Ухвала
від 04.10.2021 по справі 452/3468/21
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/3468/21

У Х В А Л А

про призначення справи до судового розгляду

"04" жовтня 2021 р. м.Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

у складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

із участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представників потерпілих ОСОБА_4 ,

ОСОБА_5

обвинуваченого ОСОБА_6 ,

захисника-адвоката ОСОБА_7 ,

провівши у залі місцевого суду в місті Самборі Львівської області відкрите підготовче судове засідання у кримінальному провадженні №12021141290000053 від 25.03.2021р. про обвинувачення:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Кульчиці Самбірського району Львівської області; жителя АДРЕСА_1 ; українця, громадянина України; із середньо-спеціальною освітою, не одруженого, не працюючого; раніше судимого 15.03.2019 року Самбірським міськрайонним судом Львівської області за ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки, звільненого від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки, -

-у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

16.09.2021 року на розгляд місцевому суду надійшов обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні та ухвалою від 20.09.21р. призначено підготовче судове засідання; ОСОБА_6 обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України.

Вислухавши думку учасників судового провадження, з`ясувавши обставини заявленого прокурором клопотання, суд дійшов висновку про призначення судового розгляду на підставі вказаного обвинувального акта та застосування щодо ОСОБА_6 запобіжного заходу у виді тримання під вартою, виходячи з наступного:

Кримінальне провадження підсудне Самбірському міськрайонному суду Львівської області; підстав для закриття або зупинення кримінального провадження чи повернення обвинувального акта немає.

У відповідності до ч. 3 ст. 315 КПК України під час підготовчого судового засідання суд за клопотанням учасників судового провадження має право обрати, змінити чи скасувати заходи забезпечення кримінального провадження, в тому числі запобіжний захід, обраний щодо обвинуваченого. При розгляді таких клопотань суд додержується правил, передбачених розділом II цього Кодексу.

Прокурором подано суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо обвинуваченого ОСОБА_6 посилаючись на те, що останній обґрунтовано підозрюється у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень, він можепереховуватись відорганів досудовогорозслідування тасуду,незаконно впливатина свідківта потерпілиху даномукримінальному провадженні,ніде непрацює,не маєпостійного джереладоходів,на шляхвиправлення нестав,може перешкоджатикримінальному провадженнюіншим чином,вчинити іншекримінальне правопорушеннячи продовжитикримінальні правопорушенняв якихобвинувачується і,тому меншсуворий запобіжнийзахід буденедостатній длязапобігання вказанимризикам тазабезпечення виконанняобвинуваченим ОСОБА_6 покладених на нього процесуальних обов`язків.

Відповідно до ст. 177 КПК України метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам, зокрема: переховуватися від суду та вчинити інше кримінальне правопорушення. Підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави суду вважати, що обвинувачений може здійснити ці дії.

Згідно ст. 194 цього Кодексу під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу суд зобов`язаний встановити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про: наявність обґрунтованої підозри у вчиненні обвинуваченим кримінального правопорушення; наявність достатніх підстав вважати, що існує хоча б один із ризиків, передбачених статтею 177 цього Кодексу, і на які вказує прокурор; недостатність застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

Статтею 178 КПК України регламентовано, що при вирішенні питання про обрання запобіжного заходу, крім наявності ризиків, зазначених у ст. 177 цього Кодексу, суд на підставі наданих сторонами кримінального провадження матеріалів, зобов`язаний оцінити в сукупності всі обставини, у тому числі: вагомість наявних доказів про вчинення обвинуваченим кримінального правопорушення, тяжкість покарання, що загрожує відповідній особі у разі визнання її винною у кримінальному правопорушенні, вік та стан здоров`я, міцність соціальних зв`язків обвинуваченого в місці його постійного проживання, у тому числі наявність в нього родини й утриманців, наявність постійного місця роботи та репутацію обвинуваченого, його майновий стан та наявність судимостей, дотримання умов попередньо застосованих запобіжних заходів, розмір майнової шкоди та інше.

Ураховуючи вимогинаведених нормЗакону іте,що ізнаданих прокуроромдоказів вбачаютьсянаявність обґрунтованоїпідозри обвинуваченого ОСОБА_6 у вчиненнікримінальних правопорушень,за якізаконом передбаченопокарання увиді позбавленняволі,а такожнаявність ризиків,а саме: переховуватись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків та потерпілих у даному кримінальному провадженні, може перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальні правопорушення в яких обвинувачується, що свідчить про недостатність застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання зазначеним ризикам і, тому з метою забезпечення виконання обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків є підстави застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до шістдесяти днів. Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 183 КПК України суд не вбачає підстав для визначення застави у даному кримінальному провадженні.

Тому, вислухавши сторони, суд прийшов до переконання про завершення підготовчого провадження та призначення судового розгляду справи у відкритому судовому засіданні в приміщенні залу судових засідань із викликом зазначених осіб.

Керуючись ст. ст. 314 317, 331, 370 372, 376 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Призначити на 18жовтня 2021року на15год.30хв.у відкритому судовому засіданні у залі суду судовий розгляд у кримінальному провадженні №12021141290000053 про обвинувачення ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України.

У судове засідання викликати прокурора, представників потерпілих, обвинуваченого та його захисника; потерпілим що подали заяви про розгляд справи в їх відсутності роз`яснити про можливість звернутись із цивільним позовом.

Застосувати до обвинуваченого ОСОБА_6 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк шістдесят днів до 2грудня 2021 року включно без визначення розміру застави.

Контроль за виконанням ухвали в частині обраного запобіжного заходу покласти на Самбірський РВП у Львівській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і в частині застосованого запобіжного заходу може бути оскарженою в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Суддя

СудСамбірський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення04.10.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу100094091
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Грабіж

Судовий реєстр по справі —452/3468/21

Вирок від 26.01.2022

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

Ухвала від 25.01.2022

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

Ухвала від 24.01.2022

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

Ухвала від 02.11.2021

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

Ухвала від 04.10.2021

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

Ухвала від 04.10.2021

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

Ухвала від 20.09.2021

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні