Ухвала
від 20.09.2021 по справі 635/2824/20
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №635/2824/20

Провадження по справі №2/635/1362/21

У Х В А Л А

20 вересня 2021 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Бобко Т.В.

секретар судового засідання Полоз М.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Тернівської сільської ради Харківського району Харківської області, Харківської районної державної адміністрації Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) ,-

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 , від імені якого на підставі ордеру, виданого відповідно до Закону України Про адвокатуру і адвокатську діяльність , діє адвокат Овчінніков Ю.В., пред`явив до суду позов шляхом подання за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи позовної заяви до Тернівської сільської ради Харківського району Харківської області, яким просить визнати за ним право на земельну частку (пай) за рахунок земель, які перебували у колективній власності КСП Рассвет (ЄДРПОУ 00852996), розташованих на території Тернівської сільської ради Харківського району Харківської області, та підлягали розпаюванню.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 22 травня 2020 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 28 серпня 2020 року клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про залучення в якості співвідповідача та витребування доказів - задоволено. Залучено до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Тернівської сільської ради Харківського району Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) в якості співвідповідача Харківську районну державну адміністрацію Харківської області та витребувано з Харківської районної державної адміністрації належним чином завірені копії документів.

08 липня 2021 року представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 подав клопотання про заміну первісного відповідача Тернівської сільської ради Харківського району Харківської області належним відповідачем Липецькою сільською радою Харківського району Харківської області. В обґрунтування своєї заяви зазначив, що Тернівська сільська рада Харківського району Харківської області перебуває у процесі припинення з 12 грудня 2020 року, а її правонаступником являється Липецька Сільська рада Харківського району Харківської області.

Позивач та його представник ОСОБА_2 , у підготовче засідання не з`явились, адвокат Овчінніков Ю.В. надав суду заяву про розгляд справи за їх відсутності.

Представник відповідача Харківської районної державної адміністрації Харківської області у підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце був повідомлений своєчасно і належним чином, надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Враховуючи, що у судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до Розпорядження КМУ про визначення адміністративних центрів та затвердження території територіальних громад Харківської області №725-р від 12 червня 2020 року та абзацу 1 п. 7-1 Розділу V Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про місцеве самоврядування в Україні визначено адміністративні центри та затверджено території громад Харківської області.

Відповідно до Рішення І пленарного засідання І сесії VІІІ скликання Липецької сільської ради Харківського району Харківської області від 02 грудня 2020 року Про початок реорганізації Веселівської сільської ради шляхом приєднання до Липецької сільської ради та Рішення ІІ сесії VІІІ скликання Липецької сільської ради Харківського району Харківської області від 11 грудня 2020 року Про внесення змін до рішення 2-го пленарного засідання І сесії VІІІ скликання Липецької сільської ради Харківського району Харківської області від 02 грудня 2020 року Про початок реорганізації Веселівської сільської ради шляхом приєднання до Липецької сільської ради розпочато процедуру реорганізації Тернівської сільської ради шляхом приєднання до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області: Липецьку сільську раду Харківського району Харківської області визнано правонаступником всього майна, прав та обов`язків Тернівської сільської ради (в складі населених пунктів село Тернова, село Перемога).

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 8-3 Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад , повноваження сільської, селищної ради та сільського, селищного голови територіальної громади, що приєдналася до сільської, селищної об`єднаної територіальної громади, припиняються з моменту офіційного оголошення відповідною територіальною виборчою комісією на сесії сільської, селищної ради об`єднаної територіальної громади рішення про підсумки додаткових виборів та визнання повноважень не менше половини депутатів від територіальної громади, що приєдналася, обраних на виборах до сільської, селищної ради об`єднаної територіальної громади.

Об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальної громади, що приєдналася до об`єднаної територіальної громади, з дня припинення повноважень сільською, селищною радою територіальної громади, що приєдналася до об`єднаної територіальної громади.

Виходячи з наведеного та виходячи з вимог ч. 2 ст. 51 ЦПК України, перевіривши відомості з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, оскільки Тернівська сільська рада Харківського району Харківської області знаходиться в стадії припинення з 12 грудня 2020 року, а її функції та повноваження перейшли Липецькій сільській раді Харківського району Харківської області, суд вважає необхідним замінити відповідача Тернівську сільську раду Харківського району Харківської області її правонаступником Липецькою сільською радою Харківського району Харківської області.

Керуючись ст. ст. 51, 247 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Замінити у справі за позовом ОСОБА_1 до Тернівської сільської ради Харківського району Харківської області, Харківської районної державної адміністрації Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) відповідача Тернівську сільську раду Харківського району Харківської областіїї правонаступником - Липецькою сільською радою Харківського району Харківської області.

Направити відповідачу Липецькій сільській раді Харківського району Харківської області копію позовної заяви та додані до неї матеріали.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Т.В.Бобко

Дата ухвалення рішення20.09.2021
Оприлюднено21.09.2021
Номер документу99722482
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/2824/20

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Харабадзе К. Ш.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Бобко Т. В.

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Бобко Т. В.

Ухвала від 28.08.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Бобко Т. В.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Бобко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні