Ухвала
від 17.09.2021 по справі 640/13952/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

17 вересня 2021 року м. Київ № 640/13952/21

Окружний адміністративний суд м. Києва у складі судді Каракашьяна С.К., здійснюючи розгляд в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін адміністративної справи

за позовомОСОБА_1 доМіністерства культури та інформаційної політики України провизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києві з позовом до Міністерства культури та інформаційної політики України, в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Конкурсної комісії Міністерства культури та інформаційної політики України - Протокол №2 засідання конкурсної комісії з конкурсного добору на посаду генерального директора державного підприємства Національний центр Олександра Довженка від 15.04.2021;

- зобов`язати Міністерство культури та інформаційної політики України призначити (оголосити) проведення нового конкурсу на посаду генерального директора державного підприємства Національний центр Олександра Довженка .

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 08.06.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі №640/13952/21.

В подальшому, від ОСОБА_2 надійшла заява про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

На обґрунтовування заяви зазначено, наказом Міністерства культури та інформаційної політики України №155-к від 15.04.2021 Про Гончарук О.Ю. виконання обов`язків генерального директора Державного підприємства Національний центр Олександра Довженка покладено на ОСОБА_2 , керівника Музею кіно Підприємства, з 19 квітня 2021 року.

Також, представником Державним підприємством Національний центр Олександра Довженка заявлено клопотання про вступ до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно приписів частини четвертої, п`ятої вказаної статті, у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Враховуючи викладене, для повного та всебічного розгляду справи по суті, суд дійшов висновку щодо необхідності залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 ) та Державне підприємство Національний центр Олександра Довженка (03040, м. Київ, вул. Васильківська, 1, код ЄДРПОУ 22928085).

Керуючись вимогами ст.ст. 12, 49, 243, 248, 250, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача:

- ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 );

- Державне підприємство Національний центр Олександра Довженка (03040, м. Київ, вул. Васильківська, 1, код ЄДРПОУ 22928085).

2. Зобов`язати позивача направити примірник позовної заяви на адресу залучених третіх осіб ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 ) та Державне підприємство Національний центр Олександра Довженка (03040, м. Київ, вул. Васильківська, 1, код ЄДРПОУ 22928085).

3. Запропонувати третім особам подати до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання від позивача примірника позовної заяви письмові пояснення з приводу заявленого позову.

4. Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя С.К. Каракашьян

Дата ухвалення рішення17.09.2021
Оприлюднено21.09.2021

Судовий реєстр по справі —640/13952/21

Ухвала від 17.09.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Постанова від 20.07.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Постанова від 20.07.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 07.07.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 07.07.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 08.06.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 27.05.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 26.05.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні