Постанова
від 21.06.2010 по справі 2а-6221/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

21.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2010 р. Справа № 2а-6221/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Кононенко О. В. < Текст >

при секретарі Куцеволі В.В.

за участю:

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Управління пен сійного фонду України в міст і Жовті Води Дніпропетровськ ої області до Товариства з об меженою відповідальністю "Пр остор-С" про стягнення заборг ованості, -

ВСТАНОВИВ:

20 травня 2010 р. до суду над ійшов адміністративний позо в управління Пенсійного фонд у України в м. Жовті Води Дніпр опетровської області, в яком у позивач просить стягнути з Товариства з обмеженою відп овідальністю «Простор-С» заб оргованість зі сплати страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування в сумі 174 грн. 90коп.

Позовні вимоги мотивовані тим, що Товариство з обмежено ю відповідальністю «Простор -С» подало до управління Пенс ійного фонду України в м. Жовт і Води Дніпропетровської обл асті розрахунки сум страхови х внесків на загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування, що підлягають сплаті за жовтень 2009 р., в яких були заз начені самостійно обчислені суми страхових внесків. У зв'я зку з тим, що нарахована сума с трахових внесків у встановле ні терміни не сплачена, у відп овідача виникла заборговані сть зі сплати страхових внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я у розмірі 174 грн. 90 коп.

Позивач просить позов задо вольнити повністю, підтримав ши заявлені вимоги.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, поштова кор еспонденція суду повернулас ь з відміткою про незнаходже ння вказаної особи за офіцій ною адресою. У зв`язку з чим су д вважає за можливе розгляну ти справу без його присутнос ті, за наявними у справі матер іалами.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши їх у сукупност і, суд вважає необхідним задо вольнити даний позов у повно му обсязі з наступних підста в.

Відносини, що виникають між суб'єктами системи загально обов'язкового державного пен сійного страхування, регулюю ться Законом України "Про заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування".

Товариство з обмеженою від повідальністю «Простор-С», щ о зареєстрований як платник страхових внесків на загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування в управлінні Пенсійного фонду України в м . Жовті Води Дніпропетровськ ої області, є страхувальнико м, яке повинно сплачувати стр ахові внески на загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування. В силу ч.3 ст.18 Закону України "Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування" страхові внески є ціл ьовим загальнообов'язковим п латежем, який справляється н а всій території України в по рядку, встановленому цим Зак оном.

Однак, відповідач не викону є зобов' язання Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» по нарахуванню, обчислен ню і сплаті в установлені стр оки та в повному обсязі страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування.

Згідно довідки-розрахунку суми боргу по страхових внес ках на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я Товариства з обмеженою від повідальністю «Простор-С» до управління Пенсійного фонду України в. м Жовті Води Дніпро петровської області, заборго ваність відповідача станом н а 17.05.2010 р. становить 174 грн. 90 коп.(а.с .5).

Стаття 67 Конституції Україн и зазначає, що кожен зобов'яза ний сплачувати податки та зб ори в порядку і розмірах, вста новлених законом.

Згідно п.п. 6 п. 2 ст. 17 Закону Укр аїни "Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання" страхувальник зобов' я заний нараховувати, обчислюв ати і сплачувати в установле ні строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч.6 ст.20 Закону України «Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування» страхувальники зобо в' язані сплачувати страхов і внески, нараховані за відпо відний базовий період, не піз ніше ніж через 20 календарних д нів із дня закінчення цього п еріоду. Базовим періодом для Відповідача є календарний м ісяць.

Згідно зі ст.12 Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» страхові внески підлягают ь сплаті незалежно від фінан сового стану платника страхо вих внесків.

Відповідно до ст.5 Закону Ук раїни «Про збір на обов' язк ове державне пенсійне страху вання» страхові внески сплач уються одночасно з одержання м коштів в закладах банків на виплату заробітної плати в н атуральному виразі - наступ ного дня після кожної вказан ої виплати.

На підставі ч.2 ст.106 Закону Ук раїни «Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання» суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/а бо не сплачені страхувальник ами у зазначені строки, вважа ються простроченою заборгов аністю із сплати страхових в несків, тобто недоїмкою.

Згідно з ч.5 ст.106 Закону Украї ни “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» за рахунок сум, що надходя ть від страхувальника в раху нок сплати недоїмки погашают ься суми недоїмки, пені та фін ансових санкцій у порядку ка лендарної черговості їх вини кнення. У разі, коли страхувал ьник має несплачену недоїмку , пеню або фінансові санкції і здійснює сплату поточних су м страхових внесків, ці суми з араховуються в рахунок сплат и недоїмки, пені та фінансови х санкцій.

Як вбачається із ст. 23 цього ж Закону, спори, що виникають із правовідносин за цим Законо м, вирішуються органами Пенс ійного фонду та в судовому по рядку.

На підставі довідки-розрах унку суми боргу по страхових внесках на загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання Товариства з обмеженою відповідальністю «Простор-С » до управління Пенсійного ф онду України в м. Жовті Води Дн іпропетровської області (а.с .5) станом на 17.05.2010 р., відповідаче м нараховані, але не сплачені страхові внески за жовтень 200 9 р., чим допущено порушення чи нного законодавства щодо спл ати страхових внесків, внасл ідок чого утворилася недоїмк а по сплаті страхових внескі в на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування у розмірі 174 грн. 90 коп.

Суд приходить до висновку, щ о позивачем надані належні д окази, які свідчать про обґру нтованість позовних вимог.

За таких підстав, суд вважає , що позовні вимоги підлягают ь задоволенню.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов управління Пенсійного фон ду України в м. Жовті Води Дніп ропетровської області до Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Простор-С» про стя гнення заборгованості - задо вольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Пр остор-С» (52208, м. Жовті Води, вул.8-г о березня, 42, р/р26005043930300 ЦЖВ ДОД « Райфайзен Банк Аваль», МФО 305653, код ЄДРПОУ 32951068) заборговані сть зі сплати страхових внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я у сумі 174 (сто сімдесят чотири ) грн. 90 коп. на користь управлін ня Пенсійного фонду України в м. Жовті Води Дніпропетровс ької області (р/р 2560730142103 Жовтовод сько-П' ятихатське ВОБ №7787, ко д ОКПО 24604139, МФО 306135, код ЄДРПОУ 24604139) .

Постанова суду наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо таку заяву не було подано .

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

< Повний текст постанови ск ладений > < Текст >

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.В. Кононенко

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.06.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9998168
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6221/10/0470

Ухвала від 21.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

Постанова від 21.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні