Постанова
від 21.06.2010 по справі 486/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

    

Справа № 2а-486/10/1570

ПОСТАНОВА  

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2010 року                                                                                           м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

                                    головуючого судді             Корой С.М.

                            секретар судового засідання             Дудка С.С.                                

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом державної податкової інспекції Комінтернівському  районі Одеської області до дочірнього підприємства «Транспортно –Експедиційний Центр»про стягнення податкових зобов’язань та штрафних (фінансових) санкцій,-

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява державної податкової інспекції Комінтернівському  районі Одеської області до дочірнього підприємства «Транспортно –Експедиційний Центр»в якій позивач просить стягнути з відповідача на користь держави суму податкових зобов’язань та штрафних (фінансових) санкцій у розмірі 16 701 гривня 21 копійка.

У своїй позовній заяві, позивач, зазначає, що станом на 09.12.2009 року сума податкового боргу ДП «Транспортно –Експедиційний Центр»з урахуванням сум пені, нарахованої суми несплаченого податкового боргу та розстрочених / відстрочених сум становить 16 701 гривня 21 копійка.

В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги в повному обсязі посилаючись на обґрунтування викладені в позовній заяві та просив задовольнити позов.

Представник відповідача в судове засідання не  з’явився, попередньо звернувшись до суду з клопотанням про розгляд справи за його відсутності. Поряд із цим в наданому до суду клопотанні директор дочірнього підприємства «Транспортно –Експедиційний Центр»зазначив, що визнає позов в повному обсязі та проти його задоволення не заперечує (а.с.30).

Розглянувши подані документи та матеріали, заслухавши пояснення представника  позивача, з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

                  

Згідно свідоцтва про державну реєстрацію - суб’єкт підприємницької діяльності –юридична особа, дочірнє підприємство «Транспортно –Експедиційний Центр» зареєстровано 23.09.1998 року Виконавчим комітетом Одеської міської ради, ідентифікаційний код 30128755 (копія а.с.5).

08.10.1998 року державною податковою інспекцією в Приморському районі м.Одеси було взято на облік дочірнє підприємство «Транспортно –Експедиційний Центр» за № 4262, що підтверджується довідкою про взяття на облік платника податків №995 від 14.12.2006р. (копія а.с.7).

Станом на 09.12.2009 року сума податкового боргу ДП «Транспортно –Експедиційний Центр»з урахуванням сум пені, нарахованої суми несплаченого податкового боргу та розстрочених / відстрочених сум становить 16 701 гривня 21 копійка. Вказані обставини підтверджується податковими розрахунками земельного податку та довідкою про суми податкового боргу платника податків на загальну суму 16 701 гривня 21 копійка (копії а.с.8-10, 13).

Розрахунки земельного податку надсилались на адресу відповідача та були ним отримані, що підтверджується повідомленнями про вручення поштових відправлень (копії а.с.12).

Відповідно до вимог п.3 ч.1 ст.9 Закону України «Про систему оподатковування»платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані: сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни.

Відповідно до п.1, 3 ч.1 ст.14 Закону України «Про систему оподаткування» до  загальнодержавних належать такі податки і збори обов'язкові платежі): плата  за землю (земельний податок, а також орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності).

  Згідно із зазначеними вище нормами законодавства та відповідно до положень ст.5 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами», дочірнє підприємство «Транспортно –Експедиційний Центр» зобов'язане сплачувати обов'язкові платежі в терміни й у розмірах, встановлених законодавством України.

   Таким чином, дочірнім підприємством «Транспортно –Експедиційний Центр»не сплачено податкову заборгованість по податку за землю та штрафні (фінансові) санкції сума яких складає 16 701 гривень 21 копійка.

Статтями 11, 71 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд згідно ст.86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об’єктивному дослідженні.

         Виходячи з вищевикладеного, оцінюючи надані  позивачем докази та давши їм правову оцінку в сукупності, суд дійшов висновку, що позов державної податкової інспекції Комінтернівському  районі Одеської області до дочірнього підприємства «Транспортно –Експедиційний Центр»про стягнення податкових зобов’язань та штрафних (фінансових) санкцій, є обґрунтованим, підтверджений належними доказами, відповідає чинному законодавству та підлягає задоволенню.  

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 2, 4, 6, 11, 69 -71, 86, 160-163, 167, 254  КАС України, суд, -       

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов державної податкової інспекції Комінтернівському  районі Одеської області до дочірнього підприємства «Транспортно –Експедиційний Центр»про стягнення податкових зобов’язань та штрафних (фінансових) санкцій в сумі 16 701 гривень 21 копійка –задовольнити повністю.

Стягнути з дочірнього підприємства «Транспортно – Експедиційний Центр» (код  ЄДРПОУ – 32744848, юридична адреса: 65026, м.Одеса, вул. Приморська, 49), на користь держави суму податкових зобов’язань та штрафних (фінансових) санкцій у розмірі 16701 (шістнадцять тисяч сімсот одні) гривню 21 копійку.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана протягом 20 днів, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції може бути подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, а також  апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

        Повний текст постанови виготовлений та підписаний суддею  21.06.2010 року.

Суддя                                                                                                              С.М.Корой

21 червня 2010 року

Дата ухвалення рішення21.06.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9998740
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —486/10/1570

Ухвала від 21.01.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Постанова від 21.06.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні