Постанова
від 19.03.2010 по справі 2а-3024/09/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-3024/09/0770

рядок статзвіту - 6.14

код - 01

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 березня 2010 року 16 год. 55 хв. м . Ужгород

Закарпатський окружний а дміністративний суд в скл аді:

головуючого - судді Андрі йцьо В.Д.

при секретарі судового зас ідання - Повханич Г. П.

за участі:

представника прокуратури - Тацюн С.Ю. (посвідчення № 1 21);

представника позивача - Л угош В.В. (довіреність № 01 від 13 січня 2010 року)

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Ужгороді адміністрати вну справу за позовною заяво ю Прокурора м. Ужгорода в ін тересах держави в особі Зака рпатського територіального управління Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку до Відкритого а кціонерного товариства "Ірша вський райагротехсервіс" про стягнення штрафу у су мі 5 000, 00 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Позивач - суб'єкт в ладних повноважень Прокуро р м. Ужгорода в інтересах держ ави в особі Закарпатського т ериторіального управління Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку зве рнувся до Закарпатського окр ужного адміністративного су ду з позовною заявою до Відкр итого акціонерного товарисв та "Іршавський райагротехсер віс" про стягнення штрафу у с умі 5 000, 00 грн.

Позовні вимоги мотив ує тим, що останнім було поруш ено п. 1 глави 7 розділу 5 “Положе ння про порядок розкриття інформації емітентами цінн их паперів”, а саме не подано д о територіального управлін ня Комісії у визначений ст рок до 01 червня року наступно го за звітним річної інформ ації за 2007 рік.

В судовому засіданні пре дставники позивача позовні в имоги з обставин викладених у позовній заяві підтримали . Просили суд задовольнити по зов, стягнувши з відповідача штраф в сумі 5 000, 00 грн.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, у судове засідання не з'яви вся повторно, про причини неп рибуття суд не повідомив, хоч а належним чином повідомлявс я про дату, час і місце судовог о розгляду за адресою, внесен ою до Державного реєстру.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі представника в ідповідача на підставі наявн их в ній доказів.

Заслухавши у відкритому су довому засіданні пояснення п редставників позивача, досл ідивши подані суду письмові докази, оцінивши їх за своїм в нутрішнім переконанням, що ґ рунтується на всебічному, по вному і об'єктивному розгляд і у судовому процесі всіх обс тавин справи в їх сукупності , суд вважає, що позов підляга є до задоволення повністю з н аступних підстав.

15 вересня 2008 року уповноваже ною особою Державної комісі ї з цінних паперів та фондов ого ринку, Геричем В.П. вия влено факт порушення вимог п. 1 глави 7 розділу 5 “Положенн я про порядок розкриття інф ормації емітентами цінних паперів”, пов' язане з непо данням Відкритим акціонерн им товариством “Іршавський райагротехсервіс” до терито ріального управління Комі сії у визначений строк до 01 червня року наступного за звітним річної інформації за 2007 року, про що було складен о акт № 239/08-ЗК від 25 вересня 2008 ро ку (а.с. 11).

Представник відкритого ак ціонерного товариства “Ірш авський райагротехсервіс” д ля надання пояснення та під писання акту не прибув. У спр аві наявне підтвердження пр о повідомлення про час і місц е підписання акта та надан ня пояснення (а. с. 9).

За вказане порушення Держ авною комісією з цінних па перів та фондового ринку вин есено постанову № 234/08-ЗК від 07 ж овтня 2008 року (а. с. 8). У відповідн ості до даної постанови за по рушення вимог вищенаведен ого положення, а саме за ухил ення від виконання розпорядж ення на Відкрите акціонерне товариство “Іршавський рай агротехсервіс” накладено шт раф у розмірі 5 000, 00 грн.

На даний час штраф за пор ушення на ринку цінних пап ерів до бюджету не сплачено .

Допущені відповідачем пр авопорушення на ринку цінн их паперів порушують конст итуційні вимоги щодо чітко го і неухильного дотриманн я всіма суб' єктами суспіл ьного життя Конституції Ук раїни та законодавств Украї ни, негативно позначається на поповненні державного бюджету, тобто завдають іс тотної шкоди державним інте ресам.

Відповідно до вимог ст.21 Кон ституції України та п.2 ст.5, ст.3 6-1 Закону України “Про прокура туру”, на органи прокуратури покладено представництво ін тересів держави при наявност і порушень або загрози поруш ень економічних та інших дер жавних інтересів внаслідок п ротиправних дій (бездіяльнос ті) фізичних або юридичних ос іб, що вчиняються у відносина х між ними або з державою.

Однією із форм представниц тва є звернення до суду з позо вами або заявами про захист п рав і свобод іншої особи, неви значеного кола осіб, прав юри дичних осіб, коли порушуютьс я інтереси держави, або про ви знання незаконними правових актів, дій чи рішень органів і посадових осіб.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 Кодексу адміністр атвиного судочинства Україн и з відповідача не стягуютьс я.

Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги Пр окурора м. Ужгорода в інтерес ах держави в особі Закарпатс ького територіального упр авління Державної комісії з цінних паперів та фондово го ринку - задовольни ти повністю.

2. Присудити до стяг нення з відповідача - Від критого акціонерного товари ства “Іршавський райагротех сервіс”(90110, вул. Заводська, б уд. 7, м. Іршава, р/р 26001423074001 в "Приват Банк" м. Мукачево, МФО 312378, код ЄД РПОУ 00903759) на користь Закарп атського територіального управління Державної комі сії з цінних паперів та фонд ового ринку (88000, м. Ужгород, п л. Ш. Петефі, 14) штраф в сумі 5 0 00 (п'ять тисяч) грн. 00 коп., я ку слід перерахувати на р/р 311181 06500002, код 23030300, сим. 106, в управлінні Державного казначейства у Закарпатській області, МФО 81 2016, ідентифікаційний код 22108040.

Виконавчий лист видати пі сля набрання, відповідно до с татті 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України, п остановою законної сили в по рядку, визначеному частиною 1 статті 258 Кодексу адміністра тивного судочинства України .

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо таку з аяву не було подано. Якщо заяв у про апеляційне оскарження було подано, але апеляційна с карга не була подана у встано влений строк, постанова наби рає законної сили після закі нчення цього строку. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10 днів з дня с кладення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інста нції подається протягом 20-ти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження. Апеляц ійна скарга може бути подана без попереднього подання за яви про апеляційне оскарженн я, якщо скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Суддя Андрійцьо В.Д.

Повний текст поста нови виготовлено та підписан о 24 березня 2010 року

Суддя Андрійцьо В.Д.

Дата ухвалення рішення19.03.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9998272
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3024/09/0770

Постанова від 19.03.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні