Ухвала
від 13.09.2021 по справі 705/3988/21
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/3988/21

1-кс/705/851/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 вересня 2021 року м. Умань

Слідчий суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

заступника начальника сектору дізнання ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання заступника начальника сектору дізнання Уманського РУП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Уманської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021255360000850 від 08.09.2021,

ВСТАНОВИВ:

09.09.2021 заступник начальника сектору дізнання Уманського РУП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 направив до суду 09.09.2021 поштовим зв`язком клопотання, яке надійшло до суду 13.09.2021 та зареєстроване в суді за вх. № 19399, погоджене прокурором Уманської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021255360000850 від 08.09.2021.

Із клопотання вбачається, що до Уманського РУП ГУНП в Черкаській області за телефоном служби 102 надійшло телефонне повідомлення від начальника Уманського РУП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_5 за фактом того, що по АДРЕСА_1 невідомі особи незаконно без будь-яких документів здійснюють видачу тестів на Ковід-19.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021255360000850 від 08.09.2021, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Згідно з рапортом ОСОБА_5 встановлено, що близько 19 год. 00 хв. 08.09.2021 до нього звернулась начальник Уманського управління ГУ ДПСС в Черкаській області (Держпродспоживслужби) ОСОБА_6 , яка повідомила, що по вул. Пушкіна, 7 у м. Умань Черкаської області невідомі особи в халатах білого кольору проводять ПЛР-тести на Ковід (швидкі тести) та отримують швидкі результати. У подальшому при перевірці даних осіб останні не надали будь-яких дозвільних документів щодо законності проведення даних тестів та їх перебування на вказаній території.

На вимогу працівників поліції особи, що здійснювали діяльність щодо проведення ПЛР-тестів та видачі їх результатів, відмовилися від надання своїх анкетних даних та будь-яких документів, що посвідчують їх особу. Однак надали аркуш паперу, де зазначена ліцензія МОЗ України від 21.04.2020 №2031/Л-П щодо «Smart test», та аркуш паперу, де зазначені відомості Наказу Міністерства охорони здоров`я України № 114 від 15.05.2020 про перелік здобувачів ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики: ТОВ «Смарт Тест», код ЄДРПОУ: 43412598, місцезнаходження: м. Київ, вул. Будіндустрії, 5А.

При виїзді працівників слідчо-оперативної групи були встановлені та опитані два працівники охорони, що перебували на території домоволодіння по АДРЕСА_1 , а саме ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які показали, що їх попросили надати послуги щодо охорони та пропуску паломників (хасидів) на вказану територію, оскільки на ній будуть надавати послуги щодо проведення ПЛР-тестів на коронавірус. Та підтвердили, що на даній території знаходились три автомобілі та палатка. Близько 19 год. 30 хв. до території домоволодіння приїхали працівники поліції, які здійснювали перевірку законності дій вказаних осіб.

У ході проведення першочергових слідчих дій по гарячих слідах було встановлено, що на території земельної ділянки, що розташовується по АДРЕСА_1 , перебувають особи, які без будь-яких документів здійснюють проведення паломникам (хасидам) ПЛР-тести, дійсність яких є сумнівною, оскільки останні проводяться без відповідних актів та договорів із Уманською міською радою та її структурними підрозділами, що підтверджується показами ОСОБА_9 та ОСОБА_6 . На підставі викладеного, враховуючи обставини вчинення кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документа, встановлена причетність осіб, які діяли від ТОВ «Смарт Тест», що знаходилися на території земельної ділянки за вищевказаною адресою у вчиненні підроблення офіційних документів, а саме результатів ПЛР-тестів, які паломники купували з метою відльоту з території України.

Під час досудового розслідування допитано в якості свідків ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , які показали, що вони дійсно 08.09.2021, перебуваючи по вул. Пушкіна в м. Умань, бачили, як на території земельної ділянки, що розташовується за № 7 по вул. Пушкіна, знаходилися невідомі особи, одягнені в халати білого кольору, також транспортні засоби, та вказали, що бачили, як вказані особи паломникам надавали якісь документи, як в подальшому з`ясували, що вони видають довідки щодо проходження ПРЛ-тестів для виїзду за кордон.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_5 , 1979 року народження, показав, що 08.09.2021 близько 19 години 00 хвилин він перебував по вул. Пушкіна, м. Умань, де здійснюють паломники хасиди святкування «Рош-ха-шана», з метою перевірки несення служби нарядами поліції. У цей час до нього звернулася начальник Держпромспоживслужби ОСОБА_6 та повідомила, що на території домоволодіння АДРЕСА_1 відкриті ворота та на території знаходяться невідомі особи в халатах, чотири автомобілі, на паркані наявні плакати із написами про проведення ПЛР-тестів на Ковід (швидкі тести на Ковід) та отримання швидкого результату, що є сумнівним. Також повідомила що на території перебували паломники хасиди, які отримували якісь аркуші. Також вона надала здійснений відеозапис даної ситуації, яку виявили. Підійшовши до домоволодіння АДРЕСА_1 , він дійсно виявив, що ворота до двору домоволодіння відчинені, на паркані наявні плакати із написами про проведення ПЛР-тестів (швидких тестів на Ковід). У дворі знаходилися паломники хасиди, яким надавали листи, також у дворі знаходилися особи в халатах медичних, чотири автомобіля та палатка. На вимогу щодо підтвердження законності здійснення ними діяльності з проведення тестів на Ковід, останні не могли нічого пояснити, дозвільних документів вони не мали, від пояснень відмовлялися. В процесі перевірки одна з осіб вказала, що вони брали зразки тестів на Ковід у хасидів. Після чого було прийнято рішення викликати слідчо-оперативну групу для фіксації виявленої події. В подальшому особи, які перебували на території домоволодіння АДРЕСА_1 , почали покидати територію, нічого не пояснюючи. Були опитані два охоронці, які пояснили, що їх найняли з метою здійснення пропуску паломників хасидів для проведення тестів на Ковід. У зв`язку із тим, що особи здійснювали незаконну діяльність із розповсюдження тестів на «Ковід» без будь-яких документів, був здійснений виклик на лінію «102». У подальшому сектором дізнання Уманського РУП ГУНП в Черкаській області за даним фактом були внесені відомості до ЄРДР та прийнято рішення про проведення невідкладного обшуку на даній території в порядку ст. 233 КПК України.

Допитана в якості свідка начальник «Держпродспоживслужби» ОСОБА_6 показала, що 08.09.2021 до неї на мобільний телефон у мобільному додатку «WhatsApp» надійшло повідомлення від невідомого чоловіка, який користується абонентським номером телефону НОМЕР_1 , про те, що по АДРЕСА_1 розгорнуто пункт ПЛР-досліджень для паломників, та в підтвердження чого скинутий відеозапис із відображенням обставин події, після чого невідомий чоловік зателефонував із вказаного номеру телефону та підтвердив обставини незаконної діяльності невідомих осіб щодо видачі ПЛР-тестів. Також вказала, що звернень до Управління Держпродспоживслужби щодо видачі Акту санепідемобстеження вказаного пункту по АДРЕСА_1 від ТОВ «Смарт Тест» не надходило.

Допитаний в якості свідка начальник управління містобудування, землевпорядкування, комунального майна та будівельного контролю Уманської міської ради ОСОБА_9 показав, що 05.09.2021 близько 12 год. 00 хв. до нього зателефонувала невідома жінка, яка представилася на ім`я ОСОБА_13 , та повідомила, що ТОВ «Смарт тест» хоче встановити по вул. Пушкіна в м. Умань пункт «ПЛР-тестів» та запитала його, що для цього потрібно. На що останній пояснив даній жінці, що для цього необхідно звернутися до КП «Комунальник» та надати їм документи, які підтверджують, що ТОВ «Смарт тест» має право робити ПЛР-тести, після чого їм буде надано відповідний дозвіл та виділено територію для встановлення пункту, та їм необхідно буде сплатити в бюджет міста відповідний податок, після чого ТОВ «Смарт тест» зможе легально працювати. Проте ОСОБА_13 відповіла йому, що це буде дуже дорого, та запитала, чи зможуть вони розмістити свій пункт на своїй території, а саме за адресою: АДРЕСА_1 . На що ОСОБА_9 відповів, що неможливо без відповідних дозвільних документів. Після даної розмови представники ТОВ «Смарт тест» не зверталися про надання відповідних дозволів. А 08.09.2021 ОСОБА_9 вказав, що до нього знову зателефонувала вказана жінка та повідомила, що в них виникли проблеми з поліцією через встановлений ними пункт видачі ПЛР-тестів, та бажала вирішити дану проблему, для чого останній вказав їй про те, що необхідно укласти договір.

У ході проведення досудового розслідування в даному кримінальному провадженні 08.09.2021 під час безпосереднього переслідування представників ТОВ «Смарт Тест», щодо яких є підстави вважати про їх причетність до вчинення кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, та з метою фіксації слідів кримінального правопорушення та збереження предметів, які мають доказове значення вини особи, невідкладність фіксації яких обумовлено тимчасовістю перебування даних осіб та речей, предметів, транспортних засобів на земельній ділянці по АДРЕСА_1 та подальшою необхідністю обстеження салонів автомобілів, перевірки дозвільних документів та призначення необхідних експертиз, внаслідок чого, в період часу з 23 год. 34 хв. 08.09.2021 по 02 год. 09 хв. 09.09.2021 було проведено невідкладний обшук в на території земельної ділянки, що розташовується за адресою: АДРЕСА_1 та яке відповідно до Інформаційної довідки № 274057298 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, земельна ділянка з кадастровим №7110800000:02:005:0987 на праві приватної спільної часткової власності в частинах Ѕ належить громадянам Ізраїлю, а саме: Азулай Ейтан та Іфрах Йехуда Уді.

У ході проведення обшуку за вказаною адресою було виявлено та вилучено: два плакати, які заходяться в сейф пакеті НПУ ГСУ з номером: INZ 4003937; печать «Смарт тест», яка заходиться в сейф пакеті НПУ з номером: SUD 3089067; шість (6) книжечок «Прибутковий касовий ордер квитанція», які заходяться в сейф пакеті НПУ з номером: SUD 2048355; п`ять (5) книжечок «Прибутковий касовий ордер квитанція», які заходяться в сейф пакеті НПУ з номером: SUD 2048354; шість квитанцій, які упаковані до поліетиленового сейф пакету НПУ № SUD 2048356; аркуш паперу А-4 із написом, який упаковано до поліетиленового сейф пакету НПУ ГСУ № 7039012; картонну коробку із написом «Зонд для забору проб» із пробірками, яку упаковано до поліетиленового сейф пакету НПУ ГСУ № 4521928; автомобіль «FORD TRANSIT CONNECT», д. НОМЕР_2 608МХ, який знаходиться на території домоволодіння № 7 по вул. Пушкіна, м. Умань; автомобіль «FORD TRANSIT CONNECT», д. НОМЕР_3 792ОІ, який знаходиться на території домоволод АДРЕСА_1 Умань; автомобіль «Volvo V70», д. НОМЕР_4 219ВО, який знаходиться на території домоволод АДРЕСА_1 Умань; автомобіль «Mersedes-Benz E 250 CDI», д. НОМЕР_5 326ІС, який знаходиться на території домоволод АДРЕСА_1 Умань.

09.09.2021 вилучені речі та транспортні засоби згідно з протоколом обшуку були оглянуті та визнані речовими доказами у даному кримінальному провадженні.

Таким чином, виникла необхідність в отриманні дозволу слідчого судді на проведення обшуку на земельній ділянці, що розташовується за адре АДРЕСА_1 ласті, з кадастровим № 7110800000:02:005:0987, яка на праві приватної спільної часткової власності в частинах Ѕ належить громадянам Ізраїлю ОСОБА_14 улай Ейтан та Іфрах Йехуда Уді.

Враховуючи вищевикладене та беручи до уваги той факт, що слідством встановлено достатньо підстав вважати, що предмети, вилучені в ході обшуку від 08.09.2021, зазначені в клопотанні та перелік яких зазначено в протоколі обшуку, відносяться до кримінального провадження як речові докази, була необхідність невідкладно їх вилучити у зв`язку з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального проступку, з метою подальшого їх дослідження, проведення експертиз та приєднання до матеріалів провадження в якості доказів протизаконної діяльності останніх, ініціатор клопотання просив суд про надання дозволу заступнику начальника СД Уманського РУП ГУНП в Черкаській області капітан ОСОБА_3 ікторовичу на проведення обшуку, який був проведений в період часу з 23 год. 34 хв. 08.09.2021 по 02 год. 09 хв. 09.09.2021 на земельній ділянці, що розташовується за АДРЕСА_1 ої області, з кадастровим № 7110800000:02:005:0987, яка на праві приватної спільної часткової власності в частинах Ѕ належить громадянам Ізраїлю, а саме: Азулай Ейтан та Іфрах Йехуда Уді, в ході якого були вилучені: 1) два плакати, які заходяться в сейф пакеті НПУ ГСУ з номером: INZ 4003937; 2) печать «Смарт тест», яка заходиться в сейф пакеті НПУ з номером: SUD 3089067; 3) шість (6) книжечок «Прибутковий касовий ордер квитанція», які заходяться в сейф пакеті НПУ з номером: SUD 2048355; 4) п`ять (5) книжечок «Прибутковий касовий ордер квитанція», які заходяться в сейф пакеті НПУ з номером: SUD 2048354; 5) шість квитанцій, які упаковані до поліетиленового сейф пакету НПУ № SUD 2048356; 6) аркуш паперу А-4 із написом, який упаковано до поліетиленового сейф пакету НПУ ГСУ № 7039012; 7) картонну коробку із написом «Зонд для забору проб» із пробірками, яку упаковано до поліетиленового сейф пакету НПУ ГСУ № 4521928; 8) автомобіль «FORD TRANSIT CO НОМЕР_2 д.н.з. АЕ9608МХ, який знаходиться на території домоволодіння № 7 по вул. Пушкіна, м. Умань; 9) автомобіль «FORD TRANSIT CO НОМЕР_3 д.н.з. АЕ3792ОІ, який знаходиться на території домоволодіння № 7 по вул. Пушкіна, м. Умань; 10) автомобіль «Volv НОМЕР_4 д.н.з. АВ8219ВО, який знаходиться на території АДРЕСА_1 шкіна, м. Умань; 11) автомобіль «Mersedes-Benz E 25 НОМЕР_5 д.н.з. АВ1326ІС, який знаходиться на території АДРЕСА_1 шкіна, м. Умань, з метою недопущення втрати (знищення) предметів кримінального правопорушення та предметів, які зберегли на собі його сліди, а також здобуття доказів причетності невідомих осіб до вчинення даного кримінального проступку та надання речовим доказам статусу допустимих.

У судовому засіданні заступник начальника сектору дізнання Уманського РУП ГУНП в Черк ОСОБА_3 ті Гуменюк Р.В. клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, заслухавши заступника начальника сектору дізнання Уманського РУП ГУНП в Черк ОСОБА_3 і Гуменюка Р.В., дослідивши матеріали клопотання, встановив таке.

08.09.2021 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021255360000850 були внесені відомості про те, що 08.09.2021 працівниками поліції на території до АДРЕСА_1 каської області виявлено невідомих осіб, які незаконно розповсюджують завідомо підроблені тести на Ковід-19. Відомості внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 358 КК України.

08 вересня 2021 рокуу періодчасу з 23 год. 34 хв. по 02 год. 09 хв. 09 вересня 2021 року заступником начальника сектору дізнання Уманського РУП ГУНП в Черк ОСОБА_3 Гуменюком Р.В. без ухвали слідчого судді був проведений обшук на земельній ділянці, що розташовуєть АДРЕСА_1 каської області, з кадастровим № 7110800000:02:005:0987, яка на праві приватної спільної часткової власності в частинах Ѕ належить громадянам Ізраїлю, а саме: Азулай Ейтан та Іфрах Йехуда Уді, у ході якого були виявлені та вилучені: 1) два плакати; 2) печать «Смарт тест»; 3) шість (6) книжечок «Прибутковий касовий ордер квитанція»; 4) п`ять (5) книжечок «Прибутковий касовий ордер квитанція»; 5) шість квитанцій; 6) аркуш паперу А-4 із написом; 7) картонну коробку із написом «Зонд для забору проб» із пробірками; 8) автомобіль «FORD TRANS НОМЕР_2 CT», д.н.з. АЕ9608МХ; 9) автомобіль «FORD TRANS НОМЕР_3 CT», д.н.з. АЕ3792ОІ; 10) автомобіль НОМЕР_4 70», д.н.з. АВ8219ВО; 11) автомобіль «Mersedes-Benz НОМЕР_5 DI», д.н.з. АВ1326ІС.

Відповідно до ч. ч. 1 - 3 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

До клопотання мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Частина 3 статті 233 КПК України визначає, що слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Вивченням матеріалів кримінального провадження, копії яких додані до клопотання та на які наявні посилання у самому клопотанні, встановлено, що заступником начальника сектору дізнання був проведений обшук на земельній ділянці, що розташо АДРЕСА_1 ь Черкаської області, з метою збереження майна, яке має значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 358 КК України, та може бути доказом під час судового розгляду, і дозвіл на вказану слідчу дію дізнавач та/або прокурор не міг отримати у слідчого судді за браком часу.

З огляду на викладене, слідчий суддя доходить висновку про можливість надати заступнику начальника сектору дізнання Уманського РУП ГУНП в ОСОБА_3 бласті Гуменюку Р.В., яким проведено обшук без ухвали слідчого судді, дозвіл на проведений обшук.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника сектору дізнання Уманського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській облас ОСОБА_3 Руслану Вікторовичу дозвілна обшук,проведений безухвали слідчогосудді в період часу з 23 год. 34 хв. 08 вересня 2021 року по 02 год. 09 хв. 09 вересня 2021 року на земельній ділянці, що розташо АДРЕСА_1 ь Черкаської області, з кадастровим № 7110800000:02:005:0987, яка на праві приватної спільної часткової власності належить громадянам Ізраїлю, а саме: Азулай Ейтан та Іфрах Йехуда Уді, з метою виявлення тавилучення предметів,що маютьзначення длядосудового розслідуваннякримінального провадження№ 12021255360000850від 08.09.2021,а саме: 1) два плакати, які заходяться в сейф пакеті НПУ ГСУ з номером: INZ 4003937; 2) печать «Смарт тест», яка заходиться в сейф пакеті НПУ з номером: SUD 3089067; 3) шість (6) книжечок «Прибутковий касовий ордер квитанція», які заходяться в сейф пакеті НПУ з номером: SUD 2048355; 4) п`ять (5) книжечок «Прибутковий касовий ордер квитанція», які заходяться в сейф пакеті НПУ з номером: SUD 2048354; 5) шість квитанцій, які упаковані до поліетиленового сейф пакету НПУ № SUD 2048356; 6) аркуш паперу А-4 із написом, який упаковано до поліетиленового сейф пакету НПУ ГСУ № 7039012; 7) картонну коробку із написом «Зонд для забору проб» із пробірками, яку упаковано до поліетиленового сейф пакету НПУ ГСУ № 4521928; 8) автомобіль «FORD TRANS НОМЕР_2 CT», д.н.з. АЕ9608МХ, який знаходиться на території домоволодіння № 7 по вул. Пушкіна, м. Умань; 9) автомобіль «FORD TRANS НОМЕР_3 CT», д.н.з. АЕ3792ОІ, який знаходиться на території домоволодіння № 7 по вул. Пушкіна, м. Умань; 10) автомобіль НОМЕР_4 70», д.н.з. АВ8219ВО, який знаходиться на території домоволодіння № 7 по вул. Пушкіна, м. Умань; 11) автомобіль «Mersedes-Benz НОМЕР_5 DI», д.н.з. АВ1326ІС, який знаходиться на тери АДРЕСА_1 л. Пушкіна, м. Умань.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1 О.І.Єщенко

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення13.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99659314
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —705/3988/21

Ухвала від 13.09.2021

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 13.09.2021

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні