Ухвала
від 04.10.2021 по справі 915/619/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

04 жовтня 2021 року Справа № 915/619/20

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Ржепецького В.О.,

за участі секретаря судового засідання Матвєєвої А.В.,

розглянувши матеріали справи

кредитор : ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

кредитор : Головне управління ДПС у Миколаївській області (54001, м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6)

банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю "ЮГ-РЕГІОН-ПЛЮС", 55104, Миколаївська область, Кривоозерський район, смт. Криве Озеро, вул. Горького, буд. 299-й.

ліквідатор : арбітражний керуючий Севостьянов Є.В., 61075, м. Харків, вул. Університетська, буд. 9.

за участі представників учасників справи :

від кредитора1 : не з`явився,

від кредитора 2: не з`явився

від боржника: не з`явився,

ліквідатор: не з`явився,

встановив:

В провадження Господарського суду Миколаївської області перебуває справа №915/619/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮГ-РЕГІОН-ПЛЮС".

09.09.2021 ліквідатором подано до суду заяву за вих. №02-29/88 від 09.09.2021 про ухвалення додаткового судового рішення.

Зокрема ліквідатор просить суд ухвалити додаткове судове рішення, яким встановити розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень ліквідатора в розмірі трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора ТОВ "ЮГ-РЕГІОН-ПЛЮС", а також встановити додаткову грошову винагороду арбітражного керуючого в розмірі 5 відсотків вартості стягнутого на користь боржника майна, яке на день відкриття провадження у справі перебувало у третіх осіб та 3 відсотки суми погашених вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 20.09.2021 судове засідання для розгляду заяви арбітражного керуючого Севостьянов Є.В. №02-29/88 від 09.09.2021 призначено на 04 жовтня 2021 року о 10:00 год.

Відповідно до приписів ч.3, 4 ст. 244 ГПК України, суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Учасники справи належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання, правом участі у судовому засіданні не скористались.

Відповідно до ст. 42 Господарського процесуального кодексу України участь в судових засіданнях учасників справи - це право, а не обов`язок, якщо інше не визначено законом.

Явка представників сторін у судове засідання не визнавалась судом обов`язковою.

Таким чином, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними матеріалами.

На підставі ст. 233 ГПК України судом підписано вступну та резолютивну частин ухвали.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Ухвалою суду 25.05.2020 відкрито провадження у справі №915/619/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮГ-РЕГІОН-ПЛЮС".

Постановою від 22.12.2020 судом припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮГ-РЕГІОН-ПЛЮС", визнано боржника банкрутом, відносно нього відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Севостьянова Євгена Вікторовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 981 від 23.05.2013).

Заявою за вих. №02-29/88 від 09.09.2021 арбітражний керуючий просить суд ухвалити додаткове судового рішення, яким встановити розмір основної та додаткової грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень ліквідатора.

На обгрунтування своїх вимог арбітражний керуючий посилається на норми ст. ст. 12, 30, 61 Кодексу України з проецдур банкрутства та ст. 244 ГПК України.

Відповідно ч. 1 ст. 2 ГПК України, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно приписів ч. 1, 2 ст. 244 ГПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) стосовно якої-небудь позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що потрібно виконати;

3) судом не вирішено питання про судові витрати.

Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення.

Пунктом 3 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право, зокрема отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1-3 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - Кодекс),

арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

Додаткова грошова винагорода арбітражного керуючого визначається в розмірі:

5 відсотків вартості стягнутого на користь боржника майна, яке на день відкриття провадження у справі перебувало у третіх осіб;

3 відсотки суми погашених вимог кредиторів.

Додаткова винагорода не сплачується арбітражному керуючому у разі, якщо вимоги забезпеченого кредитора погашаються у зв`язку з продажем такому кредитору майна, що забезпечує його вимоги.

Право вимоги додаткової грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого з дня фактичного надходження до боржника стягнутого на його користь майна, яке на день відкриття провадження у справі перебувало у третіх осіб, або з дня фактичного надходження коштів на рахунок боржника, які спрямовуються на погашення вимог кредиторів.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає, що ліквідатором не надано правового обгрунтування щодо необхідності ухвалення додаткового судового рішення, отже у суду відсутні підстави для задоволення клопотання ліквідатора в цій частині.

Разом з тим, клопотання ліквідатора про встановлення основної та додаткової грошової винагороди відповідає нормам ч.ч. 1-3 ст. 30 Кодексу та підлягає задоволенню судом.

Керуючись ст. 12, 30 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 233, 234, 235, 244 ГПК України, господарський суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.Клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮГ-РЕГІОН-ПЛЮС" - арбітражного керуючого Севостьянова Є.В. №02-29/88 від 09.09.2021 - задовольнити частково.

2.Встановити ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮГ-РЕГІОН-ПЛЮС" - арбітражному керуючому Севостьянову Є.В. з моменту його призначення (22.12.2020) основну грошову винагороду в розмірі трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора ТОВ "ЮГ-РЕГІОН-ПЛЮС".

3.Встановити ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮГ-РЕГІОН-ПЛЮС" - арбітражному керуючому Севостьянову Є.В. додаткову грошову винагороду за виконання повноважень ліквідатора в розмірі в розмірі 5 відсотків вартості стягнутого на користь боржника майна, яке на день відкриття провадження у справі перебувало у третіх осіб та 3 відсотки суми погашених вимог кредиторів.

4. У задоволені клопотання арбітражного керуючого Севостьянова Є.В. №02-29/88 від 09.09.2021 в частині ухвалення додаткового судового рішення - відмовити.

5.Ухвалу направити учасникам провадження у справі про банкрутство.

6.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена у порядку, визначеному статтею 256 і підпунктом 17.5 пункту 17 Розділу ХІ "Перехідні положення" Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено і підписано 05.10.2021.

Суддя В.О.Ржепецький

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення04.10.2021
Оприлюднено05.10.2021
Номер документу100108017
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/619/20

Ухвала від 15.12.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 06.12.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 01.12.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 04.10.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 04.10.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 04.10.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 20.09.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 07.09.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 25.08.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 25.08.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні