Постанова
від 06.04.2010 по справі 2а-3651/09/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-3651/09/0770

рядок статзвіту - 6.6.4

код - 01

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 квітня 2010 року 09 год. 55 хв. м. Ужгород

Закарпатський окружний а дміністративний суд в скл аді:

головуючого - судді Андрі йцьо В.Д.

при секретарі судового зас ідання - Повханич Г. П.

за участі:

представника прокуратури - Тацюн С.Ю. (посвідчення № 1 21)

представника позивача - Б ондарєва С.В. (довіреність № 27/10-0 від 30 грудня 2009 року.)

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Ужгороді адміністрати вну справу за позовною заяво ю Покурора м. Мукачево в інт ересах держави в особі Мукач івської об'єднаної державної податкової інспекції Закарп атської області до Това риство з обмеженою відповіда льністю "Латірка В" про с тягнення податкового боргу у сумі 2 550, 00 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Позивач - суб'єкт в ладних повноважень Прокуро р м. Мукачево в інтересах держ ави в особі Мукачівської об'є днаної державної податкової інспекції Закарпатської обл асті звернувся до Закарпатс ького окружного адміністрат ивного суду з позовною заяво ю до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Латірка В" с тягнення податкового боргу у сумі 2 550, 00 грн., мотивуючи тим, що останній будучи зареєстрова ним платником податків та зб орів, не виконує взяті на себе обов' язки щодо сплати таки х, внаслідок чого в нього і вин икла вищезазначена заборгов аність.

В судовому засіданні представник прокуратури та представник позивача позовн і вимоги з обставин викладен их у позовній заяві підтрима ли та просили суд задовольни ти позов, стягнувши з відпові дача вищевказану заборгова ність.

Відповідач заперечен ь на адміністративний позов не подав, у судове засідання н е з'явився повторно, про причи ни неприбуття суд не повідом ив, хоча належним чином повід омлявся про дату, час і місце с удового розгляду за адресою, вказаною у Свідоцтві про дер жавну реєстрацію (перереєстр ацію суб'єкта підприємницько ї діяльності - юридичної особ и (а. с. 13).

За таких обставин суд вважає за можливе розглянут и справу без участі відповід ача на підставі наявних в ній доказів.

Заслухавши у відкрит ому судовому засіданні поясн ення представника прокурату ри та представника позивача, дослідивши подані суду пись мові докази, оцінивши їх за св оїм внутрішнім переконанням , що ґрунтується на всебічном у, повному і об'єктивному розг ляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупно сті, суд приходить до наступн ого висновку.

Матеріалами справи в становлено, що юридична особ а - Товариство з обмеженою в ідповідальністю "Латірка В" є платником податків та зборі в відповідно до чинного зако нодавства України, зареєстро ване та знаходиться на облік у в Мукачівській об' єднаній податковій інспекції Закарп атської області.

Статтею 9 Закону Украї ни “Про систему оподаткуван ня” передбачено, що платники податків і зборів (обов'язко вих платежів) зобов'язані спл ачувати належні суми подат ків і зборів (обов'язкових пл атежів) у встановлені законо м терміни. Обов'язок юридичн ої особи щодо сплати податкі в і зборів (обов'язкових плат ежів) припиняється із сплато ю податку, збору (обов'язковог о платежу) або його скасуванн ям чи списанням податкової з аборгованості відповідно до Закону України “Про відновл ення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”.

Однак, в порушення вищ евказаних вимог Закону, това риством з обмеженою відповід альністю "Латірка В" допущено заборгованість по сплаті п одатку на прибуток, яка склад ає 2 550,00 грн., що підтверджуєтьс я, дослідженими у судовому за сіданні доказами, а саме: дові дкою Мукачівської об'єднаної державної податкової інспек ції від 11 липня 2009 року (а.с. 5), дан ими облікової картки платни ка (а.с. 6 -8) та податковими вимог ами № 1/310 від 15 травня 2007 року (а.с . 12), № 2/968 від 15 грудня 2008 (а.с. 11), корін цем податкового повідомленн я - рішення № 0007341540/0 від 07 листопад а 2008 року (а.с. 9)

У відповідності до п . 5.4.1. статті 5 Закону України “Пр о порядок погашення зобов'я зань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами” узгоджена сума податкового зобов'яза ння, не сплачена платником по датків у строки визначені З аконом, визначається сумою податкового боргу платника п одатків.

Мукачівською об'єдна ною державною податковою інс пекцією, як органом стягненн я, вжито передбачених заході в щодо примусового стягненн я суми зобов'язання на підста ві положень вищевказаного З акону, зокрема: 15 травня 2007 року на адресу товариства з обмеж еною відповідальністю "Латір ка В" направлена перша податк ова вимога за № 1/310 від 15 травня 2 007 року, якою визначена загаль на сума боргу по податках і з борах в сумі 48, 77 грн. та 15 грудня 2008 року за № 2/968 направлена друг а податкова вимога, згідно як ої загальна сума податкового боргу за погодженими зобов'я заннями становить 2 550,00 грн. Од нак, такі виконані не були.

Відповідно до п. 11 ст. 10 Закону України “Про державн у податкову службу в Україні ”, державні податкові інспек ції в районах, містах без рай онного поділу, районах у міст ах, міжрайонні та об'єднані де ржавні податкові інспекції подають до судів позови до п ідприємств, установ, організ ацій та громадян про визнанн я угод недійсними і стягненн я в доход держави і коштів, оде ржаних ними за такими угодам и, а в інших випадках - коштів , одержаних без установлени х законом підстав, а також про стягнення заборгованості перед бюджетом і державними цільовими фондами за рахунок їх майна.

Відповідно до вимог ст.21 Ко нституції України та п.2 ст.5, ст .36-1 Закону України “Про прокур атуру”, на органи прокуратур и покладено представництво і нтересів держави при наявнос ті порушень або загрози пору шень економічних та інших де ржавних інтересів внаслідок протиправних дій (бездіяльн ості) фізичних або юридичних осіб, що вчиняються у відноси нах між ними або з державою.

Однією із форм предс тавництва є звернення до суд у з позовами або заявами про з ахист прав і свобод іншої осо би, невизначеного кола осіб, п рав юридичних осіб, коли пору шуються інтереси держави, аб о про визнання незаконними п равових актів, дій чи рішень о рганів і посадових осіб.

За наведених обстави н, позовні вимоги підтвердже ні належними та допустимими доказами і підлягають до зад оволення повністю.

Судові витрати по спр аві згідно ч.4 ст.94 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни з відповідача не стяг уються.

Керуючись статтями 1 60-163 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги Прокурора м. Мукачево в інтер есах держави в особі Мукачів ської об'єднаної державної п одаткової інспекції Закарпа тської області - задоволит и повністю.

2. Присудити до стяг нення з відповідача - Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Латірка В" (89600, вул. Др агоманова, буд. 45, м. Мукачево, З акарпатська область, ідентиф ікаційний код - 30848161, р/р 26003288132001) на к ористь державного бюдж ету податковий борг в сумі 2 550 (дві тисячі п'ятсот п'ятдес ят) грн. 00 коп.

Виконавчий лист вида ти після набрання, відповідн о до статті 254 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, постановою законної сил и в порядку, визначеному част иною 1 статті 258 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо таку з аяву не було подано. Якщо заяв у про апеляційне оскарження було подано, але апеляційна с карга не була подана у встано влений строк, постанова наби рає законної сили після закі нчення цього строку. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10 днів з дня с кладення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інста нції подається протягом 20-ти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження. Апеляц ійна скарга може бути подана без попереднього подання за яви про апеляційне оскарженн я, якщо скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Суддя Андрійцьо В.Д.

Повний текст постан ови виготовлено та підписано 09 квітня 2010 року

Суддя Андрійцьо В.Д.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.04.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9998270
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3651/09/0770

Ухвала від 02.09.2009

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

Постанова від 06.04.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні