Ухвала
від 28.09.2021 по справі 243/10200/21
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження № 1-кс/243/1443/2021

Номер справи № 243/6518/21

УХВАЛА

Іменем України

28 вересня 2021 року м. Слов`янськ

Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , за участю:

- секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

- слідчого СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУ НП в Донецькій області старшого лейтенанта поліції - ОСОБА_3 ,

- прокурора ОСОБА_4 ,

розглянувши Клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 ,у кримінальному провадженні № 42021052720000036, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 вересня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 191 КК України, про проведення огляду, -

ВСТАНОВИВ:

22 вересня 2021 року до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області надійшло Клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , узгоджене з прокурором Слов`янської окружної прокуратури Донецької області, у кримінальному провадженні № 42021052720000036, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 вересня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 191 КК України, щодо надання дозволу на проведення огляду будівлі, що позначено відповідно до викопіювання «Б-1», та розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування свого Клопотання слідчий посилається на те, що 15 вересня 2021 року до Слов`янської окружної прокуратури надійшла інформація з 2-го управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях щодо можливого факту привласнення бюджетних коштів при здійсненні процедури публічної закупівлі одним із закладів на території м. Слов`янська.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 18 травня 2020 року Слов`янський психоневрологічним інтернатом було оголошено процедуру державної закупівлі, а саме:

- Реконструкція будівлі літнього павільйону Слов`янського психоневрологічного інтернату під відділення для підтриманого проживання за адресою: АДРЕСА_1 , без зміни геометричних розмірів у фундаменті, очікуваною вартістю 17,5 млн. грн.

За результатами проведеного тендеру було обрано переможцем ПП «АСК» (ЄДРПОУ 24543159, зареєстроване за адресою: Одеська область, Лиманський район, смт. Доброслав, вулиця Першотравнева, будинок № 56, кабінет № 22, директор ОСОБА_5 ) та укладено відповідний Договір № 140 від 13 серпня 2020 року загальною вартістю 15,4 млн. грн. із строком виконання робіт згідно графіку до 31 грудня 2020 року.

Субпідрядником є Товариство з обмеженою відповідальністю «Давмір Строй» ЄРДПОУ 42872700, зареєстроване за адресою: Одеська область, м. Одеса, вулиця Комітетська, будинок № 14, приміщення 201, директор ОСОБА_6 .

Допитаний в якості свідка ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , розповів, що у 2018 році він працював в ТОВ «СМУ-10», в зв`язку з банкротством директор вказаної компанії зарекомендував його як спеціаліста директору ТОВ «Давмір Строй» ОСОБА_6 , після чого з весни 2018 року він працює на посаді прораба в ТОВ «Давмір Строй». Восени 2020 року ОСОБА_6 повідомив йому, що вони їдуть до Донецької області працювати на об`єкті Слов`янський психоневрологічний інтернат, де було виграно тендер. 24 жовтня 2020 року приступили до робіт, почали демонтувати стару будівлю літнього павільйону, вказану роботу виконали у поставлений термін. 15 січня 2021 року почали виконувати роботи по заливанню бетону під основу фундаменту, а вже 20 лютого 2021 року почали робити будівництво коробки будівлі, які теж виконали. З липня 2021 року почались проблеми з отриманням заробітної плати. В кінці липня 2021 ОСОБА_6 повідомив, що якщо хочуть отримати заробітну плату він повинен поїхати до інспектора, який здійснює технічний нагляд за об`єктом, а саме до ОСОБА_8 , та передати йому грошові кошти в розмірі 500 доларів США. Передача вказаних грошей була необхідна для підписання Актів виконаних робіт, до яких будуть внесені роботи, які вони ще не виконали. В результаті чого будуть отримані грошові кошти, якими ОСОБА_6 і розрахується за раніше зроблену роботу. Свідок погодився на це. 14 серпня 2021 року ОСОБА_6 надав йому документи, а саме Акт виконаних робіт форми КБ-2в, в якому були зазначені роботи у розділах «Стіни» та «Перекриття» локального кошторису 2-1-1 та повідомив, що йому потрібно поїхати до м. Краматорськ та підписати ці акти у ОСОБА_8 , а потім передати підписані Акти у бухгалтерію Слов`янського психоневрологічного інтернату, 15 серпня 2021 року ОСОБА_7 передав ОСОБА_8 вказану суму грошей та отримав від нього необхідний підпис у вказаних Актах виконаних робіт, після чого передав акти у бухгалтерію Слов`янського психоневрологічного інтернату. До теперішнього часу роботи вказані у Акті по розділу «Стіни» та «Перекриття» так і не виконані.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна - відноситься до комунальної власності, передане Донецькою обласною радою під оперативне управління Слов`янському психоневрологічному інтернату (ЄРДПОУ 03190231), через що провести огляд зазначеної будівлі не є доцільним у зв`язку з тим, що є ймовірність виникнення загрози розголошення відомостей, отриманих під час проведення слідчої дії, що може вплинути на хід проведення досудового розслідування.

Згідно Довідки бюро технічної інвентаризації № 2636-2/0,84/01 від 16 вересня 2021 та додатків до неї щодо нерухомості за адресою: АДРЕСА_1 , встановлено, що літній павільйон Слов`янського психоневрологічного інтернату відповідно до викопіювання позначений «Б-1».

Таким чином, з метою забезпечення всебічного, повного та об`єктивного дослідження обставин кримінального правопорушення № 42021052720000036 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення виникла необхідність в проведенні огляду споруди літнього павільйону Слов`янського психоневрологічного інтернату, слідчий просить надати дозвіл на проведення огляду.

Слідчий СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 у судовому засіданні просив задовольнити Клопотання.

Прокурор Слов`янської окружної прокуратури Донецької області ОСОБА_4 у судовому засіданні просила задовольнити Клопотання.

Особа, у володінні якої знаходяться літній павільйон, огляд до якого просить надати слідчий, а саме Слов`янський психоневрологічний інтернат було належним чином повідомлено про розгляд слідчим суддею Клопотання, тому слідчий суддя вважає за можливе розглянути Клопотання у відсутності представника Слов`янського психоневрологічного інтернатуна підставі положень ч. 4ст. 163 КПК України.

Вислухавши слідчого та прокурора, дослідивши документи, що додані до Клопотання, слідчий суддя вважає, що подане Клопотання підлягає задоволенню.

Положенням ч.1 ст.237 КПК України визначено, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Згідно з ч.2 цієї статті огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинене кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Так, з матеріалів, доданих слідчим до Клопотання, вбачається, що 15 вересня 2021 року до Слов`янської окружної прокуратури надійшла інформація з 2-го управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях щодо можливого факту привласнення бюджетних коштів при здійсненні процедури публічної закупівлі одним із закладів на території м. Слов`янська.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 18 травня 2020 року Слов`янський психоневрологічним інтернатом було оголошено процедуру державної закупівлі, а саме:

- Реконструкція будівлі літнього павільйону Слов`янського психоневрологічного інтернату під відділення для підтриманого проживання за адресою: АДРЕСА_1 , без зміни геометричних розмірів у фундаменті, очікуваною вартістю 17,5 млн. грн.

За результатами проведеного тендеру було обрано переможцем ПП «АСК» (ЄДРПОУ 24543159, зареєстроване за адресою: Одеська область, Лиманський район, смт. Доброслав, вулиця Першотравнева, будинок № 56, кабінет № 22, директор ОСОБА_5 ) та укладено відповідний Договір № 140 від 13 серпня 2020 року загальною вартістю 15,4 млн. грн. із строком виконання робіт згідно графіку до 31 грудня 2020 року.

Субпідрядником є Товариство з обмеженою відповідальністю «Давмір Строй» ЄРДПОУ 42872700, зареєстроване за адресою: Одеська область, м. Одеса, вулиця Комітетська, будинок № 14, приміщення 201, директор ОСОБА_6 .

На теперішній час виникла необхідність у проведенні огляду літнього павільйону Слов`янського психоневрологічного інтернату, з метою фіксації фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна - відноситься до комунальної власності, передане Донецькою обласною радою під оперативне управління Слов`янському психоневрологічному інтернату (ЄРДПОУ 03190231), через що провести огляд зазначеної будівлі не є доцільним у зв`язку з тим, що є ймовірність виникнення загрози розголошення відомостей, отриманих під час проведення слідчої дії, що може вплинути на хід проведення досудового розслідування.

Згідно Довідки бюро технічної інвентаризації № 2636-2/0,84/01 від 16 вересня 2021 та додатків до неї щодо нерухомості за адресою: АДРЕСА_1 , встановлено, що літній павільйон Слов`янського психоневрологічного інтернату відповідно до викопіювання позначений «Б-1».

З огляду на вищенаведене, слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити Клопотання слідчого про надання дозволу на проведення огляду, оскільки під час досудового розслідування виникла необхідність виявлення та фіксації відомостей про обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, а саме надати дозвіл на проведення огляду будівлі, що позначена відповідно до викопіювання «Б-1», та розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234-236, 237 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 ,у кримінальному провадженні № 42021052720000036, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 вересня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 191 КК України, про проведення огляду задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих СВ Відділу поліції №4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , лейтенанту поліції ОСОБА_10 , на проведення огляду будівлі, що позначено відповідно до викопіювання «Б-1», та розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Виконання Ухвали доручити групі слідчих СВ Відділу поліції №4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , лейтенанту поліції ОСОБА_10 .

Строк дії даної ухвали до 28 жовтня 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду

Донецької області ОСОБА_11 ОСОБА_12

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення28.09.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу99942432
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —243/10200/21

Ухвала від 28.09.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 28.09.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні