Постанова
від 17.06.2010 по справі 2а-3753/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

17.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2010 р. Справа № 2а-3753/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Коблової О. Д. < Текст >

при секретарі Загородній Ю.В.

без участі представників с торін

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Дніпропетровс ької міжрайонної державної п одаткової інспекції Дніпроп етровської області до Дніпр опетровської районної орган ізації партії "Реформи і поря док" про припинення юридично ї особи, -

ВСТАНОВИВ:

Дніпропетровськ а міжрайонна державна податк ова інспекція Дніпропетровс ької області просить суд при пинити юридичну особу - Дніпр опетровську районну організ ацію партії "Реформи і порядо к", код ЄДРПОУ 34919068.

Позовні вимоги вмотивов ані тим, що відповідач більше року не надає податкову звіт ність з будь-якого податково го платежу, що відповідно до с т. 38 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в" є підставою для постановле ння судового рішення про при пинення юридичної особи.

Представник відповід ача у судове засідання не з'яв ився. Відповідач заперечення на позовну заяву не надав. Ухв ала про відкриття провадженн я в адміністративній справі та судова повістка надіслані на адресу відповідача реком ендованим поштовим відправл енням.

Враховуючи, що при підгото вці справи до розгляду дотри мано вимоги Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни щодо належного повідомлен ня сторін у справі про час та м ісце судового розгляду справ и, тому суд вважає можливим ро зглянути справу за наявними у ній матеріалами.

Дослідивши матеріали спра ви, суд дійшов висновку, що поз ов належить задовольнити пов ністю із наступних підстав.

Матеріалами справи підтве рджено, що згідно Довідки є Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б підприємців Дніпропетровс ька районна організація пар тії "Реформи і порядок" зареєс трована Дніпропетровською р айонною державної адміністр ацією Дніпропетровської обл асті 22.03.07 за адресою: 52030, смт. Кіро вське, вул. Шмідта, буд. 44, Дніпр опетровський район, Дніпропе тровська область, код ЄДРПОУ 34919068

Відповідача взято на облік платників податків у Дніпро петровській міжрайонній дер жавній податковій інспекції Дніпропетровської області.

Проведеною позивачем пе ревіркою встановлено, що від повідач не подає передбачені законодавством податкові де кларації та документи бухгал терської звітності в податко вий орган з моменту реєстрац ії.

У зв'язку з цим, позива чем подано позов до суду про п рипинення юридичної особи -Д ніпропетровської районної о рганізації партії "Реформи і порядок", код ЄДРПОУ 34919068.

Згідно п.17 ст. 11 Закону У країни "Про державну податко ву службу в Україні" органи де ржавної податкової служби в установленому законом поряд ку мають право звертатися у п ередбачених законом випадка х до судових органів із заяво ю (позовною заявою) про скасув ання державної реєстрації юр идичної особи.

В силу ст. 104 Цивільного Код ексу України та ст. 33 Закону Ук раїни " Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців" юридична особа припиняється в резуль таті передання всього свого майна, прав та обов'язків інши м юридичним особам - правонас тупникам у результаті злиття , приєднання, поділу, перетвор ення (реорганізації) або в рез ультаті ліквідації за рішенн ям, прийнятим засновниками (у часниками) юридичної особи а бо уповноваженим ними органо м, за судовим рішенням або за р ішенням органу державної вла ди, прийнятим у випадках, пере дбачених законом.

Згідно з ч.1 та 2 ст. 38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних та фізичних осі б-підприємців" державна реєс трація припинення підприємн ицької діяльності юридичної особи проводиться у разі пос тановлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов'язано з банкрут ством юридичної особи. При ць ому, підставою для винесення рішення про припинення підп риємницької діяльності юрид ичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особ и, зокрема, є неподання протяг ом року органам державної по даткової служби податкових д екларацій, документів фінанс ової звітності відповідно до закону.

Частина 1 пункту 2 статті 9 Зак ону України "Про систему опод аткування", зобов'язує подати до державних податкових орг анів та інших державних орга нів відповідно до законів де кларації, бухгалтерську звіт ність та інші документи і від омості, пов'язані з обчисленн ям і сплатою податків і зборі в (обов'язкових платежів).

Виходячи зі змісту ст. 124 Конс титуції України, згідно якої юрисдикція судів поширюєтьс я на всі правовідносини, що ви никають у державі та статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців" в силу якої підставою для вин есення рішення про припиненн я підприємницької діяльност і юридичної особи, що не пов'яз ане з банкрутством юридично ї особи, зокрема, є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону, суд вважає обґр унтованим звернення позивач а до суду з вимогою припинити юридичну особу саме з наведе ної підстави.

Суд приходить до висновку, щ о вимоги позивача про припин ення юридичної особи законні та обґрунтовані, тому позов п ідлягає задоволенню.

На підставі викладеного т а керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Код ексу адміністративного судо чинства України, ст. 11 Закону У країни "Про державну податко ву службу України", ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців", суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Дніпропетровської міжрай онної державної податкової і нспекції Дніпропетровської області до Дніпропетровсько ї районної організації парті ї "Реформи і порядок" про припи нення юридичної особи - задов ольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Д ніпропетровську районну орг анізацію партії "Реформи і по рядок", що зареєстроване за ад ресою: 52030, смт. Кіровське, вул. Шм ідта, буд. 44, Дніпропетровськи й район, Дніпропетровська об ласть, код ЄДРПОУ 34919068

Копію постанови направити сторонам та Державному реєс тратору для виконання вимог статті 38 Закону України "Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб - підпр иємців".

Постанова суду наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо таку заяву не було подано .

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови скл адений 15.06.10р.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О. Д. Коблова

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення17.06.2010
Оприлюднено13.07.2010
Номер документу9998086
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3753/10/0470

Ухвала від 25.03.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Коблова Ольга Дмитрівна

Постанова від 17.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Коблова Ольга Дмитрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні