Постанова
від 17.06.2010 по справі 2-а-1987/10/2270/12
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< для копії >

Справа № 2-а-1987/10/2270/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 червня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Савчука Р.І.

при секретарі Святецькому О.В.

< за участі > < перелік сторін >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом прокурора м. Нетіш ина в інтересах держави в осо бі Славутської об'єднаної де ржавної податкової інспекці ї в особі Нетішинського відд ілення < 3-тя особа > до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Стімул ЛТД" < 3-тя особа > про стягнення штрафних сан кцій, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор звернувся в суд в інтересах держави в осо бі Нетішинського відділення Славутської ОДПІ з позовом д о відповідача про стягнення заборгованості по нарахован их фінансових санкціях в роз мірі 12416 грн 20 коп.

Свій позов він мотивує тим, що відповідно до проведеної посадовими особами позивача перевірки за дотриманням су б'єктом господарювання поряд ку проведення розрахунків за товари (послуги), вимог з регу лювання обігу готівки, наявн ості торгових патентів і ліц ензій, встановлений факт пор ушення вимог п.п.11,12 ст.3 Закону У країни «Про застосування реє страторів розрахункових опе рацій у сфері торгівлі, грома дського харчування та послуг ».

24.11.2009 року начальником Славут ської ОДПІ (Нетішинське відд ілення) винесено рішення про застосування до відповідача штрафних фінансових санкцій в розмірі 12416 грн 20 коп. Відповід ач в добровільному порядку в ищезазначений штраф не сплат ив, а тому позивач просить ст ягнути його в примусовому по рядку.

Представник Славутської О ДПІ в судовому засіданні поз ов підтримав в повному обсяз і та просить його задоволити .

Відповідач в судове засіда ння не з'явився, про причини н еприбуття не повідомив, пись мових заперечень щодо позовн их вимог не надіслав, про день , час та місце розгляду справи був вчасно повід омлений, згідно встановленог о законом порядку, а тому суд в важає, що розгляд справи можл ивий у його відсутності.

Заслухавши пояснення пред ставника Славутської ОДПІ, д ослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупно сті, суд вважає, що позов підля гає задоволенню з наступних підстав.

Встановлено, що ТОВ "Стімул ЛТД" зареєстроване виконавчи м комітетом Нетішинської міс ької ради 06.07.2009 року за №16721070007000172, вк лючене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і явл яється платником податків, з борів та інших обов' язкових платежів.

За відповідачем склалась з аборгованість по штрафних (ф інансових) санкціях в сумі 12416 г рн 20 коп, яка виникла в результ аті проведення перевірки від повідача щодо дотримання ним порядку проведення розрахун кових операцій у сфері торгі влі, громадського харчування та послуг.

В результаті даної перевір ки виявлені порушення норм р егулювання обігу готівки та про застосування реєстратор ів розрахункових операцій, п ередбачені Законом України " Про застосування реєстратор ів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" тому до відповідача були застосован і штрафні фінансові санкції, на підставі рішення №0001052308 від 24.11.2009 року на загальну суму 12416 гр н 20 коп.

Відповідно до ст.15 Закону Ук раїни «Про застосування реєс траторів розрахункових опер ацій у сфері торгівлі, громад ського харчування та послуг» контроль за додержанням суб ' єктами підприємницької ді яльності порядку проведення розрахунків за товари (послу ги), інших вимог цього Закону з дійснюють органи державної п одаткової служби України шля хом проведення планових або позапланових перевірок згід но із законодавством України .

Згідно вимог ст.17 вищевказа ного Закону до суб' єктів пі дприємницької діяльності, як і здійснюють розрахункові оп ерації за товари (послуги), за рішенням відповідних органі в державної податкової служб и України застосовуються фін ансові санкції у розмірах ви значених цим Законом.

Крім того, нормою ст.25 даного Закону визначено що суми фін ансових санкцій, підлягають перерахуванню суб' єктами п ідприємницької діяльності д о Державного бюджету України в десятиденний термін з дня п рийняття органами державної податкової служби України р ішення про застосування таки х фінансових санкцій.

Рішення про застосуванн я штрафних (фінансових) са нкцій відповідач отримав, о днак нараховану суму штрафу добровільно у вказаний термі н не сплатив і в судовому поря дку не оскаржив.

Враховуючи вищевикладене суд знаходить позовні вимоги такими, що ґрунтуються на вим огах закону та підлягають до задоволення.

Керуючись ст.ст. 15, 17, 25 Закону У країни «Про застосування реє страторів розрахункових опе рацій у сфері торгівлі, грома дського харчування та послуг », ст.ст.159-163 КАС України суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Позов задоволити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Сті мул ЛТД" ( код 22772660) на користь Сла вутської об'єднаної державно ї податкової інспекції в осо бі Нетішинського відділення заборгованість по нарахован их штрафних санкціях в розмі рі 12416 грн 20 коп.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження поста нови суду та апеляційної ска рги. Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня складенн я постанови в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарже ння.

< виготовлено > < Дата ви готовлення >

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сил и >

Суддя < для копії > Р.І. Савчук

< для копії > < для копії >

Дата ухвалення рішення17.06.2010
Оприлюднено15.07.2010
Номер документу9999073
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1987/10/2270/12

Ухвала від 18.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Савчук Р.І.

Постанова від 17.06.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Савчук Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні