Ухвала
від 15.09.2021 по справі 1-141/2011
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-141/2011

Провадження №1-в/439/51/21

У Х В А Л А

І МЕ НЕ М У КР АЇ НИ

15 вересня 2021 року м. Броди

Бродівський районний суд Львівської області

В складі:

головуючого-судді ОСОБА_1 ,

із участю секретаря

судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву директора КНП Виконавчого комітету Бродівської міської ради Львівської області «Бродівська центральна міська лікарня» ОСОБА_5 про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку,

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителю: Львівської області Золочівського району, с. Шнирів,

встановив:

13 вересня 2021 року до Бродівського районного суду Львівської області надійшла заява директора КНП Виконавчого комітету Бродівської міської ради Львівської області «Бродівська центральна міська лікарня» ОСОБА_5 про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, у якій суб`єкт подання просить суд продовжити надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_6 , яка була призначена йому Франківським районним судом міста Львова 27 листопада 2015 року.

Необхідність задоволення даного клопотання суб`єкт подання мотивує тим, що протягом останніх 6-ти місяців, спостерігаючи за хворим ОСОБА_6 і корегуючи медикаментозного та психотерапевтичного його стан здоров`я, було досягнуто незначної упорядкованості у його соціально побутовій поведінці. Хворий ОСОБА_6 нерегулярно приймав ліки, часто лікувався стаціонарно, в спілкуванні спокійний. Критика до свого стану часткова, шкодує про негативну поведінку в минулому.

Суб`єкт подання вважає, що враховуючи незначне покращення психічного стану хворого, що амбулаторно-психіатричну допомогу в примусовому порядку стосовно ОСОБА_6 необхідно продовжити.

Прокурор Бродівського відділу Золочівської окружної прокуратури ОСОБА_3 під час судового засідання проти задоволення подання не заперечив.

Захисник ОСОБА_6 адвокат ОСОБА_4 під час судового засідання проти задоволення подання не заперечила. Проте вирішення питання поклала на розсуд суду.

Директор КНП Виконавчого комітету Бродівської міської ради Львівської області «Бродівська центральна міська лікарня» ОСОБА_7 в судове засідання не з`явився, подав до суду письмову заву про розгляд заяви без його участі.

Лікар-психіатр ОСОБА_8 в судове засідання не з`явилась, подала до суду письмову заву про розгляд заяви без її участі, заяву підтримує, просить суд її задовольнити.

Дослідивши докази по справі, заслухавши думку учасників судового розгляду, суд приходить до переконання, що подання необхідно задовольнити з наступних підстав.

Судом встановлено, що ухвалою Львівського апеляційного суду від 24.07.2019 року ОСОБА_6 змінено вид застосування примусового заходу медичного характеру на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем проживання.

Судом також встановлено, що ухвалою Бродівського районного суду Львівської області від 06.02.2020 року продовжено на шість місяців надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . В подальшому ухвалою Бродівського районного суду Львівської області від 20.08.2020 року продовжено надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку на шість місяців ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Також ухвалою Бродівського районного суду Львівської області від 02.02.2021 року продовжено на шість місяців надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до Акту комісії лікарів-психіатрів на особу, яка перебуває на примусових заходах медичного характеру № 28 від 02.08.2021 року, ОСОБА_6 необхідно продовжити амбулаторно-психіатричну допомогу в примусовому порядку (а.с. 54-56).

Нормою підпункту 1 пункту 2 статті 95 КК України визначено, що продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів. Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження психіатричного закладу заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Всебічно та повно встановивши обставини справи, на основі допустимих, достатніх, достовірних та належних доказів, керуючись нормами кримінального судочинства, виходячи із власного переконання, суд приходить до висновку, щодо необхідності продовження строку застосування примусового заходу медичного характеру у виді: надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_6 . Позаяк психічний стан здоров`я ОСОБА_6 не змінився, останній продовжує страждати на психічний розлад у вигляді шизофренії безперервно (прогредієнтний тип перебігу).

За таких обставин заява про продовження строку застосування примусового заходу медичного характеру у виді: надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку є підставною та підлягає задоволенню.

На підставі статтей 94-95 КК України, керуючись статтею 514 КПК України, суд,

у х в а л и в :

Заяву директора КНП Виконавчого комітету Бродівської міської ради Львівської області «Бродівська центральна міська лікарня» ОСОБА_5 про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку задовольнити.

Продовжити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , застосування примусових заходів медичного характеру у виді: надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку на 6 (шість) місяців.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу до Львівського апеляційного суду через Бродівський районний суд Львівської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудБродівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення15.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99662760
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення застосування примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —1-141/2011

Ухвала від 15.09.2021

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Постанова від 09.07.2013

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Федіна А. В.

Постанова від 09.07.2013

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Федіна А. В.

Постанова від 24.03.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Федіна А. В.

Вирок від 23.03.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Одринська Т. В.

Постанова від 27.01.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Одринська Т. В.

Постанова від 08.11.2011

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 25.12.2014

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Постанова від 07.11.2013

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Метелешко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні