Ухвала
від 15.09.2021 по справі 200/6721/20-а
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

15 вересня 2021 року

Київ

справа №200/6721/20-а

адміністративне провадження №К/9901/14198/21

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Блажівської Н.Є.,

суддів: Білоуса О.В., Желтобрюх І.Л.,

розглянувши клопотання Головного управління ДПС у Донецькій області про проведення судового засідання в режимі відеоконференції та клопотання про процесуальне правонаступництво у справі за позовом Приватного акціонерного товариства КДЗ до Головного управління ДПС у Донецькій області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, касаційну скаргу у якій подано Головним управлінням ДПС у Донецькій області на постанову Першого апеляційного адміністративного суду від 22 березня 2021 року,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 19 серпня 2021 року дану справу призначено до розгляду в судовому засіданні на 6 жовтня 2021 року об 11 год. 00 хв.

До Суду від представника Відповідача надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Донецького апеляційного суду (м. Маріуполь), або в одному з інших судів, розташованих у м. Маріуполі Донецької області: Жовтневому районному суді м. Маріуполя, Приморському районному суді м. Маріуполя, Іллічівському районному суді м. Маріуполя.

Відповідно до частини шостої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Частиною восьмою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

З огляду на відповідність клопотання вимогам статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України та з метою забезпечення права Відповідача на участь у судовому засіданні, це клопотання підлягає задоволенню з призначенням відеоконференції в Іллічівському районному суді м. Маріуполя.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, як передбачено частиною дев`ятою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно зі статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року №893 територіальні органи Державної податкової служби як юридичні особи публічного права було ліквідовано, їх права та обов`язки перейшли до Державної податкової служби та її територіальних органів у межах, визначених положеннями про Державну податкову службу та її територіальні органи.

Наказом Державної податкової служби України від 30 вересня 2020 року №529 утворено територіальні органи Державної податкової служби як її відокремлені підрозділи, зокрема Головне управління ДПС у Донецькій області.

Відповідно до наказу Державної податкової служби від 8 жовтня 2020 року №556 ліквідовані як юридичні особи публічного права територіальні органи ДПС.

Згідно з наказом Державної податкової служби від 24 грудня 2020 року №755 Про початок забезпечення здійснення територіальними органами ДПС повноважень та функцій визначено розпочати з 1 січня 2021 року здійснення територіальними органами ДПС, утвореними як її відокремлені підрозділи згідно з наказом ДПС від 30 вересня 2020 року №529 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби повноважень та функцій територіальних органів ДПС, що ліквідуються відповідно до пункту 1 постанови №893.

Відповідно до положення про Головне управління ДПС у Донецькій області, Головне управління ДПС у Донецькій області є територіальним органом, утвореним на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України (далі - ДПС).

Головне управління ДПС у Донецькій області (як структурний підрозділ ДПС) є правонаступником майна, прав та обов`язків Головного управління ДПС у Донецькій області (ЄДРПОУ 43142826).

Враховуючи викладене, Суд допускає процесуальну заміну Відповідача відповідно до частини першої статті 52 КАС України.

Керуючись статтями 52, 195, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Суд

УХВАЛИВ:

Замінити Відповідача у справі - Головне управління ДПС у Донецькій області на його правонаступника - Головне управління ДПС у Донецькій області (як структурний підрозділ Державної податкової служби України).

Клопотання Головного управління ДПС у Донецькій області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Касаційний розгляд справи №200/6721/20-а провести у режимі відеоконференції.

Доручити Іллічівському районному суду м. Маріуполя (проспект Металургів, 231, м. Маріуполь, Донецька область, 87535) забезпечити проведення судового засідання, в якому братиме участь Головне управління ДПС у Донецькій області, у режимі відеоконференції.

Копію цієї ухвали невідкладно надіслати до Іллічівського районного суду м. Маріуполя та учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Н.Є. Блажівська

Судді О.В. Білоус

І.Л. Желтобрюх

Дата ухвалення рішення15.09.2021
Оприлюднено17.09.2021
Номер документу99657895
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, касаційну скаргу у якій подано Головним управлінням ДПС у Донецькій області на постанову Першого апеляційного адміністративного суду від 22 березня 2021 року

Судовий реєстр по справі —200/6721/20-а

Постанова від 06.10.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Постанова від 06.10.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 15.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 19.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 20.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 28.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Постанова від 22.03.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Постанова від 22.03.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Ухвала від 03.03.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Ухвала від 21.01.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні