Вирок
від 27.09.2021 по справі 190/949/21
П'ЯТИХАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 190/949/21

Провадження №1-кп/190/112/21

ЄРДР № 12021041560000121

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2021 року м. П`ятихатки

П`ятихатський районний суд Дніпропетровської області

в складі головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. П`ятихатки кримінальне провадження за обвинуваченням

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Лозуватка П`ятихатського району Дніпропетровської області, українця, громадянина України, без освіти, не одруженого, не працюючого, мешканця АДРЕСА_1 , раніше судимого:

-25.03.2020 року П`ятихатським районним судом Дніпропетровської області за ч. 3 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнений від відбування покарання з встановленням іспитового строку 2 роки;

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_4 , будучи засудженим П`ятихатським районним судом 25.03.2020 року за ч. 3 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнений від відбування покарання з встановленням іспитового строку 2 роки, на шлях виправлення і перевиховання не став, відповідних висновків для себе не зробив та знову вчинив умисний злочин.

Так, ОСОБА_4 на початку червня 2021 року, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, повторно, з корисливої зацікавленості, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, перестрибнув через паркан до території лікарні, яка розташована по АДРЕСА_2 , де через діру в дерев`яних вхідних дверях проник до двохповерхового приміщення колишнього відділення терапії, де в кімнаті за допомогою фізичної сили рук розхитав та витягнув із стіни два металевих швелера 2 метри довжиною, 10 см шириною, 5 см висотою бортів кожен, вартістю за один швелер 193,44 грн., загальною вартістю 386,88 грн., що належать Комунальному некомерційному підприємству «П`ятихатський центр первинної медико-санітарної допомоги» П`ятихатської міської ради.

З місця вчинення кримінального правопорушення ОСОБА_4 зник, викраденим розпорядився на власний розсуд, чим спричинив потерпілому Комунальному некомерційному підприємству «П`ятихатський центр первинної медико-санітарної допомоги» П`ятихатської міської ради матеріальну шкоду на загальну суму 386,88 грн.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 вину у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.185КК України визнав в повному обсязі та скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції України, відмовившись від показань в судовому засіданні. У скоєному каявся та просив суворо не наказувати.

Обвинувачений ОСОБА_4 подав до суду заяву про визнання вини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.185КК України повністю, про визнання недоцільним дослідження доказів щодо обставин справи на підставі ст. 349 КПК України, неможливість оскарження обставин справи ОСОБА_4 зрозуміла. Судом з`ясовано, що наслідки подання заяви обвинуваченому зрозумілі.

Відповідно до ч. 3 ст.349КПК України за згодою учасників процесу, судом визнано недоцільним дослідження доказів, стосовно фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, що учасники кримінального провадження правильно розуміють зміст цих обставин, сумніву у добровільності та істинності їх позицій немає.

При встановлених обставинах, суд вважає, що винуватість обвинуваченого ОСОБА_4 у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення в судовому засіданні доведена повністю та його дії слід кваліфікувати:

- за ч. 3 ст.185КК України - як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднана з проникненням у інше приміщення, вчинене повторно.

При визначенні виду та розміру покарання суд враховує тяжкість скоєного кримінального правопорушення, яке відповідно до вимог ст.12КК України відноситься до категорії тяжких злочинів, дані про особу обвинуваченого, який за місцем проживання характеризується посередньо, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває.

До обставин, що пом`якшують покарання в силу ст.66КК України суд відносить щире каяття.

Обставин, що обтяжують обвинувачення в силу ст.67КК України судом не виявлено.

Враховуючи вищевказані обставини, суд вважає, що виправлення обвинуваченого ОСОБА_4 неможливо без його ізолювання від суспільства, а покарання йому повинно бути обрано необхідне та достатнє для його виправлення та попередження скоєння нових кримінальних правопорушень, а саме в межах санкції ч. 3 ст.185КК України у виді позбавлення волі, визначивши остаточне покарання за положеннями ч. 1 ст.71КК України з урахуванням покарання за вироком П`ятихатського районного суду Дніпропетровської області від 25.03.2020 року шляхом часткового приєднання до покарання за цим вироком невідбутої частини покарання за попереднім вироком у виді позбавлення волі.

Вирішуючи питання про речові докази, суд керуючись вимогамист. 100 КПК України, приходить до висновку, що речовий доказ два металевих швелера розмірами 2х10х5 см кожен загальгною вагою 62 кг 400 гр слід залишити власнику.

Цивільний позов по кримінальному провадженню не заявлявся.

Судові витрати по даному кримінальному провадженні відсутні.

Оскільки на досудовому слідстві запобіжний захід ОСОБА_4 не обирався і відповідні клопотання стороною обвинувачення в судовому засіданні не заявлялися, то до вступу вироку в законну силу запобіжний захід відносно обвинуваченого обранню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 369 - 371, 373 - 376 КПК України, суд,

у х в а л и в:

ОСОБА_4 визнати винуватим у пред`явленому обвинувачені за ч. 3 ст.185КК України та призначити покарання ТРИ роки позбавлення волі.

На підставі ч. 1ст. 71 КК Україниза сукупністю вироків до покарання призначеного за даним вироком частково приєднати невідбуту частину покарання за вироком П`ятихатського районного суду Дніпропетровської області від 25 березня 2020 року і остаточно визначити ОСОБА_4 покарання ТРИ роки ОДИН місяць позбавлення волі.

Строк відбування покарання ОСОБА_4 обраховувати з моменту його фактичного затримання в порядку виконання вироку.

Речові докази два металевих швелера розмірами 2х10х5 см кожен загальгною вагою 62 кг 400 гр - залишити Комунальному некомерційному підприємству «П`ятихатський центр первинної медико-санітарної допомоги» П`ятихатської міської ради.

Вирок може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду шляхомподачі апеляційної скаргив П`ятихатський районний суд Дніпропетровської областіна протязітридцяти днів з дня проголошення вироку.

Вирок, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99914645
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —190/949/21

Вирок від 27.09.2021

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

Ухвала від 03.08.2021

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні