Ухвала
від 24.09.2021 по справі 727/9294/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/9294/21

Провадження № 1-кс/727/2684/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 вересня 2021 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2

за участю сторони кримінального провадження:

слідчого - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Чернівці клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування №12019260000000309 від 04.07.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся слідчий з клопотанням про проведення обшуку.

В клопотанніпосилається нате,що на території міста Чернівці та Чернівецької області наявні незаконні інтерактивні заклади, які діють в супереч Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» №768-IX від 14 липня 2020 року. У вказаних закладах, здійснюється проведення азартних ігор без ліцензії на комп`ютерних симуляторах.

В ході розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що незаконні послуги у сфері грального бізнесу надаються у приміщенні,яке розташованеза адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином просить надати групі слідчих дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення в якому наявний незаконний інтерактивний заклад, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , яке перебуває у власності Сторожинецького міського споживчого товариства код ЄДРПОУ 01750714, де надаються послуги доступу до участі в азартних іграх, з метою відшукання та вилучення грального обладнання, комп`ютерної техніки, системних блоків, моніторів, маніпуляторів типу «миша», клавіатур, USB носії інформації, які використовуються для надання незаконних послуг у сфері грального бізнесу та одне без одного не може функціонувати, а також терміналів самообслуговування, систем відеонагляду приміщення, накопичувачів відеозаписів, відеореєстраторів, маршрутизаторів, роутерів, терміналів засобів мобільного зв`язку, якими користуються при здійсненні злочинної діяльності, меблів під ігрове обладнання, платіжних документів щодо поповнення рахунку послуг мережі Інтернет та балансу сервісів азартних ігор, рекламних вивісок, логотипів, зошитів, журналів, паперових носіїв інформації, в яких наявні записи щодо поповнення рахунку, виграшу чи програшу в азартних іграх, надання доступу до азартних ігор в борг та записи про осіб, яким надавали послуги гри в борг, коштів отриманих від надання гральних послуг, реєстраційно-дозвільних документів, та інших документів, які можуть мати значення для даного кримінального провадження та бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Згідно ст. 234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукових осіб.

Згідно ст. 233 ч.2 КПК України, під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Встановлено, що 04.07.2019р. до ЄРДР внесені відомості за №12019260000000309, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України.

З матеріалів доданих до клопотання встановлено, що в нежитловому приміщенні, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , наявний незаконний інтерактивний заклад де надаються послуги доступу до участі в азартних іграх, можуть знаходитись предмети, документи та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

Відповідно до витягу з державного реєстру прав власності на нерухоме майно встановлено, що нежитлова будівля за адресою: АДРЕСА_1 , перебуває увласності Сторожинецького міського споживчого товариства код ЄДРПОУ 01750714.

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення в якому наявний незаконний інтерактивний заклад, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , де наявний незаконний інтерактивний заклад, з метою відшукання та вилучення грального обладнання, комп`ютерної техніки, системних блоків, моніторів, маніпуляторів типу «миша», клавіатур, USB носії інформації, які використовуються для надання незаконних послуг у сфері грального бізнесу та одне без одного не може функціонувати, а також терміналів самообслуговування, систем відеонагляду приміщення, накопичувачів відеозаписів, відеореєстраторів, маршрутизаторів, роутерів, терміналів засобів мобільного зв`язку, якими користуються при здійсненні злочинної діяльності, меблів під ігрове обладнання, платіжних документів щодо поповнення рахунку послуг мережі Інтернет та балансу сервісів азартних ігор, рекламних вивісок, логотипів, зошитів, журналів, паперових носіїв інформації, в яких наявні записи щодо поповнення рахунку, виграшу чи програшу в азартних іграх, надання доступу до азартних ігор в борг та записи про осіб, яким надавали послуги гри в борг, коштів отриманих від надання гральних послуг, реєстраційно-дозвільних документів.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК ухвала про дозвіл на обшук повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Вважаю, що клопотання в частині щодо надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення «інших документів, які можуть мати значення для даного кримінального провадження та бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду» задоволенню не підлягає, оскільки воно в цій частині не конкретизовано.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення в якому наявний незаконний інтерактивний заклад, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , яке перебуває у власності Сторожинецького міського споживчого товариства код ЄДРПОУ 01750714, де надаються послуги доступу до участі в азартних іграх, з метою відшукання та вилучення грального обладнання, комп`ютерної техніки, системних блоків, моніторів, маніпуляторів типу «миша», клавіатур, USB носії інформації, які використовуються для надання незаконних послуг у сфері грального бізнесу та одне без одного не може функціонувати, а також терміналів самообслуговування, систем відеонагляду приміщення, накопичувачів відеозаписів, відеореєстраторів, маршрутизаторів, роутерів, терміналів засобів мобільного зв`язку, якими користуються при здійсненні злочинної діяльності, меблів під ігрове обладнання, платіжних документів щодо поповнення рахунку послуг мережі Інтернет та балансу сервісів азартних ігор, рекламних вивісок, логотипів, зошитів, журналів, паперових носіїв інформації, в яких наявні записи щодо поповнення рахунку, виграшу чи програшу в азартних іграх, надання доступу до азартних ігор в борг та записи про осіб, яким надавали послуги гри в борг, коштів отриманих від надання гральних послуг, реєстраційно-дозвільних документів.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Копію цієї ухвали мені вручено



2021 року


(підпис)

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення24.09.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу99915454
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —727/9294/21

Ухвала від 24.09.2021

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні