Ухвала
від 28.09.2021 по справі 475/339/20
ДОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Доманівський районний суд Миколаївської області

вул. Центральна, 35 м. смт. Доманівка Доманівський район Миколаївська область Україна 56400

e-mail: inbox@dm.mk.court.gov.ua

Справа № 475/339/20

Провадження № 2/475/26/21

У Х В А Л А

28.09.2021смт. Доманівка

Доманівський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючої судді: Кривенко О.В.,

при секретареві: Маташнюк О.В.,

представника відповідача Каратассо Л.Г.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справі за позовом Селянського (Фермерського) господарства Деметра до ОСОБА_1 про визнання поновленим на той самий строк та на тих самих умовах договору оренди земельної ділянки, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки від 10.06.2020 року та скасування державної реєстрації.,

В С Т А Н О В И В:

27 вересня 2021 р. від представника Фермерського господарства 'Деметра' Кравченка Олександра Сергійовича до суду надійшло клопотання про заміну первісного відповідача ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 належним відповідачем Доманівською селищною радою Миколаївської області.

Клопотання мотивоване тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 відповідач ОСОБА_2 помер в с. Маринівка Доманівського району Миколаївської області. Згідно інформації Доманівської державної нотаріальної контори Миколаївської області від 19.05.2021 р. згідно по письмовим носіям спадкова справа, після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 в Доманівській державній нотаріальній конторі не заводилась.

Таким чином, у зв`язку з тим, що ОСОБА_2 , як попередній власник земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 7,1349 га яка знаходиться в межах території Маринівської сільської ради Доманівського району Миколаївської області помер, а спадщину після його смерті ніким не прийнялася, належним відповідачем за вказаним позовом має бути Доманівська селищна рада Миколаївської області як орган місцевого самоврядування, на території якого знаходиться дана земельна ділянка.

Представник відповідача - ОСОБА_3 в судовому засіданні пояснила, що клопотання представника позивача є передчасним та заявила клопотання про витребування від Маринівської сільської ради Доманівського району Миколаївської області інформацію про те, хто був зареєстрований та проживав разом із ОСОБА_2 , на момент його смерті, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Маринівка Доманівського (Вознеснського) району Миколаївської області..

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку що клопотання представника позивача ОСОБА_4 про заміну первісного відповідача на належним відповідачем подано передчасно.

Згідно ч.2 ст.51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Як вбачається з відповіді, наданою на запит суду завідуючою Доманівською державною нотаріальною конторою Грушанською І. після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 згідно по письмовим носіям спадкова справа в Доманівській державній нотаріальній конторі не заводилась.

Проте, в матеріалах справи відсутні будь які відомості про зареєстрованих осіб, які б могли бути зареєстровані з померлим ОСОБА_2 за адресою с.Маринівка Доманівського району Миколаївської області на день його смерті.

З метою всебічного та повного розгляду даного спору, прийняття законного та справедливого рішення, суд вважає витребувати з Маринівської сільської ради довідку про те, хто був зареєстрований та проживав разом із ОСОБА_2 , на момент його смерті, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Маринівка Доманівського району Миколаївської області.

На підставі викладеного, враховуючи про витребування доказів, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи, надати час для надання витребуваних доказів, повідомити учасників справи про дату, час і місце розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись ч.2 ст.294, ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Витребувати від Маринівської сільської ради Доманівського району Миколаївської області інформацію про те, хто був зареєстрований та проживав разом із ОСОБА_2 , на момент його смерті, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Маринівка Доманівського (Вознеснського) району Миколаївської області.

У зв`язку з витребуванням доказів розгляд справи відкласти до 13-30 год 01.11.2021 р.

Копію ухвали для виконання направити Маринівській сільській раді Доманівського району Миколаївської області

Ухвала оскарженню не підлягає.

суддя : О. В. Кривенко

СудДоманівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення28.09.2021
Оприлюднено29.09.2021
Номер документу99934967
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —475/339/20

Рішення від 22.06.2022

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Рішення від 22.06.2022

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Ухвала від 06.05.2021

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Ухвала від 02.06.2020

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні