Ухвала
від 01.10.2021 по справі 2-н-14/10
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-н-14/10

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 жовтня 2021 року Чорнобаївський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Кваші І.М.,

за участі секретаря судового засідання - Дем`яненко Н.М.,

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Кредит-Капітал" про заміну сторони у виконавчому провадженні,-

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Кредит-Капітал" звернулося до суду з заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні, посилаючись на те, що в провадженні Соснівського відділу державної виконавчої служби міста Черкаси Головного територіального управління юстиції у Черкаській області перебуває виконавче провадження, яке відкрито на підставі виконавчого документа, виданого Чорнобаївським районним судом Черкаської області у справі № 2-н-14/10 щодо стягнення із ОСОБА_1 заборгованості за кредитним договором № CL17502 від 05 лютого 2008 року.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 02 грудня 2019 року задоволено заяву та замінено стягувача у виконавчому провадженні з ПАТ "Універсал Банк" на ТОВ "Компанія з управління активами "Прімоколект-Капітал".

12 липня 2021 року між ТОВ "Компанія з управління активами "Прімоколект-Капітал" та ТОВ "Фінансова компанія "Кредит-Капітал" уклали договір відступлення прав вимоги №12/07/2021-1, згідно з яким ТОВ "Фінансова компанія "Кредит-Капітал" набуло статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які є боржниками ТОВ "Компанія з управління активами "Прімоколект-Капітал", включно і до боржника ОСОБА_1 за кредитним договором № CL17502 від 05 лютого 2008 року.

Товариство просить замінити сторону (стягувача) по справі із заміною сторони з ТОВ Компанія з управління активами Прімоколект-Капітал на його правонаступника - ТОВ "Фінансова компанія "Кредит-Капітал", за правом грошової вимоги до ОСОБА_1 .

В судове засідання представник заявника не з`явився, в заяві просив розгляд справи проводити в його відсутність.

Інші учасники справи, а саме боржник ОСОБА_1 , представник Соснівського відділу ДВС м. Черкаси ГТУЮ у Черкаській області, представник стягувача ТОВ Компанія з управління активами Прімоколект-Капітал в судове засідання не з`явилися, повідомлені про розгляд справи належним чином, причини неявки не повідомили.

Виходячи з приписів ч. 2 ст. 442 ЦПК України, згідно з якими неявка учасників справи та інших осіб не перешкоджає вирішенню питання про заміну сторони виконавчого провадження, суд ухвалив розглянути заяву за відсутності осіб, які не з`явились.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що в провадженні Соснівського відділу державної виконавчої служби у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ ) знаходиться на примусовому виконанні виконавче провадження №4863385 за виконавчим документом, виданим Чорнобаївським районним судом Черкаської області у справі

2-н-14/10 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ "Універсал Банк" заборгованості за кредитним договором № CL17502 від 05 лютого 2008 року (а.с. 3, 4-6).

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 02 грудня 2019 року задоволено заяву та замінено стягувача у виконавчому провадженні з ПАТ "Універсал Банк" на ТОВ "Компанія з управління активами "Прімоколект-Капітал" (а.с. 4-6).

12 липня 2021 року ТОВ "Компанія з управління активами "Прімоколект-Капітал" та ТОВ "Фінансова компанія "Кредит-Капітал" уклали договір відступлення прав вимоги №12/07/2021-1, згідно з яким відбулося переуступлення прав вимог за рядом кредитних договорів (копія договору №12/07/2021-1 від 12 липня 2021, а.с. 7-10) .

Відповідно до умов Договору відступлення прав вимоги ТОВ "Фінансова компанія "Кредит-Капітал" набуло статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які є боржниками ТОВ "Компанія з управління активами "Прімоколект-Капітал", включно і до боржника ОСОБА_1 за кредитним договором № CL17502 від 05 лютого 2008 року (копія витягу з Додатку № 1 до договору, а .с. 10).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 512 ЦК України, кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочинів (відступлення права вимоги).

Згідно зі змісту ст. 514 ЦК України, до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Положеннями ст. 442 ЦПК України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Таку заяву може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Керуючись ст. 442 ЦПК України, ст.ст. 512, 514 ЦК України, ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження", суд,-

у х в а л и в:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Кредит-Капітал" про заміну сторони у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити сторону (стягувача) виконавчого провадження № 48633385 - Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Прімоколект-Капітал на його правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Кредит-Капітал"за правом грошової вимоги до ОСОБА_1 .

Ухвала набирає законної сили з момету її підписання, але може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення .

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.М. Кваша

Дата ухвалення рішення01.10.2021
Оприлюднено05.10.2021
Номер документу100097098
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-14/10

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 16.10.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Киян Д. В.

Судовий наказ від 26.02.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Судовий наказ від 30.11.2017

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Горошко Л. Б.

Ухвала від 14.01.2010

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Судовий наказ від 29.04.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Судовий наказ від 12.01.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 11.02.2010

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

КРАСНЯК В. І.

Судовий наказ від 19.04.2010

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дрюк П. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні