Постанова
від 10.06.2010 по справі 2а-4804/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 червня 2010 р. справа № 2а-4804/10/0470

м. Д ніпропетровськ

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Барабаш М. В., < Текст >

при секретарі Шенкунісі А.О.,

< Список >

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Кіровському районі м. Дні пропетровська до Товариства з обмеженою відповідальніст ю фірми "Елдіс" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Кіровському районі м. Дніпропетровська звернул ася до адміністративного суд у з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою ві дповідальністю фірми «Елдіс », в якому просить припинити ю ридичну особу Товариство з о бмеженою відповідальністю ф ірму «Елдіс».

В обґрунтування позову Дер жавна податкова інспекція у Кіровському районі м. Дніпро петровська зазначила, що Тов ариство з обмеженою відповід альністю фірма «Елдіс» переб уває на обліку в Державній по датковій інспекції у Кіровсь кому районі м. Дніпропетровс ька як платник податків та ін ших обов'язкових платежів, пр оте документи податкової зві тності не подає більше року, з аборгованості по платежам до бюджету не має.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, в адміністративному позові пр осить розглянути справу за й ого відсутності, позовні вим оги задовольнити.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився. Судом було нап равлено на адресу відповідач а, зазначену у Витязі з Єдиног о державного реєстру підприє мств та організацій України, копію ухвали про відкриття п ровадження у справі, повістк у про виклик, а також копію поз овної заяви та доданих до неї документів, проте конверт по вернувся до суду з відміткою поштового відділення «за за значеною адресою не знаходит ься». Відповідно до ч.8 ст.35 КАС України, повістка вважається врученою юридичній особі, як що вона доставлена за адресо ю, внесеною до відповідного д ержавного реєстру, або за адр есою, яка зазначена її предст авником, і це підтверджуєтьс я підписом відповідної служб ової особи. За таких обставин суд дійшов висновку про можл ивість розглянути справу за відсутності представників п озивача та відповідача.

Суд вважає, що відсутність п редставників позивача та від повідача в судовому засіданн і не перешкоджає розгляду сп рави за наявними в ній матері алами.

Дослідивши письмові доказ и по справі, суд доходить висн овку, що позовна заява підляг ає задоволенню.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю фірма «Елдіс» зареєст роване як суб' єкт підприємн ицької діяльності - юридичн а особа 18.11.1994 року виконавчим ко мітетом Кіровської районної ради м. Дніпропетровська, взя те на облік платників податк ів у Державній податковій ін спекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 9 Зако ну України «Про систему опод аткування» від 25.06.1991 р., п.п. 4.1.1., 4.1.4 с т. 4 Закону України «Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р., платники п одатків зобов' язані вести б ухгалтерський облік, складат и звітність про фінансово-го сподарську діяльність і забе зпечувати її зберігання у те рміни, встановлені законами, подавати до державних подат кових органів та інших держа вних органів відповідно до з аконів декларації, бухгалтер ську звітність та інші докум енти і відомості, пов'язані з о бчисленням і сплатою податкі в і зборів (обов'язкових плате жів).

Згідно з довідкою Державно ї податкової інспекції у Кір овському районі м. Дніпропет ровська № 5277/10/28-232 від 17.03.2010 року від повідач не подає звітність в податкові органи з 18.11.1994 року.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» встановл ено, що підставою для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема, є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Інструкцією про порядок об ліку платників податків, зат вердженою наказом Державної податкової адміністрації Ук раїни від 19.02.1998 № 80, зареєстрован ою в Міністерстві юстиції Ук раїни 14.12.1998 за №791/3231, передбачено, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджет ом та у разі неподання протяг ом одного року в органи держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів бухгалтерської звітності, к ерівник органу державної под аткової служби приймає рішен ня у вигляді розпорядження в ідносно суб' єкта господарю вання - про звернення до суд у або господарського суду із заявою (позовною заявою) про п рипинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємц я.

Керівником органу податко вої служби винесено розпоряд ження від 24.03.2010 року №16-р про звер нення до суду з позовною заяв ою про припинення юридичної особи - Товариства з обмеже ною відповідальністю фірми « Елдіс», яке не звітує понад од ного року.

Згідно довідки про розраху нки з бюджетом станом на 15.03.2010 р оку у відповідача відсутня з аборгованість перед бюджето м.

За наведених обставин, суд п риходить до висновку про зад оволення позову.

На підставі викладеного, керуючись статтями 158-163 КАС Ук раїни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю фірму «Елдіс» (ід ентифікаційний код 21916967).

У день набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів запису про судове рішення .

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Дніпропетровський о кружний адміністративний су д в порядку та строки, визначе ні ст. 186 КАС України та набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України.

Постанова в повному обсязі виготовлена 07 червня 2 010 року.

Суддя < (під пис) >

< Список >

< Список >

< Список > М.В. Барабаш

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення10.06.2010
Оприлюднено13.07.2010
Номер документу9998034
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4804/10/0470

Ухвала від 19.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

Постанова від 10.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барабаш Марина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні