Ухвала
від 24.09.2021 по справі 320/11573/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

24 вересня 2021 року Київ № 320/11573/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Брагіна О.Є., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Бориспільського об`єднання управління Пенсійного фонду України Київської області про визнання дій протиправними, зобов`язання вичинити певні дії,

у с т а н о в и в:

до суду звернувся ОСОБА_1 з позовом про визнання незаконними дії Бориспільського ОУПФУ щодо відмови в проведенні перерахунку та обчислення державної (основної) пенсії; зобов`язання Бориспільського ОУПФУ провести перерахунок обчислення державної (основної) пенсії виходячи п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати; зобов`язання Бориспільського ОУПФУ здійснити виплату заборгованості з державної пенсії у розмірі шести мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю у розмірі 40% мінімальних пенсій за віком.

Відповідно до ч. 1 ст. 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи: подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Дослідивши позовну заяву та приєднані до неї документи, суд приходить до висновку про їх невідповідність встановленим вимогам.

Згідно із ч.ч. 1, 2 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Недоліки позовної заяви повинні бути усунені шляхом подання позовної заяви, яка оформлена із дотриманням ст.ст.160, 161 КАСУ, із зазначенням: електронної пошти позивача; належного відповідача (поштової адреси, коду ЄДРПОУ, засобів зв`язку), оскільки за даними ЄДРПОУ Бориспільске ОУПФУ Київської області з 05.09.2018 р. перебуває у стані припинення і не може бути належним відповідачем в силу позбавлення його відповідних повноважень, пов`язаних з процедурою ліквідації; фактичним обґрунтуванням звернення до суду з посиланням на докази, що їх підтверджують, зокрема, але не виключно, факт перебування позивача на обліку в Бориспільському ОУПФУ із наданням відповідної довідки; надання обґрунтованого розрахунку суми, на виплату якої претендує позивач із визначенням всіх її складових та документів, що підтверджують зроблені нарахування; обґрунтування порушення відповідачем прав, свобод та інтересів ОСОБА_1 із розкриттям змісту порушених прав; зазначення підстав для визнання дій відповідача протиправними; надання заяви у придатному для читанні вигляді; надання копій документів у відповідності до ч. 5 ст. 94 КАСУ.

Згідно із положенням ч. 5 ст. 94 КАСУ, учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Відповідно до п. 8 Розділу 10 Глави 2 Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, напис про засвідчення копії складається зі слів Згідно з оригіналом , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів (ініціалу імені) та прізвища, дати засвідчення копії.

Відповідно до п. 5.26. ДСТУ 4163:2020, відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: слів Згідно з оригіналом (без лапок), найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію , її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії.

При цьому, суд зауважує, що наведення змісту положень законів та нормативно-правових актів, цитування їх приписів без фактичної аргументації не є обґрунтуванням позову.

Суд також звертає увагу заявника, що у разі подання позову за змістом аналогічного тому, який визнано невідповідним закону, позовна заява буде повернута без розгляду.

Керуючись ст.ст. 94, 160, 161, 169, 171, 172 КАС України, суд -

у х в а л и в :

позовну заяву ОСОБА_1 до Бориспільського об`єднання управління Пенсійного фонду України Київської області про визнання дій протиправними, зобов`язання вичинити певні дії - залишити без руху.

Встановити позивачеві десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з моменту і з дня отримання копії даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду .

Суддя Брагіна О.Є.

Дата ухвалення рішення24.09.2021
Оприлюднено01.10.2021
Номер документу99987019
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/11573/21

Ухвала від 03.05.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Ухвала від 24.09.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні