Ухвала
від 27.09.2021 по справі 405/6717/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/6717/21

провадження № 1-кс/405/3129/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.09.2021 м. Кропивницький

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.04.2021 № 12021120000000113, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку,

встановив:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку в гаражі АДРЕСА_1 , кадастровий номер земельної ділянки 3510100000:06:054:0060, що належить юридичній особі Гаражний кооператив «Авіатор-1», код ЄДРПОУ 38037262, яким фактично користується ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання речей, документів, які мають значення як речові докази у кримінальному провадженні, наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів обіг яких заборонений законом, грошові кошти, отримані внаслідок незаконної діяльності, мобільні телефони, сім-картки, стартові пакети мобільних операторів, банківські картки, які застосовувались під час вчинення злочинів, а також електронні пристрої та носії інформації (комп`ютери, ноутбуки, карти пам`яті, флеш накопичувачі, компакт-диски), аркуші із записами, які можуть містити інформацію про незаконну діяльність.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що на території Кіровоградської області діє злочинна група, яка створила групу в кросплатформенному месенджері «Telegram» під назвою ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також «Gotham [BOT]» за допомогою яких незаконно здійснюють збут наркотичних засобів на території м. Кропивницького.

Відповідно до схеми збуту, яка використовується злочинцями, особи покупці, через свої мобільні телефони або інші електронні пристрої, реєструються у вищевказаній групі, після чого шляхом написання «СМС» адміністратору групи, який фактично займається незаконним збутом, з`ясовують чи можливо придбати певний вид психотропної речовини або наркотичного засобу. Згодом, після отримання повної інформації про вид наркотику або психотропу, його ціну та можливу кількість придбання, відправляють грошові кошти на вказані адміністратором банківські кратки, як плату за наркотичний засіб або психотропну речовину. Після чого, адміністратор відправляє «СМС» повідомлення із вказаним місцем (точною адресою) перебування наркотичного засобу так званої «закладки», які в подальшому необхідно забрати покупцю (наркозалежній особі). Грошові кошти, які особи платять за наркотичні засоби та психотропні речовини, останні перераховують на банківські рахунки.

Під часвиконання наданогодоручення слідчого,працівниками УСРв Кіровоградськійобласті,було встановлено,що довчинення даногокримінального правопорушенняпричетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , та в своєму користуванні має транспортний засіб марки Audi «A3» номерний знак НОМЕР_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який тимчасово проживає за адресою: АДРЕСА_4 , та має у користуванні гараж № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 в гаражному кооперативі Авіатор - НОМЕР_4 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка проживає за адресою АДРЕСА_5 .

Крім того ОСОБА_5 , в якості спільників протягом тривалого часу підшукував осіб, які також в подальшому будуть займатися збутом наркотичних засобів, та реалізувавши свою менту, знайшов у якості спільника особу на ім`я ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який проживає за адресою АДРЕСА_6 .

Також встановлено, що за місцем свого мешкання ОСОБА_8 , зберігає наркотичні засоби та здійснює їх пакування, для подальшого їх розповсюдження шляхом розкладання закладок на території Кіровоградської області.

Крім того в ході досудового розслідування було встановлено, що саме ОСОБА_5 в кросплатформенному месенджері «Telegram» створив групи назвою ІНФОРМАЦІЯ_2 а також «Gotham [BOT]» та безпосередньо її адміністрував, та спілкувався з наркозалежними особами, які купували наркотичний засіб через вказані групи. Безпосередньо, коли ОСОБА_5 купував у невстановлених осіб наркотичні засоби, та в подальшому передавав їх ОСОБА_6 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 , ОСОБА_8 , та ОСОБА_7 які в подальшому за місцями свого мешкання робили так званні закладки та в подальшому розносили по м. Кропивницькому, та після чого надсилали геолокацію ОСОБА_5 який в подальшому відправляв місцезнаходження наркотичного засобу особі покупцю.

14.07.2021 було здійснено оперативну закупку у ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в ході якої легендована особа ОСОБА_10 видав поліетиленовий пакет на зіп-застбці з кристалічною речовиною, згідно висновка експерта яка являється психотропною речовиною PVP, який віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

01.06.2021 було здійснено оперативну закупку у ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , в ході якої легендована особа ОСОБА_10 видав поліетиленовий пакет на зіп-застбці з кристалічною речовиною, згідно висновка експерта яка являється психотропною речовиною PVP, який віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

26.05.2021 було здійснено оперативну закупку у ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , в ході якої легендована особа ОСОБА_10 видав поліетиленовий пакет на зіп-застбці з кристалічною речовиною, згідно висновка експерта яка являється психотропною речовиною PVP, який віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

31.08.2021 було здійснено оперативну закупку у ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в ході якої легендована особа ОСОБА_10 видав поліетиленовий пакет на зіп-застбці з кристалічною речовиною.

Крім того встановлено, що ОСОБА_4 зберігає психотропну речовину «PVP», та інші наркотичні засоби, в нежитловому приміщенні, а саме гаражі № НОМЕР_2 , що розташований за адресою АДРЕСА_1 , кадастровий номер земельної ділянки 3510100000:06:054:0060, що належить юридичній особі Гаражний кооператив «Авіатор-1», код ЄДРПОУ 38037262.

За вказаних вище обставин, слідчим стверджується, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , здійснює незаконне зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, виникла необхідність у проведенні обшуку в гаражі АДРЕСА_1 , кадастровий номер земельної ділянки 3510100000:06:054:0060, що належить юридичній особі Гаражний кооператив «Авіатор-1», код ЄДРПОУ 38037262.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши доводи слідчого, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Встановлено,що слідчимиСУ ГУНП вКіровоградській області здійснюється досудове слідство кримінального провадження, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.04.2021 № 12021120000000113, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

За обставин вказаних в клопотанні, слідчий суддя вважає про наявність обґрунтованих підстав вважати, що було вчинено кримінальні правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 307 КК України, до вчинення якого можливо причетний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , тому наявні підстави для проведення обшуку в гаражі АДРЕСА_1 , кадастровий номер земельної ділянки 3510100000:06:054:0060, що належить Гаражному кооперативу «Авіатор-1», яким фактично користується ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення: наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, обіг яких заборонений законом, мобільні телефони, сім-картки, стартові пакети мобільних операторів, банківські картки, які застосовувались під час вчинення злочинів, а також електронні пристрої та носії інформації (комп`ютери, ноутбуки, карти пам`яті, флеш накопичувачі, компакт-диски), аркуші із записами, які можуть містити інформацію про незаконну діяльність.

Проте, не підлягає задоволенню клопотання в частині надання дозволу на відшукання грошових кошти, отриманих внаслідок незаконної діяльності, з урахуванням того, що ці кошти не були зарані ідентифіковані, тому в разі відшукання грошей, неможливо встановити їх походження як незаконно отриманих.

Відповідно до інформації з Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку від 21.05.2021 право власності на земельну ділянку з кадастровим номером №3510100000:06:054:0060 зареєстровано за Гаражним кооперативом «Авіатор-1».

За даним клопотанням відзначається наявність достатніх підстав вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, зазначені в клопотанні речі та документи, крім виключених за вказаного вище обґрунтування, які планується відшукати, мають значення для кримінального провадження, відомості, які містяться в них, можуть бути доказами під час судового розгляду.

У зв`язку з чим, слід визнати наявність передбачених законом підстав для надання дозволу на проведення обшуку за вказаною адресою, та часткового задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст. 234-235, 369-372 КПК України,

постановив:

клопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку в гаражі АДРЕСА_1 , кадастровий номер земельної ділянки 3510100000:06:054:0060, що належить Гаражному кооперативу «Авіатор-1», яким фактично користується ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення: наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, обіг яких заборонений законом, мобільні телефони, сім-картки, стартові пакети мобільних операторів, банківські картки, які застосовувались під час вчинення злочинів, а також електронні пристрої та носії інформації (комп`ютери, ноутбуки, карти пам`яті, флеш накопичувачі, компакт-диски), аркуші із записами, які можуть містити інформацію про незаконну діяльність.

Відмовити в іншій частині клопотання

Строк дії ухвали визначити до 27.10.2021.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_11 ОСОБА_12

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення27.09.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу99966127
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —405/6717/21

Ухвала від 27.09.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Майданніков О. І.

Ухвала від 27.09.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Майданніков О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні