Постанова
від 10.06.2010 по справі 2а-3089/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 травня 2010 р. справа № 2а-3089/10/0470

м. Д ніпропетровськ

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Барабаш М. В., < Текст >

при секретарі Шенкунісі А.О.,

< Список >

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Красногвардійському рай оні м. Дніпропетровська до То вариства з обмеженою відпові дальністю "Жил Пром Метал" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Красногвардійсько му районі м. Дніпропетровськ а звернулася до адміністрати вного суду з адміністративни м позовом до Товариства з обм еженою відповідальністю «Жи л Пром Метал», в якому просить припинити юридичну особу - То вариство з обмеженою відпові дальністю «Жил Пром Метал».

В обґрунтування позову Дер жавна податкова інспекція у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська зазначи ла, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Жил Пром Метал» перебуває на обліку в Державній податковій інспек ції у Красногвардійському ра йоні м. Дніпропетровська як п латник податків та інших обо в'язкових платежів, проте док ументи податкової звітності не подає більше року, заборго ваності по платежам до бюдже ту не має.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, в позовній заяві просить розг лянути справу за його відсут ності, позовні вимоги задово льнити.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився. Судом було нап равлено на адресу відповідач а, зазначену у Довідці з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - під приємців, копію ухвали про ві дкриття провадження у справі , повістку про виклик, а також копію позовної заяви та дода них до неї документів, проте к онверт повернувся до суду з в ідміткою поштового відділен ня «за закінченням терміну з берігання». Відповідно до ч.8 с т.35 КАС України, повістка вваж ається врученою юридичній ос обі, якщо вона доставлена за а дресою, внесеною до відповід ного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її п редставником, і це підтвердж ується підписом відповідної службової особи. За таких обс тавин суд дійшов висновку пр о можливість розглянути спра ву за відсутності представни ків позивача та відповідача.

Суд вважає, що відсутність п редставників позивача та від повідача в судовому засіданн і не перешкоджає розгляду сп рави за наявними в ній матері алами.

Дослідивши письмові доказ и по справі, суд доходить висн овку, що позовна заява підляг ає задоволенню.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Жил Пром Метал» заре єстроване як суб' єкт підпри ємницької діяльності - юрид ична особа 08.06.2006 року Виконавчи м комітетом Дніпропетровськ ої міської ради, взяте на облі к платників податків у Держа вній податковій інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська 13.06.2006 року.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 9 Зако ну України «Про систему опод аткування» від 25.06.1991 р., п.п. 4.1.1., 4.1.4 с т. 4 Закону України «Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р., платники п одатків зобов' язані вести б ухгалтерський облік, складат и звітність про фінансово-го сподарську діяльність і забе зпечувати її зберігання у те рміни, встановлені законами, подавати до державних подат кових органів та інших держа вних органів відповідно до з аконів декларації, бухгалтер ську звітність та інші докум енти і відомості, пов'язані з о бчисленням і сплатою податкі в і зборів (обов'язкових плате жів).

Згідно з актом Державної по даткової інспекції у Красног вардійському районі м. Дніпр опетровська № 151 від 24.11.2009 року ві дповідач не подає звітність в податкові органи з 13.06.2006 року.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» встановл ено, що підставою для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема, є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Інструкцією про порядок об ліку платників податків, зат вердженою наказом Державної податкової адміністрації Ук раїни від 19.02.1998 № 80, зареєстрован ою в Міністерстві юстиції Ук раїни 14.12.1998 за №791/3231, передбачено, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджет ом та у разі неподання протяг ом одного року в органи держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів бухгалтерської звітності, к ерівник органу державної под аткової служби приймає рішен ня у вигляді розпорядження в ідносно суб' єкта господарю вання - про звернення до суд у або господарського суду із заявою (позовною заявою) про п рипинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємц я.

Начальником Державної под аткової інспекції у Красногв ардійському районі м. Дніпропетровська ви несено розпорядження від 02.03.201 0 року № 21 про звернення до суду з позовною заявою про припин ення юридичної особи - Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Жил Пром Метал», яке не звітує понад одного року.

Згідно довідки про розраху нки з бюджетом станом на 24.02.2010 р оку у відповідача відсутня з аборгованість перед бюджето м.

За наведених обставин, суд п риходить до висновку про зад оволення позову.

На підставі викладеного, керуючись статтями 158-163 КАС Ук раїни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Жил Пром Метал» (ідентифікаційний код 34410396).

У день набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів запису про судове рішення .

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Дніпропетровський о кружний адміністративний су д в порядку та строки, визначе ні ст. 186 КАС України та набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України.

Постанова в повному обсязі виготовлена 01 червня 2 010 року.

Суддя < (пі дпис) >

< Список >

< Список >

< Список > М.В. Барабаш

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення10.06.2010
Оприлюднено13.07.2010
Номер документу9998040
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3089/10/0470

Ухвала від 05.03.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

Постанова від 10.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барабаш Марина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні