Ухвала
від 07.10.2021 по справі 219/8789/21
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/8789/21

Провадження № 2-о/219/562/2021

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 жовтня 2021 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області в складі головуючого судді Фролової Н.М., присяжних Сидоренко М.М., Скляр І.О., за участю секретаря судового засідання Лосинської І.М., заявника ОСОБА_1 , представника Бахмутського психоневрологічного інтернату Петрової А.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області про поновлення дієздатності фізичної особи,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Артемівського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області про поновлення дієздатності фізичної особи.

В судове засідання не з`явився представник заінтересованої особи Органу опіки та піклування Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області, про час та місце розгляду справи повідомлялася належним чином. Представник заінтересованої особи надав суду лист, з якого зокрема вбачається, що згідно поданих недієздатним документів, недієздатний зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , що відносилось до території Зайцівської сільської ради, але, відповідно до Перспективного плану формування територіальних громад Донецької області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 08.09.2015 № 1029-р. рішення сесії Бахмутської міської ради від 26.06.2019 №6/131-2614 Про добровільне приєднання територіальних громад до територіальної громад міста Бахмут Донецької області , територія Зайцівської сільської ради була передана до Бахмутської територіальної громади. Враховуючи вищевикладене, оскільки недієздатний та його опікун (Бахмутський психоневрологічний інтернат) не проживає на території Бахмутського району та контроль за діяльністю цього опікуна не здійснюється опікунськими радами Бахмутського району, районна Опікунська рада не може бути представлена в якості зацікавленої особи.

Судом поставлено на обговорення питання щодо заміни заінтересованої особи.

Крім того, в судовому засіданні представник Бахмутського психоневрологічного інтернату Петрова А.М. просила залучити Бахмутський психоневрологічний інтернат в якості заінтересованої особи.

Відповідно до ч.3ст. 42 ЦПК України, у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 294 ЦПК справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до Розпорядження КМУ №710-р від 12.06.2020 року "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територіальних громад Донецької області" село Весела Долина відноситься до Бахмутської міської громади.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за можливе замінити заінтересовану особу - Орган опіки та піклування Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області на належну - Опікунську раду при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування), та вважає за можливе залучити заінтересовану особу - Бахмутський психоневрологічний інтернат.

Керуючись ст.ст.35, 42, 299 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Замінити заінтересовану особу - Орган опіки та піклування Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області на належну - Опікунську раду при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування).

Залучити в якості заінтересованої особи - Бахмутський психоневрологічний інтернат.

Копію ухвали невідкладно надіслати заінтересованим особам.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://arm.dn.court.gov.ua/sud0503/gromadyanam.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Н.М. Фролова

Присяжні М.М. Сидоренко

І.О. Скляр

Суддя Н.М. Фролова

СудАртемівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення07.10.2021
Оприлюднено08.10.2021
Номер документу100209094
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —219/8789/21

Рішення від 30.06.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 07.10.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 07.10.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні