Ухвала
від 02.12.2019 по справі 2-н-14/10
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2-н-14/10

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 грудня 2019 року Чорнобаївський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Кваші І.М.

за участі секретаря судового засідання - Дем`яненко Н.М.,

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю компанія з управління активами Прімоколект-Капітал про заміну сторони у виконавчому провадженні,-

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю компанія з управління активами Прімоколект-Капітал звернулося до суду з заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні, посилаючись на те, що в провадженні Соснівського відділу державної виконавчої служби міста Черкаси Головного територіального управління юстиції у Черкаській області знаходиться на примусовому виконанні виконавчий документ, виданий Чорнобаївським районним судом Черкаської області у справі № 2-н-14/10 щодо стягнення із ОСОБА_1 на користь ПАТ "Універсал Банк" заборгованості за кредитним договором № CL17502 від

05.02.2008 року.

14.11.2016 року ПАТ "Універсал Банк" та ТОВ Компанія з управління активами "Прімоколект-Капітал (далі - Товариство), уклали договір відступлення прав вимоги, згідно з яким відбулося переуступлення прав вимог за рядом кредитних договорів і Товариство набуло статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які є боржниками ПАТ "Універсал Банк", включно і до боржника.

Товариство просить замінити сторону (стягувача) по справі із заміною сторони з ПАТ "Універсал БанК" на його правонаступника - ТОВ Компанія з управління активами Прімоколект-Капітал , за правом грошової вимоги до ОСОБА_1 .

В судове засідання представник заявника не з`явився, в позові просив розгляд справи проводити в його відсутність.

Інші учасники справи, а саме боржник ОСОБА_1 та представник Соснівського відділу ДВС м. Черкаси ГТУЮ у Черкаській області, представник стягувача ПАТ "Універсал Банк" в судове засідання не з`явилися, повідомлені про розгляд справи належним чином, причини неявки не повідомили.

Виходячи з приписів ч. 2 ст. 442 ЦПК України, згідно з якими неявка учасників справи та інших осіб не перешкоджає вирішенню питання про заміну сторони виконавчого провадження, суд ухвалив розглянути заяву за відсутності нез`явившихся осіб.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що в провадженні Соснівського відділу державної виконавчої служби міста Черкаси Головного територіального управління юстиції у Черкаській області знаходиться на примусовому виконанні виконавчий документ, виданий Чорнобаївським районним судом Черкаської області у справі № 2-н-14/10 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ "Універсал Банк" заборгованості за кредитним договором

№ CL17502 від 05.02.2008 року

14.11.2016 року ПАТ "Універсал Банк" та ТОВ Компанія з управління активами Прімоколект-капітал , керуючись главою 47 ЦК України, уклали Договір відступлення прав вимоги № UB-ОР/16-132 від 14.11.2016 згідно з яким відбулося переуступлення прав вимог за рядом кредитних договорів (копія договору

№ UB-ОР/16-132 від 14.11.2016, а.с. 4-12).

Відповідно до умов Договору відступлення прав вимоги ТОВ Компанія з управління активами Прімоколект-капітал , набуло статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які є боржниками ПАТ "Універсал Банк", включно і до відповідача (копія витягу з Додатку № 2 до договору, а.с. 13).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 512 ЦК України, кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочинів (відступлення права вимоги).

Згідно зі змісту ст. 514 ЦК України, до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Положеннями ст. 442 ЦПК України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Таку заяву може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Згідно з вимогами ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Керуючись ст. 442 ЦПК України, ст.ст. 512, 514 ЦК України, ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження", суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю компанія з управління активами Прімоколект-Капітал про заміну сторони у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити сторону (стягувача) виконавчого провадження № 48633385 - Публічне Акціонерне Товариство "Універсал Банк" на його правонаступника - ТОВ Компанія з управління активами Прімоколект-Капітал (ЗНВІПФ "ПРІМОКОЛЕКТ ВЕНЧУРНИЙ ФОНД-1", р/р UA НОМЕР_1 , у АТ "Райффайзен Банк Аваль", код ЄДРПОУ 36676934), за правом грошової вимоги до ОСОБА_1 .

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Черкаського апеляційного суду через Чорнобаївський районний суд Черкаської області.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя І. М. Кваша

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення02.12.2019
Оприлюднено04.12.2019
Номер документу86054928
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-14/10

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 16.10.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Киян Д. В.

Судовий наказ від 26.02.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Судовий наказ від 30.11.2017

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Горошко Л. Б.

Ухвала від 14.01.2010

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Судовий наказ від 29.04.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Судовий наказ від 12.01.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 11.02.2010

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

КРАСНЯК В. І.

Судовий наказ від 19.04.2010

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дрюк П. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні