциній В.В.

Оскільки позивачем та відповідачем у позовній заяві вказано фізичних осіб, відповідно до приписів ч. 6 ст. 187 ЦПК України, на адресу відділу адресно-довідкової роботи ГУ ДМС України в Одеській області було направлено запит щодо з`ясування зареєстрованого місця проживання (перебування).

10.09.2021 року на адресу суду надійшли відповіді відділу адресно-довідкової роботи ГУ ДМС України в Одеській області, з якої вбачається, що позивач з 15.02.2013 року, а відповідач з 22.09.2012 року зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 .

Ознайомившись з матеріалами справи, встановлено, що позовну заяву подано, в цілому, із додержанням вимог, викладених у статтях 174, 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Згідно ч. 1 ст. 30 Цивільного процесуального кодексу України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Таким чином, враховуючи, що спірне майно розташоване по АДРЕСА_1 , що знаходиться на території Приморського району м. Одеси, позов підсудний Приморському районному суду м. Одеси, тому суд вважає можливим відкрити провадження по справі та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Крім того, позивач просив витребувати інформацію з головного сервісного центру МВС про транспортні засоби, що були зареєстровані за ОСОБА_2 та інформацію про його доходи.

В порядку ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

За таких обставин, враховуючи об`єктивну неможливість позивачем отримати докази особисто, тобто є складнощі для отримання витребуваних доказів, а також зважаючи на те, що для встановлення обставин по справі, що входять до предмету доказування, суд доходить висновку про необхідність витребувати вказані в заяві докази для правильного з`ясування обставин, які мають значення для вирішення справи, та оскільки вказана у клопотанні інформація, яку просить витребувати позивач, сприятиме повному, всебічному, об`єктивному та ефективному розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 30, 84, 175, 178, 187, 189-196, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя.

Встановити спрощений порядок розгляду справи із викликом осіб.

Призначитипроведення судового засідання 11 жовтня 2021 року об 12 год. 00 хв. у залі суду № 224 у приміщенні суду за адресою: м. Одеса, вул. Балківська, 33.

Клопотання про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати інформацію з головного сервісного центру МВС про транспортні засоби, що були зареєстровані за ОСОБА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 з зазначенням марки, моделі транспортних засобів, року їх випуску та дати державної реєстрації.

Витребувати інформацію з Головного управління ДФС в Одеській області про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків відносно фізичної особи - ОСОБА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 .

Вищезазначені документи необхідно надіслати до суду невідкладно після отримання ухвали задля недопущення порушення строків розгляду справи.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання до суду письмового відзиву на позов (ст. 178 ЦПК України ) разом з доказами в його обґрунтування, висновків експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову та доказами надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами. Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву відповідача для подання відповіді на відзив у відповідності до вимог статті 179 Цивільного процесуального кодексу України .

Встановити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь у відповідності до вимог статті 180 Цивільного процесуального кодексу України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://pm.od.court.gov.ua/sud1522/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя Косіцина В.В.

Дата ухвалення рішення10.09.2021
Оприлюднено17.09.2021
Номер документу99632433
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл спільного майна подружжя

Судовий реєстр по справі —522/15220/21

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

Ухвала від 19.11.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

Ухвала від 10.09.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні