Ухвала
від 16.09.2021 по справі 320/9977/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви

16 вересня 2021 року м. Київ 320/9977/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Горобцова Я.В., перевіривши позовну заяву та додані до неї матеріали Товариства з обмеженою відповідальністю Трактор-Хата до Головного управління Державної податкової служби у Київській області про визнання протиправним та скасування рішення,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Трактор-Хата до Головного управління Державної податкової служби у Київській області, в якій позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати Рішення ГУ ДПС у Київській області від 05.02.2020 №824 Про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку;

- визнати протиправним та скасувати Рішення ГУ ДПС у Київській області від 13.05.2021 №2239 Про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку;

- зобов`язати Головне управління Державної податкової служби у Київській області виключити Товариство з обмеженою відповідальністю Трактор-Хата з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платників податку на додану вартість.

Ухвалою судді Київського окружного адміністративного суду від 18 серпня 2021 року позовну заяву залишено без руху та встановлено десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали.

28 серпня 2021 року до суду від представника позивача надійшло клопотання про поновлення строку на подання позовної заяви.

Дослідивши вказані документи та позовну заяву, судом встановлено таке.

Повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" (частина четверта статті 62 ЦПК України).

Ордер - письмовий документ, що у випадках, встановлених цим Законом та іншими законами України, посвідчує повноваження адвоката на надання правової допомоги. Ордер видається адвокатом, адвокатським бюро або адвокатським об`єднанням та повинен містити підпис адвоката. Рада адвокатів України затверджує типову форму ордера (частина друга статті 26 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність").

Відповідно до пункту 4 Положення про ордер на надання правничої (правової) допомоги, затвердженого рішенням Ради адвокатів України від 12 квітня 2019 року № 41 (далі - Положення), ордер видається адвокатом, адвокатським бюро, адвокатським об`єднанням та повинен містити обов`язкові реквізити, передбачені цим Положенням.

Ордер, який видається адвокатським бюро або адвокатським об`єднанням, обов`язково має містити підпис адвоката, який надає правничу (правову) допомогу на підставі цього ордера, та підпис керівника адвокатського бюро, адвокатського об`єднання і скріплений печаткою юридичної особи (пункт 10 Положення).

Згідно з підпунктом 12. 12 пункту 12 Положення ордер має містити підпис керівника адвокатського бюро/адвокатського об`єднання, відтиск печатки адвокатського бюро/адвокатського об`єднання (за наявності) у випадку, якщо ордер видається адвокатським бюро/адвокатським об`єднанням.

На підтвердження своїх повноважень адвокат Середа А. В. надав ордер від 02.09.2021 серії АА №1135761, виданий адвокатським бюро "СЕРЕДИ", який не оформлений належним чином, оскільки не скріплений печаткою юридичної особи; графа "адвокат" не містить підпису адвоката.

Отже, на підтвердження повноважень адвоката Середи А. В. підписувати підписувати документи та представляти у Київському окружному адміністративному суді інтереси ТОВ Трактор-Хата до суду необхідно надати оформлений належним чином відповідний документ.

Після підтвердження повноважень адвоката Середи А. В. представляти у Київському окружному адміністративному суді інтереси ТОВ Трактор-Хата , судом перевірятиметься відповідність позовної заяви вимогам законодавства у іншій частині.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Із урахуванням викладеного, суддя дійшов висновку щодо необхідності продовження процесуального строку усунення недоліків позовної заяви ТОВ Трактор-Хата шляхом подання до суду додаткових документів, а саме: клопотання про поновлення строку, документів на підтвердження та обґрунтування поважності причин пропуску строку звернення до суду; належним чином оформленого ордеру на надання правничої (правової) допомоги.

Керуючись статтями 121, 169, 243, 248, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

у х в а л и в:

Продовжити Товариству з обмеженою відповідальністю Трактор-Хата на п`ять днів строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю Трактор-Хата , що якщо недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, не будуть усунуті у встановлений судом строк, позовна заява буде повернута відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 КАС України.

Копію ухвали надіслати позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Я. В. Горобцова

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.09.2021
Оприлюднено20.09.2021
Номер документу99680942
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/9977/21

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Рішення від 15.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 16.09.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 18.08.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні