Ухвала
від 17.09.2021 по справі 591/2466/21
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/2466/21

Провадження № 1-кс/591/2555/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 вересня 2021 року слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про проведення обшуку

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду з погодженим прокурором клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий у судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлений належним чином.

Суд вважає за можливе розглянути справу без його участі, а також на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, не здійснювати фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів.

Дослідивши надані матеріали справи, суд вважає, що клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим управлінням ГУНП в Сумській області здійснюється досудове розслідування матеріалів кримінального провадження внесеного до ЄРДР № 12021200000000030 від 08.02.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням перевіряються обставини, за фактам того, що у жовтні 2020 року Департамент капітального будівництва Сумської ОДА уклав з підрядною організацією ТОВ «СВ-Білдінг» 4 договори: на виконання робіт з капітального ремонту приймального відділення ЕНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради та будівництва 3-х амбулаторій первинної медичної допомоги (розташованих у с. Корабельське, с. Угроїди та с. Чернеча Слобода Сумської області) та 15-23 жовтня 2020 року ТОВ «СВ-Білдінг» отримало з бюджету аванси на виконання вказаних будівельних робіт згідно з яких виконали ряд будівельних робіт закривши при цьому актами приймання виконаних будівельних робіт (примірної форми КБ-2в) в яких свідомо вказали завищені обсяги виконаних будівельних робіт.

Разом з цим, до матеріалів кримінального провадження приєднано матеріали планової ревізії в Департаменті капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації використання коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою корона вірусом SARS CoV, та її наслідками, виділених за КПКВК 27613300 «Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров`я у госпітальних округах» за період з 01.07.2020 по 01.03.2021 року, передані до ГУНП в Сумській області Управлінням Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області супровідним листом № 201805-17/924-2021 від 25.03.2021. Вказаними матеріалами підтверджується те, що підрядником безпідставно включено до акти приймання виконаних робіт (форми КБ-2в), по зазначеному об`єкту, обсяг та вартість матеріального ресурсу які не передбачені умовами договору та за поточною ціною одиниці яка перевищує граничну ціну за одиницю визначену локальними кошторисами до договірної ціни, що в подальшому призвело до завищення загальної вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт по договору підряду від 16.10.2020 № 42 на суму 20 418, 12 грн. з ПДВ, які в свою чергу ДКБ СОДА оплачені в повному обсязі.

Разом з цим, на об`єктах будівництва амбулаторій первинної медичної допомоги в населених пунктах: с. Корабельське, с. Угроїди та с. Чернеча Слобода Сумської області, будівельні роботи в обсягах визначених авансовими платежами, також не виконані.

Також за даними слідства, об`єктивні причини дають підстави вважати, що внесені службовими особами ТОВ «СВ-Білдінг» відомості до акті виконаних робіт форми КБ-2в та довідок про вартість робіт форми КБ-3 можуть бути недостовірними та можуть не відповідають фактичним обсягам та вартості виконаних робіт на відповідних об`єктах.

Крім того відповідно до висновку про результати дослідження фінансово-господарської діяльності ТОВ «СВ-БІЛДІНГ» (код ЄДРПОУ 42113252) з питань взаємовідносин із ПП «ЕКОЛ ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 43273348) та ланцюгів походження ТМЦ за період з 01.07.2020 по 01.03.2021 № 27/18-28-08-10/42113252 від 27.05.2021 на основі аналізу даних ЄРПН встановлено ланцюг походження ТМЦ, які купувались для виконання робіт по об`єкту: капітальний ремонт приймального відділення ЕНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради, відповідно до якого встановлено «обрив» ланцюга постачання ТМЦ на ТОВ «МІРОС КОМПАНІ», ТОВ «АКТІВ ПРОМОУШН», ТОВ «Лондон Продукт» та ТОВ «Блайс ЛТД».

На даний час в рамках кримінального провадження є підстави вважати, що ТОВ «МІРОС КОМПАНІ», ТОВ «АКТІВ ПРОМОУШН», ТОВ «Лондон Продукт» та ТОВ «Блайс ЛТД», ТОВ «РЕЙД ПРО», ТОВ «ФІН ЛАЙТ» є підприємствами з ознаками фіктивності та належить до конвертаційно-транзитної групи, яке створене з метою завищення реальної вартості ТМЦ, легалізації (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом, проведення з легально працюючими суб`єктами господарювання безтоварних операцій, що дозволяє створити для них податковий кредит і тим самим зменшити розмір податкових зобов`язань з ПДВ а також переведення (конвертація) безготівкових коштів у готівку тощо, про що свідчить висновок про результати дослідження фінансово-господарської діяльності ТОВ «СВ-БІЛДІНГ» (код ЄДРПОУ 42113252) з питань взаємовідносин із ПП «ЕКОЛ ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 43273348) та ланцюгів походження ТМЦ за період з 01.07.2020 по 01.03.2021 № 27/18-28-08-10/42113252 від 27.05.2021 та той факт, що всі вище переліченні підприємства керуються однією людною на підстави виданих їй довіреностей, а саме: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В рамках кримінального провадження були призначенні дві судові експертизи (будівельно-технічна та економічна). 28.08.2021 та 30.08.2021 надійшли клопотання експертів про надання додаткових матеріалів для проведення судових експертиз. На виконання клопотань експертів було отримано ухвали слідчого судді про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ «СВ-Білдінг». 06.09.2021 було проведено тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ «СВ-БІЛДІНГ» та встановлено, що володілець не надав документи зазначені в ухвалі слідчого суді, за результатами слідчої дії був складений відповідний протокол.

Враховуючи вище викладене в органу досудового розслідування існують вагомі підстави вважати, що службові особи ТОВ «СВ-БІЛДІНГ», в особі директора ОСОБА_5 , фактичного керівника ТОВ «СВ-БІЛДІНГ» в особі ОСОБА_6 , фактичного керівника ТОВ «МІРОС КОМПАНІ», ТОВ «АКТІВ ПРОМОУШН», ТОВ «Лондон Продукт» та ТОВ «Блайс ЛТД», ТОВ «РЕЙД ПРО», ТОВ «ФІН ЛАЙТ в особі ОСОБА_7 вживають заходів для заволодіння бюджетними коштами та подальшої їхньої легалізації з метою власного збагачення.

Для повного, всебічного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, що підлягають доказуванню, необхідним є відшукання та вилучення речей і документів, зазначених у клопотанні.

Відповідно до ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обов`язковою умовою для винесення слідчим суддею ухвали про проведення обшуку є доведеність того факту, що відшукувані речі, документи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи (п.4. ч.5 ст.234 КПК України).

Проведення обшуку без відповідних правових підстав може порушити конституційні права громадян.

Отже, з контексту ч.3 ст.234 КПК України клопотання не відповідає вимогам закону, тому не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 30 Конституції України, ст. 234 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення наступних речей і документів: документація, що складалася в рамках виконання договорів підряду № 42, № 30, № 39, № 31 на виконання будівельних робіт на об`єктах: «Капітальний ремонт приміщення приймального відділення КНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради за адресою: Сумська область, м. Глухів, вул. Інститутська, 3», «Амбулаторія первинної медичної допомоги за адресою: вул. Перемоги, № 14 А, с. Чернеча Слобода, Буринський район, Сумська область (нове будівництво), «Амбулаторія первинної медичної допомоги за адресою: вул. Трофімова, 3Б, смт. Угроїди, Краснопільський район, Сумська область (нове будівництво)», «Амбулаторія первинної медичної допомоги за адресою: 42743, вул. Охтирська, 59-Б, с. Корабельське, Охтирського району, Сумської області (нове будівництво)» укладених з замовником Департамент капітального будівництва Сумської обласної ради (код ЄДРПОУ 04014045), а саме: установчі документи товариства, накази на призначення директора, виконроба, головного бухгалтера та кошторисника з посадовими інструкціями та характеристиками з місця роботи та стажу роботи; робочий проект у паперовому вигляді; експертний звіт (висновок) про проведення експертизи проектно-кошторисної документації; наказ про закріплення виконроба про призначення на посаду та проведення робіт за об`єктами (з його характеристикою, наказом на призначення на посаду, та посадові обов`язки); договори про виконання будівельних робіт на відповідних об`єктів та всі додаткові уходи, додатки складені до них; у разі динамічної ціни по договору всі наявні документи щодо розрахунків, вартості та обсягів робіт, придбання будівельних матеріалів, устаткування, їх обсягів, вартості, паспортів, сертифікатів якості; локальні кошториси та підсумкові відомості ресурсів до договірної ціни договорів підряду та додаткові угоди; платіжні доручення про перерахування коштів в рамках договорів; видаткові та товарно-транспортні накладні; акти виконаних робіт форми КБ-2в та довідки про вартість робіт форми КБ-3 з розрахунком одиничної вартості по об`єкту капітального ремонту/будівництва, або в електронному форматі ІБД (інформаційний блок даних), в т.ч. які підписані працівниками ДКБ Сумської ОДА та ТОВ «СВ-Білдінг», а також які підписані лише однією стороною договору; загальний журнал робіт по об`єкту; акти на закриття прихованих робіт; виконавчі схеми з виконанням ремонтно-будівельних робіт; повідомлення (декларацію, дозвіл) про початок виконання ремонтно-будівельних робіт по об`єкту; видаткові накладні, платіжні доручення, квитанції, чеки на придбання ТОВ «СВ-БІЛДІНГ» будівельних матеріалів, які використовувались при проведенні будівельних робіт на об`єктах: «Капітальний ремонт приміщення приймального відділення КНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради за адресою: Сумська область, м. Глухів, вул. Інститутська, 3», «Амбулаторія первинної медичної допомоги за адресою: вул. Перемоги, № 14 А, с. Чернеча Слобода, Буринський район, Сумська область (нове будівництво), «Амбулаторія первинної медичної допомоги за адресою: вул. Трофімова, 3Б, смт. Угроїди, Краснопільський район, Сумська область (нове будівництво)», «Амбулаторія первинної медичної допомоги за адресою: 42743, вул. Охтирська, 59-Б, с. Корабельське, Охтирського району, Сумської області (нове будівництво)»; бухгалтерську документацію, що складалась при проведенні будівельних робіт на об`єктах: «Капітальний ремонт приміщення приймального відділення КНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради за адресою: Сумська область, м. Глухів, вул. Інститутська, 3», «Амбулаторія первинної медичної допомоги за адресою: вул. Перемоги, № 14 А, с. Чернеча Слобода, Буринський район, Сумська область (нове будівництво), «Амбулаторія первинної медичної допомоги за адресою: вул. Трофімова, 3Б, смт. Угроїди, Краснопільський район, Сумська область (нове будівництво)», «Амбулаторія первинної медичної допомоги за адресою: 42743, вул. Охтирська, 59-Б, с. Корабельське, Охтирського району, Сумської області (нове будівництво)»; бухгалтерську документацію, щодо фінансово-господарської діяльності ПП «Екол Трейд», ТОВ «МІРОС КОМПАНІ», ТОВ «АКТІВ ПРОМОУШН», ТОВ «Лондон Продукт» ТОВ «Блайс ЛТД», ТОВ «РЕЙД ПРО» та ТОВ «ФІН ЛАЙТ; печатка підприємства: ПП «Екол Трейд», ТОВ «МІРОС КОМПАНІ», ТОВ «АКТІВ ПРОМОУШН», ТОВ «Лондон Продукт», ТОВ «Блайс ЛТД», ТОВ «РЕЙД ПРО», ТОВ «ФІН ЛАЙТ», ТОВ «СВ-БІЛДІНГ»; документація щодо фінансово-господарської діяльності ПП «Екол Трейд», ТОВ «МІРОС КОМПАНІ», ТОВ «АКТІВ ПРОМОУШН», ТОВ «Лондон Продукт», ТОВ «Блайс ЛТД», ТОВ «РЕЙД ПРО», ТОВ «ФІН ЛАЙТ», а саме: документи, які підтверджують обсяги і вартість придбання товарно-матеріальних цінностей, їх використання, обсяги і вартість фактично реалізованих ТМЦ, у тому числі договори, додаткові угоди, специфікації, накладні, прибуткові накладні, видаткові накладні, податкові накладні, платіжні доручення, банківські виписки, чеки, акти приймання-передачі виконаних робіт чи наданих послуг, товарно-транспортні накладні, міжнародні товаро-транспортні накладні (CMR), сертифікати якості на товар, рахунки-фактури; факсимільні печатки; чорнові записи; мобільні термінали зв`язку; комп`ютерну техніку (системні блоки, ноутбуки, жорсткі диски тощо) на якій виготовлялася чи зберігається зазначена документація чи проекти зазначеної документації. відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення17.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99696424
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —591/2466/21

Ухвала від 30.11.2023

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сорока М. Р.

Ухвала від 16.08.2023

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

Ухвала від 25.07.2023

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сорока М. Р.

Ухвала від 16.05.2023

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сорока М. Р.

Ухвала від 11.05.2023

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сорока М. Р.

Ухвала від 11.11.2022

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

Ухвала від 08.11.2022

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

Ухвала від 04.10.2021

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

Ухвала від 04.10.2021

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

Ухвала від 24.09.2021

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні