Ухвала
від 22.09.2021 по справі 158/2579/21
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/2579/21

Провадження № 1-кс/0158/1001/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 вересня 2021 року м. Ківерці

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчий СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №42021032010000051 від 02.09.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 звернулася до Ківерцівського районного суду Волинської області із клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) а саме: статути та інші установчі документи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; тендерна документація необхідна для проведення торгів через електронну систему « ІНФОРМАЦІЯ_2 », та рішення, на підставі якого було обрано переможцем ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з вказанням осіб, які є відповідальними за підготовку тендерної документації та веденні торгів; проектно кошторисну документація до договорів підряду та субпідряду, укладених з ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо проведення будівництва загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с.Башлики Луцького району; робочий проект на будівельні роботи ІНФОРМАЦІЯ_3 ; довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за період з 22.10.2018 по 17.09.2021 роки; акти приймання виконаних будівельних робіт за період з 22.10.2018 по 17.09.2021 роки (форма КБ-2В); ТТН на отримання та перевезення будівельних матеріалів на зазначений об`єкт; договори підряду та субпідряду, укладені з приводу виконання будівництва за період з 22.10.2018 по 17.09.2021 роки; журнал постачання будівельних матеріалів на зазначені об`єкти; калькуляції на застосовані на об`єктах машини та механізми; платіжні доручення, що підтверджують оплату за будівельні матеріали та виконані роботи та надані послуги ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; акт звіряння розрахунків між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ІНФОРМАЦІЯ_4 ; дозволи та ліцензії на проведення відповідних будівельних робіт на вищевказаному об`єкті; інформація щодо наявності працівників, які були задіяні на вищевказаному об`єкті при виконанні певних будівельних робіт; та інші документи, що стосуються вищевказаного питання.

В судове засідання слідчий СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 не з`явилася, її неявка не перешкоджає розгляду клопотання, тому на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводиться.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п. 5 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Статтею 163 ч. 5 КПК України передбачено, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Крім того, як вбачається з ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч. 5 ст. 163, п. 5 ст. 162 КПК України, та інших способів довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, на даний час, немає, суд приходить до висновку, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-166, 167, 372 КПК України, Закону України «Про банки та банківську діяльність», слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, з правом їх вилучення, які знаходяться у ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які розроблялись з метою проведення будівельних робіт загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с.Башлики Луцького району, а саме: статути та інші установчі документи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; тендерна документація необхідна для проведення торгів через електронну систему « ІНФОРМАЦІЯ_2 », та рішення, на підставі якого було обрано переможцем ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з вказанням осіб, які є відповідальними за підготовку тендерної документації та веденні торгів; проектно кошторисну документація до договорів підряду та субпідряду, укладених з ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо проведення будівництва загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с.Башлики Луцького району; робочий проект на будівельні роботи ІНФОРМАЦІЯ_3 ; довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за період з 22.10.2018 по 17.09.2021 роки; акти приймання виконаних будівельних робіт за період з 22.10.2018 по 17.09.2021 роки (форма КБ-2В); ТТН на отримання та перевезення будівельних матеріалів на зазначений об`єкт; договори підряду та субпідряду, укладені з приводу виконання будівництва за період з 22.10.2018 по 17.09.2021 роки; журнал постачання будівельних матеріалів на зазначені об`єкти; калькуляції на застосовані на об`єктах машини та механізми; платіжні доручення, що підтверджують оплату за будівельні матеріали та виконані роботи та надані послуги ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; акт звіряння розрахунків між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ІНФОРМАЦІЯ_4 ; дозволи та ліцензії на проведення відповідних будівельних робіт на вищевказаному об`єкті; інформація щодо наявності працівників, які були задіяні на вищевказаному об`єкті при виконанні певних будівельних робіт; та інші документи, що стосуються вищевказаного питання.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно ст. 166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99799349
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —158/2579/21

Ухвала від 22.09.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Ухвала від 22.09.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні