Ухвала
від 21.09.2021 по справі 400/6809/21
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

21 вересня 2021 р. № 400/6809/21 м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Птичкіної В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні за участю секретаря судового засідання Ковальського Є.В., представника позивача Заковенко І.В., представника відповідача Травіної А.М. клопотання про залучення третьої особи до участі в адміністративній справі

за позовом:Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, вул. 2-а Екіпажна, 1, м. Миколаїв, 54003,

до відповідача:Дошкільного навчального закладу № 125 м. Миколаєва, вул. Артема, 6, м. Миколаїв, 54050,

про:застосування заходу реагування,

ВСТАНОВИВ:

Дошкільний навчальний заклад № 125 м. Миколаєва (далі - відповідач) подав до суду клопотання про залучення до участі у справі у статусі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Миколаївську міську раду, управління освіти Миколаївської міської ради, управління капітального будівництва Миколаївської міської ради.

В обгрунтування клопотання відповідач зазначив, що Миколаївська міська рада є засновником відповідача; управління освіти Миколаївської міської ради є уповноваженим органом Миколаївської міської ради з питань управління закладами дошкільної освіти; відповідно до розпорядження Миколаївського міського голови від 04.10.2017 № 320р "Про формування проєкту міського бюджету міста Миколаєва на 2018 рік та прогнозу на 2019-2020 роки", об`єкти будівництва, реконструкції, технічного переоснащення та реставрації, виконання капітальних ремонтів (у тому числі обладнання приміщень систмеою протипожежного захисту, захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів тощо) підлягають передачі на фінансування управлінням капітального будівництва Миколаївської міської ради.

У судовому засіданні 21.09.2021 представник відповідача клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Представник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області (позивача) проти задоволення клопотання заперечувала та просила відмовити в його задоволенні.

У судовому засіданні 21.09.2021 суд проголосив вступну та резолютивну частини ухвали за результатами розгляду клопотання.

Постановляючи цю ухвалу, суд виходив з такого.

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

На переконання суду, відсутні підстави для залучення до участі у справі у статусі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Миколаївської міської ради та управління капітального будівництва Миколаївської міської ради.

Належність Миколаївської міської ради до засновників відповідача не свідчить про те. що рішення у цій справі вплине на права та/або обов`язки зазначених вище суб`єктів владних повноважень. Так само зупинення діяльності відповідача вплине на права осіб. які навчаються, а не засновника.

Посилання на те, що об`єкти відповідача в частині обладнання приміщень систмеою протипожежного захисту, захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів тощо підлягають передачі на фінансування управлінням капітального будівництва Миколаївської міської ради, суд не приймає, оскільки станом на дату розгляду клопотання доказів фактичної передачі не подано.

Одночасно клопотання належить задовольнити в частині залучення до участі у справі у статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, управління освіти Миколаївської міської ради, яке є уповноваженим органом Миколаївської міської ради з питань управління закладами середньої освіти. Зокрема, у разі якщо за результатами судового розгляду суд дійде висновку про застосування до відповідача заходу реагування у формі повного зупинення експлуатації об`єкта, управління освіти Миколаївської міської ради повинно буде вживати заходів для організації навчального процесу для дітей, які отримують дошкільну освіту у Дошкільному навчальному закладі № 125 м. Миколаєва.

Керуючись статтями 49, 165, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання відповідача про залучення до участі у справі третьої особи задовольнити частково.

2. Залучити до участі у справі у статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, Управління освіти Миколаївської міської ради.

3. Зобов`язати відповідача не пізніше 24.09.2021 направити третій особі копію позовної заяви з додатками, копію відзиву з додатками. Докази направлення подати до суду не пізніше 30.09.2021.

4. Установити третій особі строк для подання пояснень до позову - десять днів з моменту отримання цієї ухвали.

5. У залученні до участі у справі у статусі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Миколаївської міської ради та Управління капітального будівництва Миколаївської міської ради відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та не підлягає до оскарження окремо від рішення суду .

Дата складення повного судового рішення - 27.09.2021.

Суддя В.В. Птичкіна

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.09.2021
Оприлюднено01.10.2021
Номер документу99970855
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —400/6809/21

Рішення від 15.09.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 22.08.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 02.08.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 02.06.2022

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 17.02.2022

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 26.01.2022

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 19.10.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 21.09.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 21.09.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 21.09.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні