Постанова
від 27.09.2021 по справі 1-62/11
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Справа № 1-62/11

Провадження №1-в/945/161/21

Постанова

Іменем України

27 вересня 2021 року м.Миколаїв

Суддя Миколаївського районного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , представника Відділення №5Миколаївського районногоуправління поліціїГУНП вМиколаївській області ОСОБА_3 ,особи,відносно якоїрозглядається подання ОСОБА_4 , розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Миколаєвіподання начальникаВідділення №5Миколаївського районногоуправління поліціїГУНП вМиколаївській областіпро встановленняадміністративного наглядувідносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт.Снігурівка Миколаївської області, раніше судимого, який проживаєза адресою: АДРЕСА_1 ,

встановив:

На адресу Миколаївського районного суду Миколаївської області надійшло подання начальника Відділення №5 Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_4 .

Представник Відділення №5 Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 у судовому засіданні подання підтримав та просив суд встановити адміністративний нагляд відносно ОСОБА_4 строком на один рік.

ОСОБА_4 не заперечував щодо встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

Заслухавши пояснення представника Відділення №5 Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , особи, відносно якої розглядається подання ОСОБА_4 , дослідивши матеріали подання, суд дійшов до наступного.

Відповідно до ст.7 Закону України Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі (далі Закон), адміністративний нагляд здійснюється міліцією. Осіб, щодо яких встановлено адміністративний нагляд, беруть на облік, фотографують, а у разі необхідності у них беруть відбитки пальців. Працівники міліції зобов`язані систематично контролювати поведінку цих осіб, запобігати порушенням ними громадського порядку та прав інших громадян і припиняти їх, проводити розшук осіб, які уникають адміністративного нагляду.

Статтею 6 Закону встановлено, що адміністративний нагляд встановлюється у визначеному статтею 5 цього Закону порядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості. Термін адміністративного нагляду починається з дня оголошення особі постанови судді про встановлення адміністративного нагляду.

Відповідно до п.в ст.3 Закону, адміністративний нагляд встановлюється до засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Згідно з ч.1 ст.10 Закону до осіб, щодо яких встановлено адміністративний нагляд, за постановою суду можуть бути застосовані частково або у повному обсязі обмеження:

а) заборона виходу з будинку (квартири) у визначений час, який не може перевищувати восьми годин на добу;

б) заборона перебування у визначених місцях району (міста);

в) заборона виїзду чи обмеження часу виїзду в особистих справах за межі району (міста);

г) реєстрація в міліції від одного до чотирьох разів на місяць;

Судом встановлено, що після звільнення з Арбузинської виправної колонії № 83 УДПтСУ в Миколаївській області,за часпроживання завищевказаною адресоюякий проживаєза адресою: АДРЕСА_1 ОСОБА_4 зарекомендував себе з негативного боку: не працює, участі в громадському житті села не приймає, веде аморальний спосіб життя, зловживає алкогольними напоями, спілкується з особами, які ведуть антисоціальний спосіб життя. Офіційну роботу знайти не намагається, на обліку в центрі зайнятості не перебуває. Неодноразово, упродовж останнього року, скоював адміністративні правопорушення.

Так, 21.02.2021 року о 15 годині 30 хвилин ОСОБА_4 зателефонував до спеціальної лінії «102» та повідомив про факт кримінального правопорушення, якого насправді не було. Відносно останнього винесено постанову ГАБ №759797, по справі про адміністративне правопорушення за фактом порушення ст.183 КУпАП від 21.02.2021 року та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 51 (п`ятдесяти однієї) гривні, а також відносно нього винесено попередження про можливість встановлення адміністративного нагляду.

05.03.2021 року об 11 годині 00 хвилин останній зателефонував до спеціальної лінії «102» та повідомив про факт кримінального правопорушення, якого насправді не було. Відносно ОСОБА_4 винесено постанову ГАБ № 762926, по справі про адміністративне правопорушення за фактом порушення ст. 183 КУпАП від 05.03.2021 року та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 51 (п`ятдесяти однієї) гривні, також відносно нього винесено попередження про можливість встановлення адміністративного нагляду.

22.05.2021 року об 11 годині 15 хвилин, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 (дитячий майданчик), поводив себе неадекватно, висловлювався нецензурною лайкою на адресу перехожих громадян, на зауваження не реагував, чим ображав людську гідність та громадську мораль. Відносно ОСОБА_4

складено протокол за фактом порушення ст.173 КУпАП та згідно постанови Миколаївського районного суду Миколаївської області від 16.06.2021 року піддано стягненню у вигляді штрафу у розмірі 51 (п`ятдесяти однієї) грн, також відносно нього винесено попередження про можливість встановлення адміністративного нагляду.

02.06.2021 року о 10 годині 50 хвилин, знаходячись на дитячому майданчику в с.Михайлівка Миколаївського району Миколаївської області, курив тютюнові вироби (цигарки). Відносно ОСОБА_4 винесено постанову ГАБ №987273, по справі про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.175-1 КУпАП від 02.06.2021 року та піддано адміністративному стягненню у вигляді

попередження, а також відносно нього винесено попередження про можливість встановлення адміністративного нагляду.

02.06.2021 року о 10 годині 25 хвилин ОСОБА_4 знаходився в магазині «Теремок» в с.Михайлівка Миколаївського району Миколаївської області у п`яному вигляді, порушуючи громадський порядок. Відносно ОСОБА_4 винесено постанову ГАБ № 987272 по справі про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.178 КУпАП від 02.06.2021 року та піддано адміністративному стягненню у вигляді попередження, а також відносно нього винесено попередження про можливість встановлення адміністративного нагляду.

14.06.2021 року о 17 годині 15 хвилин, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 (дитячий майданчик), поводив себе неадекватно, висловлювався нецензурною лайкою на адресу перехожих громадян, на зауваження не реагував, чим ображав людську гідність та громадську мораль. Відносно ОСОБА_4

складено протокол за фактом порушення ст.173 КУпАП та згідно постанови Миколаївського районного суду Миколаївської області від 16.06.2021 року піддано стягненню у вигляді штрафу у розмірі 51 (п`ятдесяти однієї) грн, також відносно нього винесено попередження про можливість встановлення адміністративного нагляду.

17.06.2021 року о 16 годині 30 хвилин, знаходився на території лікарні в с.Михайлівка Миколаївського району Миколаївської області у п`яному вигляді, порушуючи громадський порядок. Відносно ОСОБА_4 винесено постанову ГАБ №202487 по справі про адміністративне правопорушення за ч.2 ст.178 КУпАП від 17.06.2021 року та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 51 (п`ятдесяти однієї) гривні, а також відносно нього винесено попередження про можливість встановлення адміністративного нагляду.

17.06.2021року о15годині 30хвилин,знаходячись назупинці громадськоготранспорту вс.МихайлівкаМиколаївського районуМиколаївської області ікурив тютюновівироби (цигарки).Відносно ОСОБА_4 винесено постанову ГАБ №202486, по справі про адміністративне правопорушення за ч.2 ст.175-1 КУпАП від 17.06.2021 року та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 170 (сто сімдесят) гривень, а також відносно нього винесено попередження про можливість встановлення адміністративного огляду.

У зв`язку з викладеним, суд вважає, що подання начальника Відділення №5 Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області слід задовольнити та встановити відносно ОСОБА_4 адміністративний нагляд терміном на один рік.

Керуючись ст.ст.3, 5, 6, 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, що звільнилися з місць позбавлення волі», суд,-

постановив:

Подання начальника Відділення №5 Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_4 задовольнити.

Встановити відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт.Снігурівка Миколаївської області, раніше судимого, який проживаєза адресою: АДРЕСА_1 адміністративний нагляд строком на 1 (один) рік із наступними обмеженнями:

- заборона виходу з будинку чи іншого житла з 22 години 00 хвилин до 06 години 00 хвилин;

- заборона без дозволу органів Національної поліції виїзду за межі Миколаївського району Миколаївської області;

- заборона перебування в кафе, барах, ресторанах та інших місцях торгівлі спиртними напоями на розлив;

- реєстрація в органах Національної поліції 2 (два) рази на місяць.

На постанову може бути подана апеляційна скарга до Миколаївського апеляційного суду через Миколаївський районний суд Миколаївської області протягом 7 днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

27.09.2021

СудМиколаївський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення27.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99954221
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про установлення, припинення адміністративного нагляду

Судовий реєстр по справі —1-62/11

Постанова від 27.09.2021

Кримінальне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

Постанова від 24.09.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Постанова від 30.09.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Постанова від 22.03.2012

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 04.10.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 01.09.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 20.10.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 19.09.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 13.07.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 20.04.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні