Ухвала
від 05.10.2021 по справі 307/772/19
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/772/19

Провадження №1-в/307/63/21

УХВАЛА

05 жовтня 2021 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області в складі головуючого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю прокурора ОСОБА_3 , засудженого ОСОБА_4 , начальника Тячівського РВ філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Тячів клопотання засудженого ОСОБА_4 про умовно-дострокове звільнення від відбування додаткового покарання, -

В С Т А Н О В И В :

Засуджений ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про умовно-дострокове звільнення від відбування додаткового покарання, яке обґрунтовує тим, що 16.12.2019 року вироком Тячівського районного суду засуджений за ч.2 ст.190, ч.4 ст.358, ч.1 ст.209, ст.70 КК України до 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських функцій строком на два роки без конфіскації майна, та звільнений від відбування основного покарання з випробуванням на підставі ст.75 КК України з іспитовим строком два роки.

З 22.01.2020 року він відбуває вказане додаткове покарання в уповноваженому органі з питань пробації за місцем проживання. За цей період посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських функцій не обіймав, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався, одружений, проживає разом з дружиною , донькою та сином в АДРЕСА_1 .

Згідно характеристики Солотвинської селищної ради №105 від 09.06.2021 року характеризується добре, в зловживанні алкоголем не замічався, інших шкідливих звичок не має, порушень правопорядку на території села не вчиняв, з сусідами проживає мирно і дружньо, скарг на його особу до виконкому сільської ради не поступало, користується авторитетом серед односельчан.

Станом на 21.07.2021 року відбув 2/3 строку додаткового покарання у виді позбавлення права обіймати посади посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських функцій.

А тому на підставі вищенаведеного просить суд звільнити його умовно-достроково від відбування додаткового покарання у виді посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських функцій на не відбутий строк покарання.

В судовому засіданні засуджений клопотання підтримав, просив суд задовольнити клопотання, з підстав, викладених у ньому.

Представник органу пробації в судовому засіданні пояснив, що ОСОБА_4 за час відбування додаткового покарання до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягався. За місцем проживання характеризується позитивно. А тому, з огляду на зазначене не заперечує проти задоволення клопотання про умовно дострокове звільнення від відбування додаткового покарання, призначеного вироком Тячівського районного суду від 16.12.2019 року.

Прокурор в судовому засіданні не заперечив проти задоволення клопотання.

Заслухавши пояснення учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Згідно вироку Тячівського районного суду засуджений за ч.2 ст.190, ч.4 ст.358, ч.1 ст.209, на підставі ст.70 КК України до 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських функцій строком на два роки без конфіскації майна, та звільнений від відбування основного покарання з випробуванням на підставі ст.75 КК України з іспитовим строком два роки.

В ході судового розгляду встановлено, що ОСОБА_4 відбуває додаткове покарання, призначене йому згідно з вироком Тячівського районного суду від 16.12.2019 року у видіпозбавлення права обіймати певні посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських функцій.

Частиною першою статті 81 КК України, до осіб, що відбувають покарання у виді виправних робіт, службових обмежень для військовослужбовців, обмеження волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Особу може бути умовно-достроково звільнено повністю або частково і від відбування додаткового покарання.

Про можливість умовно-достроково звільнення особи (повністю або частково) від відбування і додаткового покарання вказано також в п. 16 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 2 від 26.04.2002 року «Про умовно дострокове звільнення від відбування покарання і заміну не відбутої частини покарання більш мяким.При цьому, таким додатковим покаранням, від якого можна звільнити достроково (тобто до закінчення строку), є лише позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Частинами другою та третьою статті 81 КК України визначено умови умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, а саме: умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення, та після фактичного відбуття засудженим не менше двох третин строку покарання, призначеного судом за корупційний злочин середньої тяжкості, умисний тяжкий злочин чи необережний особливо тяжкий злочин, а також у разі, якщо особа раніше відбувала покарання у виді позбавлення волі за умисний злочин і до погашення або зняття судимості знову вчинила умисний злочин, за який вона засуджена до позбавлення волі.

У відповідності до п.17постанови Пленуму Верховного Суду України «Про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання і заміну невідбутої частини покарання більш м`яким» №2 від 26.04.2002 року судамслід ретельно з`ясовувати ставлення засудженого до вчиненого злочину, праці та навчання, додержання ним вимог режиму, участь у самодіяльних організаціях засуджених виправно-трудової установи, а також його наміри щодо прилучення до суспільно корисної праці та потребу в наданні допомоги при обранні місця проживання і працевлаштування.

Як вбачається з характеристики Солотвинської селищної ради №105 від 09.06.2021 року ОСОБА_4 характеризується добре, в зловживанні алкоголем не замічався, інших шкідливих звичок не має, порушень правопорядку на території села не вчиняв, з сусідами проживає мирно і дружньо, скарг на його особу до виконкому не надходило. ОСОБА_4 одружений, дружина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , виховує дочку та сина.

А тому, на підставі вищенаведеного, враховуючи, що ОСОБА_4 відбув 2/3 призначеного додаткового покарання, за час відбування покарання зауважень з боку органу пробації не має, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризується позитивно, суд вважає, що сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення, а тому клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 81 КК України, п. 2 ч. 1 ст. 537, п. 1 ч. 2 ст. 539 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання засудженого ОСОБА_4 про умовно-дострокове звільнення від відбування додаткового покарання - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,умовно-достроково від подальшого відбування додаткового покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських функцій строком на два роки, призначеного вироком Тячівського районного суду від 16.12.2019 року, на не відбуту частину покарання.

Ухвала може бути оскаржена протягом семи днів з дня її оголошення до Закарпатського апеляційного суду.

Повний текст ухвали проголошено о 14 год. 05.10.2021р.

Головуючий : ОСОБА_1

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення05.10.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу100103095
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання

Судовий реєстр по справі —307/772/19

Ухвала від 13.01.2022

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 05.10.2021

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 05.10.2021

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 19.03.2020

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Вирок від 16.12.2019

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні