Ухвала
від 05.10.2021 по справі 635/6748/21
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/6748/21

Провадження по справі 2/635/3496/2021

У Х В А Л А

05 жовтня 2021 року Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Савченка Д.М.,

секретар судового засідання Савченко В.В.,

розглянув у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом Виконавчого комітету Мереф`янської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,Треті особи: Служба у справах дітей та сім`ї Мереф`янської міської ради, Комунальний заклад Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації Гармонія Харківської обласної ради, про скасування усиновлення,-

В С Т А Н О В И В:

Мереф`янський міський голова Сітов В. звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,Треті особи: Служба у справах дітей та сім`ї Мереф`янської міської ради, Комунальний заклад Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації Гармонія Харківської обласної ради, в якій просить ухвалити судове рішення, яким скасувати усиновлення ОСОБА_1 та ОСОБА_2 по відношенню до неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , як таке, що суперечить інтересам дитини та не забезпечує їй сімейного виховання; стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , аліменти на утримання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/4 частини від всіх видів їх заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму, встановленого для відповідного віку дитини, починаючи з 30 серпня 2021 року і до досягнення дитиною повноліття.

Мереф`янський міський голова Сітов В. звернувся до суду з клопотанням, в якому просить об`єднати дану справу з цивільною справою №635/1472/20 за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Служби у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, Служби у справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Мереф`янської міської ради, треті особи - Служба у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області, Комунальний заклад Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Гармонія , про скасування усиновлення.

В підготовче судове засідання учасники справи не з`явились, повідомлялись своєчасно і належним чином, Мереф`янський міський голова та представник Служби у справах дітей та сім`ї Мереф`янської міської ради надали заяви про проведення підготовчого судового засідання без їх участі.

Враховуючи, що в підготовче судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали цивільних справ, приходить до наступного висновку.

Згідно з ч.2 ст.188 ЦПК України, суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; одного й того самого позивача до різних відповідачів; різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Відповідно до ч.3 ст.188 ЦПК України, об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

Як встановлено судом, в провадженні судді Харківського районного суду Харківської області Бобко Т.В. перебуває цивільна справа №635/1472/20 за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Служби у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, Служби у справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Мереф`янської міської ради, треті особи - Служба у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області, Комунальний заклад Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Гармонія , яким позивачі просять скасувати усиновлення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 подружжям позивачів за рішенням Дергачівського районного суду м.Харкова від 24 липня 2017 року; внести зміни до актового запису №29 від 01 серпня 2006 року, складного Слатинскою селищною радою Дергачівського району Харківської області, про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , виключивши відомості про ОСОБА_1 як про матір, повернувши попередні відомості про матір, які мали місце до усиновлення, виключивши відомості про ОСОБА_2 як про батька, повернувши попередні відомості батька, які мали місце до усиновлення, прізвище дитини ОСОБА_4 та по бітькові ОСОБА_4 , повернувши прізвище ІНФОРМАЦІЯ_4 та по батькові ІНФОРМАЦІЯ_5 , дату народження, місце народження, дату реєстрації народження дитини - залишити без змін.

Враховуючи, що обидва позовимають один предмет спору, суд дійшов висновку, що дану цивільну справу слід передати судді Харківського районного суду Харківської області Бобко Т.В. для вирішення питання про об`єднання з цивільною справою №635/1472/20 за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Служби у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, Служби у справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Мереф`янської міської ради, треті особи - Служба у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області, Комунальний заклад Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Гармонія , про скасування усиновлення.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 19,188, 260, 261, 274, 277 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу 635/6748/21 за позовом Виконавчого комітету Мереф`янської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,Треті особи: Служба у справах дітей та сім`ї Мереф`янської міської ради, Комунальний заклад Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації Гармонія Харківської обласної ради, про скасування усиновленн, передати судді Харківського районного суду Харківської області Бобко Т.В. для вирішення питання щодо можливості об`єднання в одне провадження з цивільною справою № 635/1472/20 за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Служби у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, Комунального закладу Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Гармонія про скасування усиновлення.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М.Савченко

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення05.10.2021
Оприлюднено06.10.2021
Номер документу100113483
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/6748/21

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 10.09.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні