Ухвала
від 06.09.2021 по справі 640/13380/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про передачу адміністративної справи за підсудністю

06 вересня 2021 року м. Київ № 640/13380/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Федорчука А.Б., при секретарі судових засідань Левкович А.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу та питання щодо передачі адміністративної справи за підсудністю

за позовом Господарського товариства у формі ТОВ Завод "Флекстронікс" (89600, м. Мукачево, вул. Берегівська-Бічна, 4) до Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків (79026, м.Львів, вул. Стрийська, 35) про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, за участі представників сторін:

представник позивача: Борецька О.Л,

представник відповідача: Іванський В.І.

В С Т А Н О В И В:

Господарське товариство у формі ТОВ Завод "Флекстронікс" звернулося з позовом до Офісу великих платників податків ДПС про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 червня 2020 року відкрито провадження в адміністративній справі за правилами загального позовного провадження.

У судовому засіданні 14.06.2021 судом на підставі статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України допущено заміну відповідача у справі № 640/13380/20, а саме - Офісу великих платників податків ДПС його процесуальним правонаступником - Західним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків.

В судовому засіданні 06.09.2021 судом поставлено на обговорення питання щодо передачі даної адміністративної справи за підсудністю.

Представник позивача дане питання залишив на розсуд суду, представник відповідача просив суд передати адміністративну справу на розгляд до Львівського окружного адміністративного суду.

Заслухавши думку сторін, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Так, Господарське товариство у формі ТОВ Завод "Флекстронікс" (код ЄДРПОУ 32221224) згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстровано за адресою: 89600, Закарпатська область, м. Мукачево, вул. Берегівська-Бічна, 4.

Суд зазначає, що Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків є відокремленим підрозділом Державної податкової служби України зі статусом юридичної особи та управлінню присвоєно код ЄДРПОУ ВП 44045187.

Таким чином, Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків є самостійним відповідачем у справі та спір не стосується прав та обов`язків Державної податкової служби України.

Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків (код ЄДРПОУ 44045187) згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстровано за адресою: 79026, м. Львів, вул. Стрийська, 35.

Частиною першою статті 25 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

У разі невизначеності цим Кодексом територіальної підсудності адміністративної справи така справа розглядається адміністративним судом за вибором позивача (частина друга статті 25 Кодексу).

Перелік адміністративних справ, які вирішуються окружним адміністративним судом, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, наведено у частині 1 статті 27 Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, адміністративні справи з приводу оскарження нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, міністерства чи іншого центрального органу виконавчої влади, Національного банку України чи іншого суб`єкта владних повноважень, повноваження якого поширюються на всю територію України, крім випадків, визначених цим Кодексом, адміністративні справи з приводу оскарження рішень Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель та рішень у сфері державної допомоги суб`єктам господарювання, адміністративні справи за позовом Антимонопольного комітету України у сфері державної допомоги суб`єктам господарювання, адміністративні справи, відповідачем у яких є дипломатичне представництво чи консульська установа України, їх посадова чи службова особа, а також адміністративні справи про оскарження актів, дій чи бездіяльності органу, що здійснює дисциплінарне провадження щодо прокурорів, та про анулювання реєстраційного свідоцтва політичної партії, про заборону (примусовий розпуск, ліквідацію) політичної партії вирішуються окружним адміністративним судом, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ.

Як встановлено судом, місцезнаходженням позивача та відповідача у даній справі є Закарпатська та Львівська області, на які не поширюється територіальна юрисдикція Окружного адміністративного суду міста Києва.

Відповідно до Указу Президента України від 16.11.2004 № 1417/2004 "Про утворення місцевих адміністративних судів, затвердження їх мережі" на територію Дніпропетровської області поширюються повноваження Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Згідно пункту 3 частини першої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до частини п`ятої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання.

Таким чином, з метою дотримання правил територіальної юрисдикції (підсудності) адміністративних справ, а також зважаючи на те, що позов пред`явлено до юридичної особи, місцезнаходженням якої є Львівська область, м. Львів, вул. вул. Стрийська, 35, Окружний адміністративний суд міста Києва вважає за необхідне передати матеріали адміністративної справи №640/13380/20 до Львівського окружного адміністративного суду.

Керуючись пунктом 2 частини першої статті 29, статтею 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

Адміністративну справу №640/13380/20 за позовом Господарського товариства у формі ТОВ Завод "Флекстронікс" до Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень до Львівського окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 293, 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України та з урахуванням положень Закону України від 30 березня 2020 року № 540 IX).

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суддя А.Б. Федорчук

Дата ухвалення рішення06.09.2021
Оприлюднено22.09.2021
Номер документу99719848
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

Судовий реєстр по справі —640/13380/20

Ухвала від 13.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 22.02.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 13.02.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 21.12.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 16.11.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 06.09.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 19.07.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 28.04.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 02.03.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 14.01.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні