Ухвала
від 22.09.2021 по справі 569/19102/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/19102/21

1-кс/569/6440/21

УХВАЛА

22 вересня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого третьогослідчого відділу(здислокацією ум.Рівному)Територіального управлінняДержавного бюророзслідувань,розташованого умісті Хмельницькому ОСОБА_3 розглянувши клопотання, яке погоджене прокурором відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий, у рамках кримінального провадження №62021240030000131 від 02.09.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, звернувся в суд із клопотанням про надання дозволу на проведенняобшуку земельної ділянки із кадастровим номером 0710100000:22:122:0056, що за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Рівненська, 44.

В обґрунтуванняклопотання вказує,що 30.04.2021 службові особи відділення поліції №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, заволоділи чужим майном у вигляді автомобіля марки "BMW 530I", д.н.з. НОМЕР_1 , який зберігався на території спеціального майданчику вказаного підрозділу, чим заподіяли майнової шкоди ОСОБА_5 , зокрема дізнавач сектору дізнання відділення поліції №1 Сарненського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Рівненській області ОСОБА_6 , діючи за попередньою змовою з іншими невстановленими працівниками поліції, за грошову винагороду, передав в користування своєму знайомому ОСОБА_7 автомобіль марки "BMW 530I", д.н.з. НОМЕР_1 , при цьому помістив у матеріали кримінального провадження №12017180110000150 від 08.03.2017 за ст.290 КК України розписку від імені власника ОСОБА_5 про нібито отримання останнім вказаного вище автомобіля та прийняв рішення про закриття кримінального провадження.

В ході проведення розшукових заходів, у рамках вказаного провадження встановлено, що вищевказаний автомобіль марки "BMW 530I", д.н.з. НОМЕР_1 , номер кузова НОМЕР_2 було виявлено на території станції технічного обслуговування та ремонту автомобілів у АДРЕСА_1 .

Разом із тим також було встановлено, що громадянин ОСОБА_7 , будучи обізнаним про те, що вказаний транспортний засіб є здобутим не законним шляхом, має намір залучити майстрів та якісно змінити наявний у автомобілі VIN-код кузова та номерних агрегатів під наявний технічний паспорт з метою подальшого поставлення на облік в одному із сервісних центрів МВС України.

Наявні у матеріалах кримінального провадження відомості свідчать про те, що одним із учасників вищевказаного злочину, який причетний до зазначеної протиправної діяльності є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_2 , який на даний час переховує вищевказаний автомобіль за адресою: АДРЕСА_1 .

Тому, у сторони обвинувачення виникає обов`язок вжити вичерпних необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, а отже є всі достатні підстави звертатися до суду з цим клопотанням з метою вилучення, предметів, набутих протиправним шляхом та/або отриманих внаслідок вчинення зазначеного кримінального правопорушення та/або доходів одержаних від нього.

Забезпечення стороноюобвинувачення спеціальноїконфіскації можливетільки шляхомвилучення підчас обшукувказаного майназ подальшимнакладенням нанього арештузадля запобіганняможливості їхприховування,пошкодження,псування,знищення,перетворення,відчуження до прийняття кінцевого рішення у кримінальному провадженні та призначення відповідних судових експертиз з метою встановлення істини у кримінальному провадженні.

Водночас, матеріали провадження дають органу досудового розслідування достатні підстави вважати, що на вказаній земельній ділянці знаходиться автомобіль марки "BMW 530I", д.н.з. НОМЕР_1 , номер кузова НОМЕР_2 , що має значення для досудового розслідування та який може бути доказами під час судового розгляду, а також вказувати на причетність осіб до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

Покликаючись на викладене, слідчий вказує на необхідність проведення обшуку за вказаною адресою, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, а також вилучення, предметів, набутих протиправним шляхом та/або отриманих внаслідок вчинення зазначеного кримінального правопорушення та/або доходів одержаних від нього.

Вилучені під час обшуку вищеперераховані речі, предмети, мають значення для досудового розслідування і можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування та судового розгляду.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задоволити з підстав викладених у ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та надані матеріали, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Судом встановлено,що слідчимитретього слідчоговідділу (здислокацією ум.Рівному)Територіального управлінняДержавного бюророзслідувань,розташованого умісті Хмельницькомуздійснюється досудоверозслідування укримінальному провадженні№62021240030000131 від 02.09.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 223 КПК України, слідчі (розшукові) дії є діями спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Згідно п. 6 статті 234 КПК України клопотання про дозвіл на проведення обшуку повинно містити відомості про особу, у фактичному володінні якої знаходиться приміщення. Вказані відомості можна встановити, не інакше, як наданням відповідного письмового запиту власнику приміщення. Однак вказані дії можуть призвести до витоку інформації щодо проведення працівниками поліції заходів по документуванню протиправної діяльності.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Враховуючи викладені обставини, оцінюючи доводи слідчого, дослідивши надані матеріали, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушння, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, відшукання речей та предметів, зокрема: оригіналів матеріалів кримінального провадження 12017180110000150 від 08.03.2017 за ст.290 КК України, які можуть бути доказом під час судового розгляду, а також вказувати на причетність осіб до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку земельної ділянки із кадастровим номером 0710100000:22:122:0056, що за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна право власності на земельну ділянку із кадастровим номером 0710100000:22:122:0056, що за адресою: АДРЕСА_1 , де на даний час зберігається розшукуваний автомобіль, зареєстровано за Луцькою міською радою.

Доступ до вказаних речей, предметів та документів, що мають суттєве значення для кримінального провадження, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої ст.93 КПК України, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, так як особа, в якої планується провести обшук, може знищити, передати, продати, приховати речі та документи відповідно до вищенаведеного переліку.

Факт зберіганняза вказаноюадресою речей,предметів тадокументів підтверджуєтьсязібраними органомдосудового розслідуванняматеріалами кримінальногопровадження, протоколом допиту свідка ОСОБА_5 , оперативно-розшуковими заходами.

Вказані дії можна провести, не інакше, як проведенням обшуку, оскільки надання письмового запиту власнику ділянки щодо надання вищевказаного майна неможливе та може призвести до витоку інформації щодо проведення працівниками поліції заходів по документуванню протиправної діяльності.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.223, 234 - 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку земельної ділянки із кадастровим номером 0710100000:22:122:0056, що за адресою: АДРЕСА_1 - з метою відшукання та виявлення речей та документів, що мають значення для розкриття цього кримінального правопорушення, а саме: автомобіля марки "BMW 530I", д.н.з. НОМЕР_1 , номер кузова НОМЕР_2 , який може бути доказом під час судового розгляду, а також вказувати на причетність осіб до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

Встановити строк дії ухвали один місяць з дня її винесення.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення22.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99800790
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/19102/21

Ухвала від 25.01.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.10.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.10.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 23.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 09.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 05.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 05.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 05.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 04.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні