Ухвала
від 07.10.2021 по справі 752/22551/21
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/22551/21

Провадження № 1-кс/752/7714/21

У Х В А Л А

07 жовтня 2021 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження №12021100000000327 від 26.04.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України, клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю вилучення їх копій.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглядати клопотання за його відсутності, підтримав вимоги клопотання, просив його задовольнити.

Також, у клопотанні просив дане клопотання розглядати без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, на підставі ч. 2ст. 163 КПК України.

У зв`язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі та на підставі ч.4ст.107 КПК Українифіксування кримінального провадження в суді за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується приходжу до наступних висновків.

Відповідно дост. 159 КПК Українивстановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1ст. 160 КПК України, слідчий має право звернутися до слідчого суді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за погодженням з прокурором.

Із матеріалів клопотання вбачається, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у місті Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12021100000000327 від 26.04.2021 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 26.04.2021 приблизно о 09 год. 00 хв. на об`єкті будівництва за замовленням генерального підрядника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на об`єкті «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 черга будівництва. ж/б №1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею, І пусковий комплекс», внаслідок порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, працівник підрядної організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 впав з висоти 25-го поверху, внаслідок чого загинув.

26.05.2021 до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в порядку ст. 93 КПК України було направлено вимогу про надання документів щодо виконання будівельних робіт та документів по охороні праці на об`єкті будівництва «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 , однак 31.05.2021 було отримано відповідь про те, що відповідно ч. 1 ст. 19 Конституції України у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не виникає обов`язку виконувати зазначену вимогу.

12.08.2021 у кримінальному провадженні, відомості про яке 26.04.2021 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021100000000327, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України, було призначено експертизу безпеки життєдіяльності та охорони праці, проведення якої було доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_4 .

02.09.2021 до слідчого управлінням Головного управління Національної поліції у м.Києві надійшло клопотання експерта №СЕ-19/111-21/40426-БЖ від 01.09.2021 про надання додаткових матеріалів для проведення зазначеної експертизи від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ).

На даний час виникла необхідність в отриманні від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 документів щодо виконання будівельних робіт та документів по охороні праці на об`єкті будівництва «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 на якому 26.04.2021 в наслідок порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою сталася загибель ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Також, вилучення копій зазначених у клопотанні документів необхідне для використання при проведенні експертизи в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню.

Слідчим в клопотаннідоведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , тому клопотання підлягає задоволенню, а саме з можливістю вилучення завірених належним чином копій зазначених у клопотанні документів.

На підставі викладеного, слідчий суддя приходить до висновку про часткове задоволення зазначеного клопотання.

Керуючись ст. ст.131,132,159-166 КПК України, -

постановив:

клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів, на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучити копії документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

?проект виконання робіт на об`єкт будівництва «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 черга будівництва. ж/б №1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею, І пусковий комплекс» у повному обсязі;

?проект організації будівництва на об`єкт будівництва «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 черга будівництва. ж/б №1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею, І пусковий комплекс» у повному обсязі;

?документації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо визначення одної з підрядних організацій відповідальною за охорону праці;

?документацію про факт одночасного виконання робіт на об`єкт будівництва «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 черга будівництва. ж/б №1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею, І пусковий комплекс», де стався нещасний випадок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » до 26.04.2021 включно;

?документації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо визначення небезпечних для людей зон, в яких існує постійний вплив або може існувати потенційний вплив небезпечних факторів, що пов`язані чи не пов`язані з характером робіт, що виконуються, на об`єкті будівництва «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 черга будівництва. ж/б №1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею, І пусковий комплекс»;

?документація на виконання будівельних робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на об`єкті будівництва «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 черга будівництва. ж/б №1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею, І пусковий комплекс»;

-договір генерального підряду з додатками, укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 на АДРЕСА_1 ;

?журнал вступного інструктажу з питань охорони праці ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » об`єкті «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 ;

?положення про систему управління охороною праці ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » об`єкті «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 ;

?документацію щодо контролю за станом охорони праці ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на об`єкті «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 ;

?положення про службу охорони праці у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » об`єкті «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 ;

?список посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з наказами на призначення;

?посадові обов`язки директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

?посадові обов`язки заступника директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

?посадові обов`язки (інструкції) виконроба ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

?посадові обов`язки (інструкції) начальника охорони праці (головного інженера з охорони праці) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

?правила внутрішнього трудового розпорядку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

?журналів інструктажів з питань охорони праці ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

?усі наявні документи щодо організації та функціонування системи охорони праці ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

?положення про безпеку виконання робіт та надання послуг підрядними організаціями в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

?журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та інструкцій з охорони праці відповідно до виконуваних робіт за договором субпідряду №1244/9-21СП від 01.02.2021 укладеним між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

?документація ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »» щодо призначення осіб, відповідальних за безпечне надання послуг за договором субпідряду №1244/9-21СП від 01.02.2021 укладеним між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

?акту перевірки стану охорони праці об`єкту «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 черга будівництва. ж/б №1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею, І пусковий комплекс»»;

?документацію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »», щодо здійснення контролю за дотримання вимог охорони праці працівниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » договором субпідряду №1244/9-21СП від 01.02.2021 укладеним між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на об`єкті «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 черга будівництва. ж/б №1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею, І пусковий комплекс»;

?посадових інструкцій відповідальних осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », призначених за безпечне надання послуг за договором субпідряду №1244/9-21СП від 01.02.2021 укладеним між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

?список працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », залучених до проведення робіт з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на об`єкті «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 черга будівництва. ж/б №1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею, І пусковий комплекс»;

?дозволу на початок робіт з підвищеної небезпекою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

документації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо встановлення огороджень у будинку № 1 на об`єкті «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 . І черга будівництва. ж/б №1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею, І пусковий комплекс» та призначення відповідальних осіб.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.10.2021
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу100217281
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —752/22551/21

Вирок від 05.04.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 06.04.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 14.04.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 21.02.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 21.02.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 23.01.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 03.02.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 03.02.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 02.09.2022

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні