Ухвала
від 16.09.2021 по справі 420/12472/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/12472/21

У Х В А Л А

16 вересня 2021 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича про розгляд адміністративної справи №420/12472/21 у судовому засіданні з повідомленням сторін, за позовною заявою ОСОБА_1 до державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича, третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Тернопільської міської ради, Приватного підприємства ФІРМА АМН ТРАНС про визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії,-

В СТ А Н О В И В:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №420/12472/21 за позовною заявою ОСОБА_1 до державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича, третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Тернопільської міської ради, Приватного підприємства ФІРМА АМН ТРАНС про визнання протиправною бездіяльність державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича щодо невидачі опису прийнятих документів та відсутності рішення за прийнятими документами; зобов`язання Державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича розглянути документи подані для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу та прийняти рішення за результатами її розгляду.

27 серпня 2021 року, через канцелярію Одеського окружного адміністративного суду від державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича надійшло клопотання про розгляд адміністративної справи №420/12472/21 у судовому засіданні з повідомленням сторін, яке було передано судді Балан Я.В. після виходу з відпустки (вх.№46558/21).

В обґрунтування вищевказаного клопотання відповідачем зазначено, що у даній справі є велика кількість письмових доказів, при огляді яких, державний реєстратор бажає надати пояснення по кожному. Крім того, державний реєстратор Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслан Іванович бажає задати ряд питань стороні позивача.

При вирішенні питання про наявність підстав для задоволення клопотання державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича та доцільність розгляду адміністративної справи №420/12472/21 у судовому засіданні з повідомленням сторін, суд зазначає наступне.

Згідно з приписами статті 242 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені у судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Відповідно до статті 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини 5 статті 262 КАС України, суд розглядає справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд може відмовити у задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін: 1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу; 2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Зазначаючи про необхідність розгляду справи у судовому засіданні з повідомлення (викликом) сторін, відповідач не зазначив встановлення яких обставин у справі є неможливим шляхом аналізу письмових доказів і пояснень та вимагає проведення судового засідання.

Суд зазначає, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Також, положення Кодексу адміністративного судочинства України гарантують права учасників справи безпосередньо знайомитись з матеріалами справи, зокрема і з аргументами іншої сторони та інших учасників та реагувати на ці аргументи відповідно до процесуального законодавства (заявами по суті справи).

Відтак, сторони не позбавлені можливості подачі доказів на підтвердження своєї позиції або письмових пояснень.

У свою чергу, частиною 3 статті 12 КАС України визначено, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

З частини 3 статті 260 КАС України вбачається, що суд при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження за наявності підстав може постановити ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Частина 6 статті 260 КАС України встановлює, що якщо суд вирішив розглянути справу у порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Згідно з приписами статті 179 КАС України у кожній справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до змісту частини 2 статті 180 КАС України з`ясування судом, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропозиція учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішення питання про витребування додаткових доказів та визначення строків їх подання є завданнями підготовчого провадження.

У ході дослідження матеріалів справи, враховуючи обсяг і характер доказів, суд дійшов висновку про доцільність продовження розгляду адміністративної справи №420/12472/21 у порядку загального позовного провадження.

Разом з цим, суд зазначає, що усі подані учасниками справи до 16 вересня 2021 року письмові докази та заяви по суті справи будуть враховані судом при ухваленні рішення по справі.

Керуючись статтями 12, 49, 77-80, 179, 180, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича (46001, м. Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка 3, код ЄДРПОУ 34334305) про розгляд адміністративної справи №420/12472/21 у судовому засіданні з повідомленням сторін - відмовити.

Продовжити розгляд адміністративної справи №420/12472/21 за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича (46001, м. Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка 3, код ЄДРПОУ 34334305), третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Тернопільської міської ради (46001, м. Тернопіль, вул. Листопадова 5, код ЄДРПОУ 34334305), Приватного підприємства ФІРМА АМН ТРАНС (46008, м. Тернопіль, вул. Гайова 44, код ЄДРПОУ 25347294) про визнання протиправною бездіяльність державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича щодо невидачі опису прийнятих документів та відсутності рішення за прийнятими документами; зобов`язання Державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича розглянути документи подані для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу та прийняти рішення за результатами її розгляду - за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 07 жовтня 2021 року об 11 годині 35 хвилин , у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, буд. 14, зал судових засідань №33.

Зобов`язати ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) у термін до 07 жовтня 2021 року , надати до Одеського окружного адміністративного суду : докази звернення до державного реєстратора Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Чупрун Руслана Івановича з заявою про здійснення реєстраційних дій 13.11.2020 року; оригінали документів: паспорт серії НОМЕР_2 , виданий Деснянським РВ ГУДМС України у місті Києві 22 травня 2015 року; довіреностей від 30 вересня 2019 року, з перекладом посвідченим приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Курильовою Аліною Євгеніївною; протокол №11/11/2020 від 11.11.2020 року; статут Приватного підприємства ФІРМА АМН ТРАНС (у новій редакції) 2020 року.

Встановити відповідачу (у разі необхідності) строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали суду про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати позивачу (у разі необхідності) надати відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву разом із документами, що підтверджують надіслання відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати відповідачу (у разі необхідності) надати протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення подаються до суду разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати третім особам (у разі необхідності) п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали суду, надати до суду письмові пояснення з доказами на підтвердження своєї правової позиції у правовідносинах, з приводу яких подано позов, копію яких надіслати на адресу інших учасників справи (докази надіслання надати до суду).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили у порядку та строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Я.В. Балан

Дата ухвалення рішення16.09.2021
Оприлюднено17.09.2021

Судовий реєстр по справі —420/12472/21

Постанова від 04.04.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Ухвала від 14.02.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Рішення від 02.12.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 27.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 27.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 20.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 19.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 07.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 05.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні