Ухвала
від 06.10.2021 по справі 233/4581/21
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/4581/21

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

06.10.21 року м. Костянтинівка

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Бєлостоцька О.В., розглянувши матеріал цивільної справи за позовом

ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ), від імені та в інтересах яких діє адвокат Байгуш Олексій Юрійович (місце здійснення адвокатської діяльності: АДРЕСА_3 ),

до

Дружківської міської ради (місцезнаходження: Донецька область, м. Дружківка, вул. Соборна, 16)

про визнання в порядку спадкування за законом по 1/2 частці прав засновника селянського (фермерського) господарства, -

ВСТАНОВИВ:

01 жовтня 2021 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Дружківської міської ради, в якій позивачі просять визнати за кожної з них у порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , на 1/2 частку прав засновника селянського (фермерського) господарства Разон у визначеному Статутом господарства обсязі, державну реєстрацію якого проведено 13 січня 1998 року, номер запису 1 242 120 0000 000043, ідентифікаційний код юридичної особи 23130550, юридична адреса фермерського господарства: Донецька область, Краматорський (Костянтинівський) район, с. Миколайпілля, вул. Гагаріна, 50.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Справа підсудна Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області.

З урахуванням викладеного вважаю, що дану позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначити дату, час і місце підготовчого судового засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Крім того, у відповідності до вимог ч. 1 ст. 84 ЦПК України вважаю за необхідне задовольнити клопотання позивачів про витребування доказів та з метоювсебічного, повного та об`єктивного розгляду справи та ухвалення справедливого рішення по ній витребувати від приватного нотаріуса Краматорського районного нотаріального округу Донецької області Панасенко І.П. належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.ст. 84, 187 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , від імені та в інтересах яких діє адвокат Байгуш Олексій Юрійович, до Дружківської міської ради про визнання в порядку спадкування за законом по 1/2 частці прав засновника селянського (фермерського) господарства .

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 26 жовтня 2021 року о 9 годині 30 хвилин в приміщенні Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, про що повідомити сторони, третю особу.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачеві - разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Запропонувати відповідачеві протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду відзив на позов, одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачеві та надавши суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачеві, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч. 8 ст. 178, ч. 2 ст. 191 ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Клопотанняпозивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Краматорського районного нотаріального округу Донецької області Панасенко І.П. належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Дружківка Донецької області.

Витребувані докази надати Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області у строк десять днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ksm.dn.court.gov.ua/sud0527/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення06.10.2021
Оприлюднено08.10.2021
Номер документу100196690
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання в порядку спадкування за законом по 1/2 частці прав засновника селянського (фермерського) господарства

Судовий реєстр по справі —233/4581/21

Рішення від 09.12.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 10.11.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні