Ухвала
від 19.08.2021 по справі 757/44197/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/44197/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 серпня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Литвинова І.В., при секретарі Орел А.О., за участю сторони кримінального провадження - слідчого Перегінця О.Ю., розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України підполковника поліції Перегінця О.Ю. про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

17.08.2021 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Литвинової І.В. надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України підполковника поліції Перегінця О.Ю. про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засіданні слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали провадження, приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів клопотання, Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється розслідування у кримінальному провадженні № 42019000000002241 від 23.10.2019 щодо групи осіб, які спланували, організували та на даний час використовують на території м. Києва та інших регіонів України злочинний механізм, який полягає у створені та придбанні суб`єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, заволодіння бюджетними коштами, використовуючи зазначені товариства, а також у безпідставному переведенні безготівкових коштів у готівку, внаслідок чого умисно ухиляються від сплати податків за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 212, ч. 2 ст. 205-1 КК України.

В клопотанні слідчий зазначив, що одним із таких «транзитних» підприємств є ТОВ «ПРОКСІТЕХНОТОРГ» (код 42871215), яке в період з вересня 2019 року по грудень 2020 року формувало власний штучний податковий кредит внаслідок здійснення безтоварних операцій з купівлі сигарет, алкогольних та безалкогольних напоїв, паливно-мастильних матеріалів у групи підприємств, які мають ознаки «фіктивності», або здійснюють оптовий продаж відповідних категорій товарів підакцизної групи. Крім того, вказане товариство формувало штучний податковий кредит внаслідок продажу широкого спектру товарів, робіт та послуг, не пов`язаних із підакцизною товарною групою, на адресу низки підприємств реального сектору економіки, при цьому такий товар не поставлявся, послуги та роботи не здійснювались. Директор ТОВ «ПРОКСІТЕХНОТОРГ» (код 42871215) підтвердила, що жодного відношення до фінансово-господарської діяльності вказаного товариства не має, а товариство має фіктивний характер, при цьому не має найманих працівників, приміщень, транспорту та інших активів необхідних для здійснення господарської діяльності.

У ході здійснення досудового розслідування у слідства виникла необхідність проведення обшуку з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у приміщеннях та будівлях, розташованих за адресою: АДРЕСА_1, в яких здійснює господарську діяльність ПП «ЗАХІД ДРАЙВ» (код 41916757), яке відобразило у податкових накладних господарські операції із ТОВ «ПРОКСІТЕХНОТОРГ» (код 42871215) без реальної постаки товарів.

Відповідно до інформації наявної у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, право власності на приміщення та будівлі за адресою: АДРЕСА_1, належить ПП «ВВС» (код 21742266), ОСОБА_1 .

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному об`єкті нерухомого майна, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Слідчим в судовому засіданні доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, а відтак приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України Перегінцю Олександру Юрійовичу, слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42019000000002241 на проведення обшуку в усіх приміщеннях та будівлях, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , які належать ПП «ВВС» (код 21742266), ОСОБА_1 та в інших будівлях та приміщеннях, розташованих за вказаною адресою, де здійснює господарську діяльність ПП «ЗАХІД ДРАЙВ» (код 41916757), з метою відшукання та вилучення реєстраційних, статутних, бухгалтерських, податкових та фінансово-господарських документів ПП «ЗАХІД ДРАЙВ» (код 41916757), ТОВ «ПРОКСІТЕХНОТОРГ» (код 42871215), в тому числі: договорів із додатками, видаткових накладних, рахунків, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт із додатками та специфікаціями, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, податкових накладних, документів щодо якості та походження товарів, листування, документів що свідчать про фактичні обсяги «конвертованих» грошових коштів та валютно-обмінних операцій, документів щодо розміру фактично отриманих доходів, платіжних карток, засобів доступу до банківських рахунків, які використовувалися в злочинній схемі, документів з переведення грошових коштів за межі України, документів що свідчать про фактичні обсяги отриманих та реалізованих виробів, квитанцій, висновків про проведення експертних випробувань, чорнових записів, зошитів, блокнотів, документів щодо проведення митного оформлення товарів, митних декларацій, вантажно-митних декларацій із додатками, міжнародних товарно-транспортних накладних, інвойсів, незаповнених документів із відтисками печаток та штампів, головних книг, журналів в`їзду-виїзду автотранспорту, журналів-ордерів, виписок банку, кадрових документів, наказів на призначення, трудових договорів, трудових контрактів, відомостей про нарахування заробітної плати, документів що підтверджують законність використання програмного забезпечення, за допомогою якого здійснюється облік наданих послуг, актів приймання - передачі товарів, документів складського обліку; комп`ютерної техніки та оргтехніки; електронних носіїв інформації (у тому числі системних блоків, серверних блоків, флеш-карток, CD та DVD дисків, жорстких дисків, відео-записуючих пристроїв, мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків); печаток і штампів суб`єктів господарювання з ознаками «фіктивності»; банківських пластикових карток для обслуговування карткових, розрахункових, депозитних та кредитних рахунків; юридично-правових документів, технологічного устаткування (обладнання, апаратури, допоміжних елементів).

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя І.В. Литвинова

Дата ухвалення рішення19.08.2021
Оприлюднено28.09.2022
Номер документу99848350
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/44197/21-к

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні