Ухвала
від 20.09.2021 по справі зв/260/36/21
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

20 вересня 2021 року м. Ужгород№ ЗВ/260/36/21

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дору Ю.Ю., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Нью Файненс Сервіс" про заміну сторони у виконавчому провадженні,-

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Нью Файненс Сервіс" звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду із заявою про заміну стягувача у виконавчому провадженні № 53971911 за виконавчим написом приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічовим О.М., з ТОВ "Рантье" на ТОВ "Нью Файненс Сервіс".

Заява обґрунтована тим, що 31.01.2017 року приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Гуревічовим О.М. було вчинено виконавчий напис, яким пропонувалося задовольнити вимоги ТОВ "Рантье". На підставі вказаного виконавчого напису Мукачівським районним відділом Державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) було відкрито виконавче провадження № 53971911. В подальшому, між ТОВ "Фінансова компанія "Серет", яке 29.06.2017 року змінило найменування на ТОВ "Нью Файненс Сервіс", та ТОВ "ФК Рантьє" укладено договір № 28/02-1. Згідно з умовами Договору факторингу ТОВ "ФК Рантьє" відступило (передало у власність) фактору (новому кредитору) з 28.02.2017 року, а фактор, відповідно до Договору факторингу та вимог чинного законодавства набув право грошової вимоги за кредитним договором.

У вказаній заяві заявник заявив клопотання про розгляд справи за його відсутності.

В судове засідання сторони не з`явилися, однак згідно ч. 2 ст. 379 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ст. 4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

У відповідності до ч. 4 ст.229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну стягувача у виконавчому листі в порядку письмового провадження.

Розглянувши подану Товариством з обмеженою відповідальністю "Нью Файненс Сервіс" заяву, судом зазначає наступне.

19.08.2015 року між Акціонерним товариством "Ідея Банк" (Банк) та громадянином ОСОБА_1 (позичальник) було укладено кредитний договір № L01.188.38017, відповідно до якого банк надає позичальнику кредит на поточні потреби.

У зв`язку з наявністю у ОСОБА_1 заборгованості за вказаним кредитним договором приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Гуревічовим Олегом Миколайовичем вчинено виконавчий напис №333 від 31 січня 2017 р., яким запропоновано звернути стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Факторингова компанія "Рантье", якому Публічним акціонерним товариством "Ідея Банк" відступлено право вимоги за кредитним договором № L01.188.38017, заборгованість у розмірі 84926,55 грн.

19 травня 2017 року постановою старшого державного виконавця Мукачівського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Гаринець О.І. відкрито виконавче провадження ВП №53971911 з примусового виконання виконавчого напису приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічова Олега Миколайовича №333 від 31.01.2017 року.

28 лютого 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю "Факторингова компанія "Рантье" (клієнт) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія Серет" (фактор) (що в подальшому змінило назву на Товариство з обмеженою відповідальністю "Нью Файненс Сервіс") (далі - ТОВ "Нью Файненс Сервіс") укладено договір факторингу №28/02-1, відповідно до умов якого клієнт відступає (передає у власність) факторові (новому кредитору) з 28 лютого 2017 року права вимоги під фінансування від фактора, а фактор набуває (приймає у власність) від клієнта з 28 лютого 2017 року права вимоги та здійснює їх оплату (фінансування) клієнту за плату.

Вважаючи, що укладення договору факторингу зумовило набуття у нього статусу нового кредитора (стягувача) у виконавчому провадженні № 53971911, ТОВ "Нью Файненс Сервіс" звернулося з даною заявою до Закарпатського окружного адміністративного суду.

Відповідно до положень ч.ч. 1, 2 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" №1404-VIII від 02.06.2016 р., сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив (ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження").

Вказане кореспондується також з нормами ч. 1 ст. 379 КАС України.

За результатами розгляду даної справи судом встановлено, що на примусовому виконанні в органах Державної виконавчої служби України перебуває виконавчий напис приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічова Олега Миколайовича, стягувачем за яким є Товариство з обмеженою відповідальністю "Факторингова компанія "Рантье", а боржником - громадянин ОСОБА_2 . Окрім того, судом також встановлено, що станом на день звернення заявника з даною заявою до суду право вимоги за укладеним громадянином ОСОБА_2 кредитним договором № L01.188.38017 від 19.08.2015 року перейшло до ТОВ "Нью Файненс Сервіс" на підставі договору факторингу №28/02-1 від 28.02.2017.

З врахуванням наведених вище норм законодавства та встановлених судом обставин справи, суд вважає обґрунтованими і такими, що підлягають до задоволення вимоги ТОВ "Нью Файненс Сервіс" про заміну стягувача у виконавчому провадженні № 53971911.

Керуючись ст. ст. 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Нью Файненс Сервіс" про заміну стягувача у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні № 53971911 за виконавчим написом приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу №333, вчиненим 31.01.2017 року, з Товариства з обмеженою відповідальністю "Факторингова компанія "Рантье" (код ЄДРПОУ - 39288002) на Товариство з обмеженою відповідальністю "Нью Файненс Сервіс" (код ЄДРПОУ - 39691431).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції (з урахуванням особливостей, що встановлені пп. 15.5 п. 15 Розділу VII КАС України).

СуддяЮ.Ю.Дору

Дата ухвалення рішення20.09.2021
Оприлюднено22.09.2021
Номер документу99750374
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони у виконавчому провадженні

Судовий реєстр по справі —зв/260/36/21

Ухвала від 20.09.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 10.09.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні