Ухвала
від 02.09.2021 по справі 826/18636/14
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

02 вересня 2021 року м. Київ № 826/18636/14

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі головуючої судді Кузьменко А.І., за участю секретаря судових засідань Прокопенко О.В., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України у місті Києві про поновлення строку пред`явлення до виконання виконавчого листа та видачу дубліката виконавчого листа, виданого в адміністративній справі

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Києва

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Посейдон"

про стягнення заборгованості

за участі представників сторін:

від позивача - не з`явився,

від відповідача - не з`явився,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва із заявою про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого листа.

Заява обґрунтована тим, що виконавчий лист виданий у даній справі Окружним адміністративним судом міста Києва 14 січня 2015 року було пред`явлено до виконання до Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві та, в подальшому, виконавче провадження завершено. Проте, до Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві виконавчий лист не надходив. Зазначене, на думку заявника, вказує на наявність підстав для поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачі дубліката такого виконавчого листа.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 серпня 2021 року заяву призначено до розгляду в судовому засіданні.

Сторони в судове засідання не з`явились, хоча були повідомлені про час, дату та місце судового засідання.

З урахуванням частини 3 статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви про заміну поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання за відсутністю представника заявника та представника заінтересованої особи.

Розглянувши подану заяву, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для її розгляду та вирішення, Окружний адміністративний суд міста Києва встановив наступне.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 грудня 2014 року адміністративний позов задоволено повністю, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Посейдон" (02125, м.Київ, вул. Алішера Навої, 76, код ЄДРПОУ 32106576) на користь Управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Києва (02094, м. Київ, вул. Мініна, 4-А, код ЄДРПОУ 22869448) заборгованість зі штрафних санкцій та пені у розмірі 108 (сто вісім) грн. 07 коп.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 листопада 2016 року замінено Управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі міста Києва на Лівобережне об`єднане Управління Пенсійного фонду України в місті Києва.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 23 квітня 2019 року замінено стягувача у виконавчому листі, виданому Окружним адміністративним судом міста Києва 14 січня 2015 року, з Лівобережного об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києва на Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві (04053, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, буд. 16, код ЄДРПОУ 42098368).

Так, у відповідності до частини 1 статті 373 Кодексу адміністративного судочинства України виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Частиною 3 цієї ж статті передбачено, що виконавчий лист, а у випадках, встановлених цим Кодексом, - ухвала суду є виконавчими документами. Виконавчий лист, ухвала мають відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

14 січня 2015 року Окружним адміністративним судом міста Києва видано виконавчий лист.

Проте, стягувач лише в липні 2021 року звернувся з відповідною заявою про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Суд звертає увагу, що станом на день ухвалення Окружним адміністративним судом міста Києва постанови від 22 грудня 2014 року діяв Закон України Про виконавче провадження від 21 квітня 1999 року № 606-ХІV, згідно з пунктом 2 частини 1 статті 22 якого строк пред`явлення виконавчих документів до примусового виконання становив 1 рік.

Між тим, пунктом 5 Розділу ХІІІ Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про виконавче провадження від 02 червня 2016 року №1404-VIII (далі по тексту - Закон України від 02 червня 2016 року №1404-VIII) передбачено, що виконавчі документи, видані до набрання чинності цим Законом, пред`являються до виконання у строки, встановлені цим Законом.

Частинами 1, 4 статті 12 Закону України від 02 червня 2016 року №1404-VIII встановлено, що виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Строки пред`явлення виконавчого документа до виконання перериваються у разі:

1) пред`явлення виконавчого документа до виконання;

2) надання судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, відстрочки або розстрочки виконання рішення.

Отже, строк пред`явлення вказаного виконавчого листа сплив 15 січня 2016 року.

Як вказує представник Головного управління Пенсійного фонду України у місті Києві виконавчий лист, виданий Окружним адміністративним судом міста Києва у справі №826/18636/14, направлено до Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби м. Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України у місті Києві зазначає, що інвентаризацію виконавчих проваджень з Дніпровським районним відділом державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) проведено лише в січні 2021 року.

У період з червня 2020 року (час закінчення виконавчого провадження за виконавчим листом виданим у даній справі) по січень 2021 року долею виконавчого листа, виданого 14 січня 2015 року в адміністративній справі №826/18636/14, Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві не цікавилось.

Отже, судом не встановлено поважних причин пропуску строку звернення виконавчого листа №826/18636/14 до виконання.

Відповідно до пункту 18.4 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Оскільки станом на час звернення Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві до Окружного адміністративного суду міста Києва з даною заявою сплив строк пред`явлення до виконання виконавчого листа, виданого у даній справі, та судом не встановлено підстав для його поновлення, отже відсутні підстави для видачі дублікату такого виконавчого листа.

На підставі вищевикладеного, керуючись пункту 18.4 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, статтями 376, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікату виконавчого листа відмовити.

Ухвала набирає законної сили згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суддя А.І. Кузьменко

Ухвалу виготовлено 13 вересня 2021 року

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення02.09.2021
Оприлюднено21.09.2021
Номер документу99654775
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/18636/14

Ухвала від 29.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 02.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 02.09.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 03.08.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 24.10.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні