Ухвала
від 20.09.2021 по справі 758/12798/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/12798/21

У Х В А Л А

про залишення позову без руху

20 вересня 2021 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі головуючого судді Петрова Д.В. вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 в особі представника адвоката Саламахи Анатолія Віталійовича до Товариства з обмеженою відповідальністю Ельтодор , третя особа - Подільська районна в місті Києві державна адміністрація, про скасування рішення, відшкодування моральної шкоди,

У С Т А Н О В И В :

До Подільського районного суду м. Києва надійшла вищевказана позовна заява.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Статтями 175, 177 ЦПК України встановлено обов`язкові вимоги до змісту та форми позовної заяви, обов`язок дотримання яких покладається на позивача.

Відповідно до частини 1 статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Частиною 2 статті 185 ЦПК України передбачено, що в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Вивчивши подані матеріали, вважаю за необхідне позовну заяву залишити без руху та надати позивачу строк для усунення її недоліків з наступних підстав.

Згідно з ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивачкою ОСОБА_1 зазначена вимога не виконана, не надано оригіналу документу, що підтверджує оплату нею судового збору відповідно до вимог Закону України Про судовий збір . До позовної заяви додана лише ксерокопія квитанції про сплату судового збору.

Отже позивачці слід усунути вищевказані недоліки заяви шляхом надання оригіналу квитанції про сплату судового збору.

Крім того, позивачці необхідно уточнити позовні вимоги, оскільки зі змісту позову вбачається, що поза волею позивачки внесені відомості до ЄДРПОУ про керівника ТОВ Ельтодор . Разом з цим, позивачка заявляє позовні вимоги лише про скасування рішення засновників ТОВ Ельтодор про призначення її керівником цього товариства, яке в свою чергу не має наслідком автоматичне виключення відомостей про керівника з ЄРДР, а отже позовні вимоги в цій частині підлягають уточненню.

За таких обставин, керуючись ст. 175, 177, 185 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 в особі представника адвоката Саламахи Анатолія Віталійовича до Товариства з обмеженою відповідальністю Ельтодор , третя особа - Подільська районна в місті Києві державна адміністрація, про скасування рішення, відшкодування моральної шкоди - залишити без руху та надати позивачці десятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для усунення вказаних в ухвалі недоліків.

Роз`яснити позивачці, що якщо остання відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Якщо позивачка не усунула недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачці.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяД.В. Петров

Дата ухвалення рішення20.09.2021
Оприлюднено26.09.2021
Номер документу99865717
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування рішення, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —758/12798/21

Рішення від 01.02.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні