Постанова
від 22.06.2010 по справі 2а-5891/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

22.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2010 р. Справа № 2а-5891/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Кононенко О. В. < Текст >

при секретарі Вершині П.А.

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Управління Пен сійного фонду України в м. Пав лоград Дніпропетровської об ласті до Павлоградського м іськрайонного благодійного фонду ім. Святого Миколая про стягнення заборгованості з внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування, -

ВСТАНОВИВ:

13 травня 2010 р. до суду над ійшов адміністративний позо в управління Пенсійного фонд у України в м. Павлоград Дніпр опетровської області, в яком у позивач просить стягнути з Павлоградського міськрайон ного благодійного фонду імен і Святого Миколая Дніпро петровської області заборго ваність зі сплати страхових внесків на загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання в сумі 1858 грн. 23 коп.

Позовні вимоги мотивовані тим, що Павлоградський міськ районний благодійний фонд ім ені Святого Миколая Дніп ропетровської області подал о до управління Пенсійного ф онду України в м. Павлоград Дн іпропетровської області роз рахунки сум страхових внескі в на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за бере зень 2010р., в яких були зазначені самостійно обчислені суми с трахових внесків. У зв'язку з т им, що нарахована сума страхо вих внесків у встановлені те рміни не сплачена, у відповід ача виникла заборгованість з і сплати страхових внесків н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування у ро змірі 1858 грн. 23 коп.

Позивач просить позов задо вольнити повністю, підтримав ши заявлені вимоги.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, але надав кл опотання про розгляд справи без його участі.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши їх у сукупност і, суд вважає необхідним задо вольнити даний позов у повно му обсязі з наступних підста в.

Відносини, що виникають між суб'єктами системи загально обов'язкового державного пен сійного страхування, регулюю ться Законом України "Про заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування".

Павлоградський міськрайон ний благодійнрий фонд імені Святого Миколая Дніпропе тровської області, що зареєс троване як платник страхових внесків на загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання в управлінні Пенсійног о фонду України в м. Павлоград Дніпропетровської області, є страхувальником, яке повин но сплачувати страхові внеск и на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування. В силу ч.3 ст.18 Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування" ст рахові внески є цільовим заг альнообов'язковим платежем, який справляється на всій те риторії України в порядку, вс тановленому цим Законом.

Однак, відповідач не викону є зобов' язання Закону Украї ни “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня” по нарахуванню, обчислен ню і сплаті в установлені стр оки та в повному обсязі страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування.

Згідно довідки-розрахунку суми боргу по страхових внес ках на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я Павлоградського міськрайо нного благодійного фонду іме ні Святого Миколая Дніпр опетровської області до упра вління Пенсійного фонду Укра їни в. м. Павлоград Дніпропетр овської області, заборговані сть відповідача станом на 28.04.20 10 р. становить 1858 грн. 23 коп.

Стаття 67 Конституції Україн и зазначає, що кожен зобов'яза ний сплачувати податки та зб ори в порядку і розмірах, вста новлених законом.

Згідно п.п. 6 п. 2 ст. 17 Закону Укр аїни "Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання" страхувальник зобов' я заний нараховувати, обчислюв ати і сплачувати в установле ні строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч.6 ст.20 Закону України “Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування” страхувальники зобо в' язані сплачувати страхов і внески, нараховані за відпо відний базовий період, не піз ніше ніж через 20 календарних д нів із дня закінчення цього п еріоду. Базовим періодом для Відповідача є календарний м ісяць.

Згідно зі ст.12 Закону Україн и “Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я” страхові внески підлягают ь сплаті незалежно від фінан сового стану платника страхо вих внесків.

Відповідно до ст.5 Закону Ук раїни “Про збір на обов' язк ове державне пенсійне страху вання” страхові внески сплач уються одночасно з одержання м коштів в закладах банків на виплату заробітної плати в н атуральному виразі - наступ ного дня після кожної вказан ої виплати.

На підставі ч.2 ст.106 Закону Ук раїни “Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання” суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/а бо не сплачені страхувальник ами у зазначені строки, вважа ються простроченою заборгов аністю із сплати страхових в несків, тобто недоїмкою.

Згідно з ч.5 ст.106 Закону Украї ни “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня” за рахунок сум, що надходя ть від страхувальника в раху нок сплати недоїмки погашают ься суми недоїмки, пені та фін ансових санкцій у порядку ка лендарної черговості їх вини кнення. У разі, коли страхувал ьник має несплачену недоїмку , пеню або фінансові санкції і здійснює сплату поточних су м страхових внесків, ці суми з араховуються в рахунок сплат и недоїмки, пені та фінансови х санкцій.

Як вбачається із ст. 23 цього ж Закону, спори, що виникають із правовідносин за цим Законо м, вирішуються органами Пенс ійного фонду та в судовому по рядку.

На підставі довідки-розрах унку суми боргу по страхових внесках на загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання Павлоградського міськ районного благодійного фонд у імені Святого Миколая Д ніпропетровської області до управління Пенсійного фонду України в м. Павлоград Дніпро петровської області станом н а 28.04.2010 р., відповідачем нарахов ані, але не сплачені страхові внески за березень 2010 р., чим до пущено порушення чинного зак онодавства щодо сплати страх ових внесків, внаслідок чого утворилася недоїмка по спла ті страхових внесків на зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування у розмірі 1858 грн. 23 коп.

Суд приходить до висновку, щ о позивачем надані належні д окази, які свідчать про обґру нтованість позовних вимог.

За таких підстав, суд вважає , що позовні вимоги підлягают ь задоволенню.

Керуючись ст.ст.94, 158-163 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов управління Пенсійного фон ду України в м. Павлоград Дніп ропетровської області до Пав лоградського міськрайонног о благодійного фонду імені Святого Миколая Дніпропет ровської області про стягнен ня заборгованості - задоволь нити.

Стягнути з Павлоградськог о міськрайонного благодійно го фонду імені Святого Мико лая Дніпропетровської обл асті (51400, м. Павлоград, вул. Радян ська, 50/1, код ЄДРПОУ 35020261) заборго ваність зі сплати страхових внесків на загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання у сумі 1858 (одна тисяча вісі мсот п' ятдесят вісім) грн. 23 к оп. на користь управління Пен сійного фонду України в м. Пав лоград Дніпропетровської об ласті (р/р 25608303011306 у Павлоградськ ому відділенні №2992 ВАТ “Держа вний ощадний банк України”, М ФО306298, код ЄДРПОУ 21928516).

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова суду наб ирає законної сили після зак інчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.В. Кононенко

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення22.06.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9998211
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5891/10/0470

Ухвала від 14.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

Постанова від 22.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні