Ухвала
від 07.06.2021 по справі 760/24836/20
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/24836/20

Провадження №2/760/2287/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М УКРАЇНИ

07 червня 2021 року Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Кушнір С.І.

за участю секретаря Федоренко Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Фінанс інновація до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ТОВ ФК Фінанс інновація 13.11.2020 р. звернувся до суду із зазначеним позовом до ОСОБА_1 про про стягнення заборгованості, у якій представник позивача просить:

Стягнути з відповідача заборгованість за Договром №200619-16165-2 від 19.06.2020 в розмірі 10638,00 грн., та судові витрати.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, 13.11.2020 р. зазначена цивільна справа передана в провадження судді Солом`янського районного суду м. Києва Кушнір С.І.

Ухвалою суду від 09.02.2021 р., відкрито спрощене позовне провадження в цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Фінанс інновація до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, та призначено судове засідання для розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

25.03.2021 через канцелярію суду від представник позивача надійшло клопотання про витребування доказів, а саме витребувати в АТ КБ ПРИВАТ БАНК інформацію:

- чи було емітовано на ім`я ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) платіжну карту № НОМЕР_2 ;

- виписку з карткового рахунку про рух грошових коштів відкритого до платіжної картки № НОМЕР_2 , що належить ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за період з 19.06.2020 по 20.06.2020;

- інформацію про номер телефону, на який відправляється інформація про підтвердження здійснення операцій (фінансовий номер телефону) за платіжною карткою № НОМЕР_2 за період з 19.06.2020 по 20.06.2020;

- інформацію, чи знаходиться номер телефону НОМЕР_3 в анкетних даних ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Клопотання представник позивача мотивувала тим, що зазначена інформація стосується позовних вимог та необхідна для вирішення спору, у позивача відсутня можливість отримати вказані письмові докази.

Суд, вивчивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч. 2 ст. 84 ЦПК України у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Беручи до уваги предмет спору, обгрунтування заявлених позовних вимог та наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд приходить до висновку, що задля отримання належних, допустимих та достовірних доказів, які у своїй сукупності дадуть змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, що входять до предмету доказування та, відповідно правильного вирішення справи по суті, існує необхідність у витребуванні доказів.

Вказані у заяві представника позивача докази мають суттєве значення для правильного вирішення справи, оскільки витребування інформації щодо назви банку та номер рахунку на який було переведено грошові кошти, є необхідним для правильного і об`єктивного вирішення спору, отримати їх самостійно сторона відповідача не має можливості, тому суд вважає за необхідне в цій частині клопотання задовольнити.

У відповідності до п. 1 ч. 2 ст. 60 Закону України Про банки та банківську діяльність відомості про банківські рахунки клієнтів є банківською таємницею.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 62 Закону, інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Відповідно до вимог ч.ч. 6, 7, 8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлений строк, зобов"язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п"яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Керуючись, ст.ст. 76, 83-84, 260, 353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Фінанс інновація до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - задовольнити частково.

Витребувати у Акціонерного товариства Комерційний Банк ПРИВАТ БАНК (01001, м. Київ, вул. Грущевського, 1-Д, код ЄДРПОУ 14360570) інформацію:

- чи було емітовано на ім`я ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) платіжну карту № НОМЕР_2 ;

- виписку з карткового рахунку про рух грошових коштів відкритого до платіжної картки № НОМЕР_2 , що належить ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за період з 19.06.2020 по 20.06.2020.

В іншій частині клопотання відмовити.

Витребувані докази направити до Солом`янського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. П. Шутова, 1, Каб. №19).

Встановити строк подачі доказів - протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кушнір С.І.

Дата ухвалення рішення07.06.2021
Оприлюднено24.09.2021
Номер документу99803858
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —760/24836/20

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Рішення від 29.11.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Рішення від 29.11.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні