Ухвала
від 06.10.2021 по справі 751/6681/21
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа №751/6681/21

Провадження №1-кп/751/250/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2021 р. місто Чернігів

Новозаводський районний суд міста Чернігова

в складі: головуючого-судді - ОСОБА_1 ,

за участі секретаря - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні м. Чернігова матеріали кримінального провадження, що внесене до ЄРДР за № 32020270000000004 від 10.02.2020 року, за обвинуваченням:

ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт. Новоархангельськ, Кіровоградської області, громадянина України, раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2

у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачений ч.3 ст.212 КК України

за участі сторін кримінального провадження:

прокурор - ОСОБА_4 ,

обвинувачений - ОСОБА_3 ,

захисників обвинуваченого - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

представник цивільного позивача - ОСОБА_7 ,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Новозаводського районного суду м. Чернігова перебувають матеріали кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

В судовому засіданні захисником обвинуваченого ОСОБА_3 було заявлено клопотання про тимчасовий доступ до документів, що містять інформацію про нарахування збитків та сплати коштів за землю у формі орендної плати за користування земельною ділянкою за адресою: АДРЕСА_3 наступними суб`єктами господарювання: ТОВ «Північ Опт Торг», ПП «Фірма «Голд Транс» та ТОВ «Грін Газ Груп», а також інформацію щодо затвердження рішенням виконавчого комітету актів щодо визначення збитків вище вказаним землекористувачам.

Заслухавши позицію прокурора, який у вирішенні клопотання покладається на розсуд суду, а також думку обвинуваченого та його захисників, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст.22 КПК України сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

Положеннями ч.3 ст.93 КПК України передбачено, що сторона захисту, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, здійснює збирання доказів шляхом витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, копій документів, відомостей.

Зміст принципу змагальності сторін полягає у наділенні кожної зі сторін кримінального провадження рівними правами на збирання, подання до суду зібраних доказів та ознайомлення з ними.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю /ч.5 ст.163 КПК України/.

За змістом п.5 ч.1 ст.162 КПК України, документи, які цікавлять сторону захисту, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст.163, ч.6 ст.164 КПК України.

В ході розгляду даного клопотання було встановлено, що доступ до документів з інформацією, які перебувають у володінні Чернігівської міської ради, може бути використана як доказ та може мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, і іншим способом довести ці обставини неможливо, а відтак вважаю за необхідне клопотання захисника задовольнити і надати тимчасовий доступ до вищезазначених документів.

Керуючись ст.163,164 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання захисника ОСОБА_5 про тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати захиснику ОСОБА_5 право на тимчасовий доступ до речей та документів, а саме: письмових документів, що містять інформацію про нарахування збитків та сплату коштів за землю у формі орендної плати за користування земельною ділянкою за адресою: вул. Мазепи 78 м. Чернігів наступними суб`єктами господарювання: ТОВ «Північ Опт Торг» /ЄДРПОУ 41401427/, ПП «Фірма «Голд Транс» /ЄДРПОУ 37199162/ та ТОВ «Грін Газ Груп» /ЄДРПОУ 38938092/, а також до рішень виконавчого комітету Чернігівської міської ради, якими затверджувались акти щодо збитків наступним землекористувачам - ТОВ «Північ Опт Торг», ПП «Фірма «Голд Транс» та ТОВ «Грін Газ Груп», з можливістю виготовлення їх копій, які перебувають у володінні Чернігівській міської ради, що знаходиться за адресою: вул. Магістратська 7, м. Чернігів.

Копію ухвали вручити захиснику ОСОБА_5 для виконання.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали становить п`ятнадцять днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.10.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу100195993
СудочинствоКримінальне
Суть: ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт. Новоархангельськ, Кіровоградської області, громадянина України, раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачений ч.3 ст.212 КК України

Судовий реєстр по справі —751/6681/21

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Оседач М. М.

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Оседач М. М.

Ухвала від 20.12.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Оседач М. М.

Постанова від 06.12.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Постанова від 06.12.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 15.09.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 08.09.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 08.09.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Акуленко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні