Ухвала
від 23.09.2021 по справі 405/6714/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/6714/21

1-кс/405/3126/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 вересня 2021 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда Лук`янова О.В., при секретарі Єсько Т.О., за участю слідчого Бондаренка З.В., розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Кіровоградській області Бондаренка З.В. у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.04.2021 року за № 12021120000000113 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку,

встановив:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку гаражу № НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної ділянки 3510100000:41:356:0083) який належить кооперативу «АВТОЛЮБИТЕЛЬ» №5, яким фактично користується ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання речей, документів, які мають значення як речові докази у кримінальному провадженні, наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів обіг яких заборонений законом, грошові кошти, отримані внаслідок незаконної діяльності, мобільні телефони, сім-картки, стартові пакети мобільних операторів, банківські картки, які застосовувались під час вчинення злочинів, а також електронні пристрої та носії інформації (комп`ютери, ноутбуки, карти пам`яті, флеш накопичувачі, компакт-диски), аркуші із записами, які можуть містити інформацію про незаконну діяльність.

Вобґрунтування клопотання слідчий зазначив, що відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Кіровоградській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021120000000113 від 09 квітня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що на території Кіровоградської області діє злочинна група, яка створила групу в кросплатформенному месенджері «Telegram» під назвою @Gotham_shop а також «Gotham [BOT]» за допомогою яких незаконно здійснюють збут наркотичних засобів на території м. Кропивницького.

Відповідно до схеми збуту, яка використовується злочинцями, особи покупці, через свої мобільні телефони або інші електронні пристрої, реєструються у вищевказаній групі, після чого шляхом написання «СМС» адміністратору групи, який фактично займається незаконним збутом, з`ясовують чи можливо придбати певний вид психотропної речовини або наркотичного засобу. Згодом, після отримання повної інформації про вид наркотику або психотропу, його ціну та можливу кількість придбання, відправляють грошові кошти на вказані адміністратором банківські кратки, як плату за наркотичний засіб або психотропну речовину. Після чого, адміністратор відправляє «СМС» повідомлення із вказаним місцем (точною адресою) перебування наркотичного засобу так званої «закладки», які в подальшому необхідно забрати покупцю (наркозалежній особі). Грошові кошти, які особи платять за наркотичні засоби та психотропні речовини, останні перераховують на банківські рахунки.

Під час виконання наданого доручення слідчого, працівниками УСР в Кіровоградській області, було встановлено, що до вчинення даного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , та в своєму користуванні має транспортний засіб макри Audi «A3» номерний знак НОМЕР_2 , а також протягом тривалого часу орендує гараж за адресою АДРЕСА_3 , гараж № НОМЕР_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_4 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який тимчасово проживає за адресою: АДРЕСА_5 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка проживає за адресою АДРЕСА_6 .

Крім того ОСОБА_1 , в якості спільників протягом тривалого часу підшукував осіб, які також в подальшому будуть займатися збутом наркотичних засобів, та реалізувавши свою менту, знайшов у якості спільника особу на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який проживає за адресою АДРЕСА_7 .

Також встановлено, що за місцем свого мешкання ОСОБА_5 , зберігає наркотичні засоби та здійснює їх пакування, для подальшого їх розповсюдження шляхом розкладання закладок на території Кіровоградської області.

Крім того в ході досудового розслідування було встановлено, що саме ОСОБА_1 в кросплатформенному месенджері «Telegram» створив групи назвою @Gotham_shop а також «Gotham [BOT]» та безпосередньо її адміністрував, та спілкувався з наркозалежними особами, які купували наркотичний засіб через вказані групи. Безпосередньо, коли ОСОБА_1 купував у невстановлених осіб наркотичні засоби, та в подальшому передавав їх ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , та ОСОБА_4 які в подальшому за місцями свого мешкання робили так званні закладки та в подальшому розносили по м. Кропивницькому, та після чого надсилали геолокацію ОСОБА_1 який в подальшому відправляв місцезнаходження наркотичного засобу особі - покупцю.

Крім того, 14.07.2021 було здійснено оперативну закупку у ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в ході якої легендована особа ОСОБА_7 видав поліетиленовий пакет на зіп-застбці з кристалічною речовиною, згідно висновка експерта яка являється психотропною речовиною - PVP, який віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

Також 01.06.2021 було здійснено оперативну закупку у ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в ході якої легендована особа ОСОБА_7 видав поліетиленовий пакет на зіп-застбці з кристалічною речовиною, згідно висновка експерта яка являється психотропною речовиною - PVP, який віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

Та 26.05.2021 було здійснено оперативну закупку у ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в ході якої легендована особа ОСОБА_7 видав поліетиленовий пакет на зіп-застбці з кристалічною речовиною, згідно висновка експерта яка являється психотропною речовиною - PVP, який віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

Також 31.08.2021 було здійснено оперативну закупку у ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 в ході якої легендована особа ОСОБА_7 видав поліетиленовий пакет на зіп-застбці з кристалічною речовиною.

Крім того встановлено, що ОСОБА_1 зберігає психотропну речовину «PVP», та інші наркотичні засоби в гаражі № НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної 3510100000:41:356:0083) який належить кооперативу «АВТОЛЮБИТЕЛЬ» №5, яким фактично користується ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1

При розгляді клопотання в суді слідчий підтримав його повністю.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Одночасно ч.5 ст.234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

У даному випадку відзначається наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, зазначені в клопотанні слідчого речі і документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться в них, можуть бути доказами під час судового розгляду, а самі речі і документи знаходяться у вказаному в клопотанні гаражі.

За таких обставин слід визнати наявність передбачених законом підстав для надання дозволу на проведення обшуку гаражу № НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної ділянки 3510100000:41:356:0083) який належить кооперативу «АВТОЛЮБИТЕЛЬ» №5, та яким фактично користується ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання речей, документів, які мають значення як речові докази у кримінальному провадженні, наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів обіг яких заборонений законом, мобільних телефонів, сім-карток, стартових пакетів мобільних операторів, банківських карток, які застосовувались під час вчинення злочинів, а також електронних пристроїв та носіїв інформації (комп`ютери, ноутбуки, карти пам`яті, флеш накопичувачі, компакт-диски), аркушів із записами, які можуть містити інформацію про незаконну діяльність.

Крім того, слідчим суддею встановлено, що клопотання та додані до нього матеріали не містять обґрунтувань та доказів щодо наявності підстав вважати, що за місцем проведення обшуку, знаходяться грошові кошти, отримані внаслідок незаконної діяльності, а тому в цій частині клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.ст.234-235, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

постановив:

клопотання слідчого задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку гаражу № НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної ділянки 3510100000:41:356:0083) який належить кооперативу «АВТОЛЮБИТЕЛЬ» №5, та яким фактично користується ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання речей, документів, які мають значення як речові докази у кримінальному провадженні, наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів обіг яких заборонений законом, мобільних телефонів, сім-карток, стартових пакетів мобільних операторів, банківських карток, які застосовувались під час вчинення злочинів, а також електронних пристроїв та носіїв інформації (комп`ютери, ноутбуки, карти пам`яті, флеш накопичувачі, компакт-диски), аркушів із записами, які можуть містити інформацію про незаконну діяльність.

В решті клопотання відмовити.

Строк дії ухвали визначити до 23.10.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Ленінського районного суду

м. Кіровограда Олена Вікторівна Лук`янова

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення23.09.2021
Оприлюднено28.09.2022
Номер документу99842536
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —405/6714/21

Ухвала від 23.09.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Лук'янова О. В.

Ухвала від 23.09.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Лук'янова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні